.... no cieľ je dosiahnuť to aby aparát hral na cca "8" tak hlasno ako hrá teraz na "2" (cca na "2" je maximum čo používam). Čiže nevyužívať 2/10 dráhy potenciometra, ale využívať napr 8/10 dráhy. ...aby minimálny pohyb bežca nespôsobil až taký výrazný rozdiel hlasitosti.
aha, tak som to zle pochopil najprv...tak to potom ano
No toto by malo byt fajn, daj 470k log pot a 560k odpor. Ved nad 5/10 (v povodnej mierke) by si to aj tak nikdy nepouzival, jedine na buracie prace.
ale tam sa jedna o to, ze ked na 2jke mu to vali uz dost, tak na 5 mu do bude valit cca rovnako.. ja na aparate tiez od urciteho bodu pozorujem len nepatrny narast hlasitosti a skor sa meni uz skreslenie, lebo uz to je naplno vybudene
Moc sa v tom nevyznám ....teda skoro vôbec, ale ak slúži odpor potenciometra s ostatnými súčiastkami ako odporový delič, alebo niečo také, tak to jedno nemusí byť. ....neviem.
ano, ale ten pomer vies dosiahnut rovnaky napr so 100R a 220R alebo 1M a 2M2... rozdiel je v tom, ze ten druhy delic, Ti nebude tak zatazovat vystup ako prvy. napr pri operacnom zosilovaci, ktory ma maly vystupny odpor, je to skoro jedno, ale na vysokoimpedancnych vystupoch to robi problemy ( aj frekvencne, aj amplitudove )