Cafte,
Mam nejake tie skusenosti (pozitivne) s
www.LidlMusic.sk, tak by som chcel od spamovej miniaferky pokrocit dalej a napisat nejaku recenziu z mojho pohladu na LidlMusic. Ako vidite v podpise, mam nejake Peavey veci a aj som mal ine... zvacsa z LidlMusic. Inak mam internetovu firmicku... tolko o mojom zavislom backgrounde a prepojeniach.
Marián Marko - big boss - pre mna velmi dobry support cez ICQ aj telefonicky. Da sa pokecat nielen o biznise, takze clovek nadobudne dobry pocit, co na Slovensku s kyslymi xichtami predavacov nie je stale bezne. Nevyhoda je, ze sa clovek citi previnilo (akoze otravuje) a ma pocit, ze by mal nieco kupit :-)
Kamenny obchod - Tu v Poprade je dost velka konkurencia obchodov. Mame tri + dalsi v Kezmarku. Vo vsetkych je hlavne uplny Lowend a kazdy sa orientuje trosku inym smerom. LidlMusic ma vyhodu, ze po nedavnom odchode WJF do Velkej (okrajova cast Popradu) je jediny priamo v centre. Tiez mali ako jediny na oskusanie aspon nejake lampove kombo, hovorim o Valve King. Vyber gitar je slaby. Prislusenstva je tak akurat, co gitarista potrebuje. Dokonca maju v polici asi zabudnute lampy Mesa Boogie :-). Obsluha sa nedavno menila, ale nenastal posun k horsiemu, je to taky standard.
Web - obcas mi pri nacitavani uvodnej stranky zhodi moj Firefox. Stranka je prehladna, ale kym nebude funkcny normalny eshop, tak bude stale zaostavat za konkurenciou = len Muziker.sk, Guitarshop.sk a ceskymi eshopmi, kedze ostatne slovenske hudobne eshopy su dost v praveku (zase stranky ceskeho LidlMusic su horsie ako tuzemske). Vadi mi, ze akcie su stale na tie iste veci. Nenuti ma to navstevovat pravidelnejsie stranky, kedze viem co tam zase bude. Vyber gitar na webe je napr. slabsi ako v obchode a to by malo byt naopak!
Bazar a diskusia - Bez pridanej hodnoty pre navstevnika je kazdy komercny web odsudeny na prehru. LidlMusic sa snazi ponuknut aspon to, co Muziker, no ten ma uz vybudovany naskok, ktory sa bude tazko dobiehat. Hovorim o vybudovanej komunite na diskusnom fore. Nova sluzba bazar sa celkom slusne poucila z chyb konkurencnych bazarov a je aj slusne naprogramovana, takze v ramci Ciech a Slovenska je to technicky najlepsie zvladnuty bazar. Jeho hlavna nevyhoda je, ze o nom ludia velmi nevedia oproti ex-fender.cz alebo bazar.muziker.cz. LidlMusic sa ho snazi rozpohybovat aj predajom svojich veci, co mi púride koser a uvidime ako sa to rozbehne.
Namiesto zaveru. Pre nas ako zakaznikov by malo byt hlavne pozitivum, ze konkurencia na Slovensku sa pomaly zvacsuje a s tym sa budu zlepsovat nielen ceny, ale aj sluzby pre nas. A priestor na trhu pre zlepsovanie a presadenie sa je stale velky. Hlavne elektronicky trh je volny pre dalsich hracov, kym to tu nezvalcuju eshopy z EU. Len majitelia kamennych shopov asi nevedia o vsetkych moznostiach, resp. sa im nechce/neoplati investovat.