Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 20:24:34
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Les Paul Vintage alebo LTD?  (Prečítané 1045 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Forus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

"Šak punk ne?"

« kedy: 02. November , 2012, 14:44:34 »

Zdravím, uvažujem v blízkej budúcnosti kúpiť nový Les Paul do mojej zbierky. Mám vo výhľade dve značky. Buď to Vintage, alebo LTD. Zaujímalo by ma, či je nejaký väčší rozdiel ako dizajnový medzi sériou Vintage V100 a medzi Vintage V100 Icon? Rozhodne som počul veľmi dobré ohlasy na tieto Les Pauly aj keď stoja štvrť z originálu. Vo výbere premýšľam ešte nad ESP LTD Ec 256, preto by ma zaujímalo, ktorá z týchto gitár je asi najlepšia. Osobne hrám taký tvrdší punk-rock ale zabrdnem sem tam aj do Slash-a. Ide mi hlavne o drevo, aby to bolo čo najkvalitnejšie, nakoľko hardware by som stiahol zo starej Les Paul keďže je to Gotoh, ladiace mám Schallery a snímače na mieru od p. Šlapáka. Čo sa aparátu týka Engl Fireball a 2x12 s celestion V30. Dikes za odpovede ...
Zaznamenané

pyro
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #1 kedy: 02. November , 2012, 15:58:00 »

cau takze vintage v 100 vlastnim tak o nej asi tolko :

plusy : prijemny krk, 50´profile
           za taku cenu myslim lepsi nastroj ako epiphone v danej cenovej relacii
           snimace su sice wilkinson ale nie su zle ako sa niektori ludia stazovali, mozes ich vymenit, ale na takej lacnej gitare sa to   
           vobec neoplatí
           dobre drzi ladenie
         vaha - poctivy les paul co sa tyka vahy, mam rad gitaru ktoru citim ked ju mam zavesenu na pase  ha ha ha

mínusy - nedokonalosť zhotovenia prazcov, u niektorych kusov nevyhnutne doladenie krku, drnčiace mechaniky atd..

Rozdiel medzi icon a klasik v100 je mam dojem cisto vo vzhlade. Co sa tyka tej ltd, o nej ti z vlastnej skusenosti povedat nemozem  Na zdravie!
Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #2 kedy: 02. November , 2012, 16:27:09 »

Ako to myslíš s tými pražcami a mechanikami? Pražce sú rozdielne a ladiace mechaniky pri hre drnčia či ako? Ono čo sa hardware týka tak to nie je problém, lebo ako som písal, mám kvalitné náhradné diely. Krk sa doladiť bez problémov dá len tie pražce som nepochopil ...
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #3 kedy: 02. November , 2012, 16:30:52 »

Čo sa týka nížšej triedy, tak vintage boli daleko najlepšie čo som v tejto triede držal v ruke... Sám som jednu vlastnil a bol som spokojný. Ani snímače a HW ako taký nebol prúser
Zaznamenané
pyro
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #4 kedy: 02. November , 2012, 17:06:05 »

ano pri niektorych kusoch drncia mechaniky pri hre a prazce nie su tak zpracovane ako u vyssich modelov , tak to bolo myslene. Urcite by som ju bral viac ako ltd :)
« Posledná zmena: 02. November , 2012, 17:06:31 od pyro » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 23 otázok.