|
dusky
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 15. December , 2008, 16:12:39 » |
|
treba vyskusat...ale nemusi to byt zle... peavey robili velmi dobre basy...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 15. December , 2008, 16:13:35 » |
|
sice nie som basak, ale podla mna porovnatelna s ostatnymi v podobnej cenovej kategorii. hodnotil by som to viac k dobre, ako zle.. aj ked podla jedneho odskusaneho kusu sa neda hodnotit cela seria
|
|
« Posledná zmena: 15. December , 2008, 16:14:20 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
Príspevkov: 118
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 15. December , 2008, 16:19:46 » |
|
No ja ju chcem kupovat z netu takze odskusat si ju neodskusam aj tak hram na base len rok aj nejake drobne takze velky odbornik nie som mam 4ku ale uz pokukujem po 5ke kedze hram metal a v metale sa 5ka zide
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusky
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 15. December , 2008, 16:21:14 » |
|
ked sa ti paci si ju kup.... myslim, ze budes spokojny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 15. December , 2008, 16:33:09 » |
|
styrioci aj si na tej base hral, ci podla coho si vyvodil ten zaver ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 15. December , 2008, 16:37:38 » |
|
styrioci aj si na tej base hral, ci podla coho si vyvodil ten zaver ?
hral a porovnal s cort, yamahami v tej cene tusim aj nejaky mexicky fender jazzbass ci co to bolo..
|
|
« Posledná zmena: 15. December , 2008, 16:38:40 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 15. December , 2008, 16:40:21 » |
|
Este taka filozoficka otazocka aky jerozdiel medzi solidnou basou za povedzme 15 litrov a ostatnymi basami nad 15 litrov ked basa je aj tak vacsinou len doprovod a malokedy ju hlavne v metale rozoznat? Oplati sa vobec vyhadzovat take prachy za basu? Ale kludne sa vyjadrujte dalej ku povodnej otazke
|
|
« Posledná zmena: 15. December , 2008, 16:42:20 od Thoron »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 15. December , 2008, 17:14:21 » |
|
tu basu som v ruke nedrzal, ale bol by velky zazrak, keby ta B struna hrala poriadne. s B strunami maju basy vseobecne problem a to nielen peavey, ale aj fender, ibanez atd. taktiez treba aby bola aktivita poriadna ked uz tam je, nevymyslala si frekvencie ktore z basy nelezu...som v tomto smere vcelku skepticky, ale ty naopak mozes byt velmi spokojny. ja by som si to nekupil, rozhodne nie za 15. treba si to vyskusat...
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 15. December , 2008, 17:48:45 » |
|
a k tej solidnosti a doprovodom. basa musi do kapely dobre zapadnut. nevytrcat ale poriadne to vsetko stmelit a fungovat pre celok. mnohe lacne basy jednoducho nehraju, ale moze sa to stat aj drahym. 15 tisic nie je hranica odkedy nastroje hraju, alebo nehraju, na to pozor. zalezi od kusov znaciek atd. a dobra basa je sakra dolezita, ak ma rytmika a tym aj cela kapela slapat ako sa patri.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
haandry
okukávač
Príspevkov: 4
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 15. December , 2008, 18:43:10 » |
|
Este taka filozoficka otazocka aky jerozdiel medzi solidnou basou za povedzme 15 litrov a ostatnymi basami nad 15 litrov ked basa je aj tak vacsinou len doprovod a malokedy ju hlavne v metale rozoznat? Oplati sa vobec vyhadzovat take prachy za basu? Ale kludne sa vyjadrujte dalej ku povodnej otazke filozoficka odpoved: basa je doprovod asi ako bicie alebo gitara. zavisi od basaka. rozoznat ju je, len treba pocuvat. dalsia vec ze zvuk basy je ovplyvneny vela faktormi preco ju pocut viac preco menej. 15 litrov urcite neni az tak vela penazi. nastroj je zaklad a preto musi byt poriadny, aby sa na nom hralo pohodlne a zvukovo aby sedela. cize najprv poriadny nastroj potom poriadny amp. nie opacne edit: aj ked ju objednas z netu a nebude sa ti pacit tak zo zakona ju mozes vratit bez udania dovodu, ale zabudol som kolko dni na to mas
|
|
« Posledná zmena: 15. December , 2008, 18:45:41 od haandry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 15. December , 2008, 20:02:40 » |
|
Inak pre Pita, aj Peavey ma Custom Shop na gitary HP Special a basy Cirrus rada, v strednej triede ma basy robene priamo v USA, ale ceny su tomu umerne. Kazdopadne basa za 15000 SKK je presne ten typ nad najlacnejsimi, ktora by uz mala zvladnut koncert...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 15. December , 2008, 22:02:12 » |
|
Inak pre Pita, aj Peavey ma Custom Shop na gitary HP Special a basy Cirrus rada, v strednej triede ma basy robene priamo v USA, ale ceny su tomu umerne. Kazdopadne basa za 15000 SKK je presne ten typ nad najlacnejsimi, ktora by uz mala zvladnut koncert...
to uz je veru ina kava.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 15. December , 2008, 22:13:51 » |
|
a k tej solidnosti a doprovodom. basa musi do kapely dobre zapadnut. nevytrcat ale poriadne to vsetko stmelit a fungovat pre celok. mnohe lacne basy jednoducho nehraju, ale moze sa to stat aj drahym. 15 tisic nie je hranica odkedy nastroje hraju, alebo nehraju, na to pozor. zalezi od kusov znaciek atd. a dobra basa je sakra dolezita, ak ma rytmika a tym aj cela kapela slapat ako sa patri.
hlavne na ne musi hrat basak dobre
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 19. December , 2008, 10:35:22 » |
|
Tych 15 litrov som povedal ako priklad myslel som naozaj solidna basa v priblizne tejto cene, by mohla byt dostacujuca...Ak sa na nej dotycnemu dobre hra asi tazko by niekto rozoznal ci ta basa stala 15 ci 35 tisic...A co sa tyka rozoznatelnosti basy tak na nahravke skor zalezi viac od celkoveho zvuku a na koncerte od zvukara ako od samotneho nastroja (ak sa samozrejme nejedna o daku supku)...Moj nazor.
|
|
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 10:39:50 od Thoron »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|