Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:24:22
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zeru aktivne snimace viac baterku vo vysielacke?  (Prečítané 2911 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« kedy: 05. December , 2012, 16:03:13 »

Taka drobna uvaha ktoru sme nedavno riesili :

Viete prosim niekto potvrdit/vyvratit moju domnienku ze aktivne snimace zeru vyrazne baterky vo vysielacke?

Mam totiz pocit ze aktivne snimace naozaj velmi vyrazne zeru baterky vo vysielacke (je jedno akej, problem bol napr. pri AKG aj pri Line6). Pred poslednym koncertom pozeram ze vysielacka pise ze vydrzi este 2 a pol hodiny, za necelych 40 minut na podiu sa ale vypne kvoli vymlatenej baterke.

Mate s tym niekto skusenosti?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #1 kedy: 05. December , 2012, 16:14:00 »

nie je to mozne. Cize mas aktivne snimace a vysielacku a kazda ma zvlast baterku predpokladam ( Bavím sa skvele). Do vstupu vysielacky tecie malinky prudik zo snimacov, nech su akekolvek a na spotrebu to nema vplyv. Spotreba oboch zariadeni, je od toho ako dlho hras, pretoze pri hre tie zosilovace v oboch zariadeniach su napajane s tych bateriek a niekde tu energiu musia brat, ked zosiluju - z bateriek. Vysielacka ma pri vysielani tiez slusny odber, lebo vysielanie je prudovo narocnejsie ako prijem signalu.

Ale obycajnym spojenim ze z vystupu aktivnych snimacov do vstupu vysielacky to nemoze ovplvnit spotrebu. Ak je to spravne navrhnute, ale vychadzam z beznych zapojeni. Aby to malo spotrebu zvysenu, tak by musel vystup z aktivnych snimacov nejako priamo zatazovat priamo zdroj na vysielacke, ale to je cele zle a to neni ucel.

To ze Ti pise vysielacka, ze vydrz je 2 hodky a skape po 40 min je tym, ze ako to mera. Aj na NB Ti pise, ze pojde 5 hodin a skape za hodinu. To zariadenie to mera tak, ze zatazi baterku na 1s napr. a mera pokles napatia na nej a z toho to vyhodnoti. Mozno mas uz stare baterky, alebo ak hras v zime, to tiez kapacita bateriek ide dole

EDIT: Tvoj opisovany jav, by mohol nastat, keby si to strasne z gitary hulil do tej vysielacky, ze to az prebudzujes, vtedy ano, ale to pochybujem. Ak nastavis rovnaku hlasitost (myslim hned z gitary) na pasivnych a rovnaku na aktivnych, tak je to jedno...ale aktivne snimace, maju myslim slabsi vystup (napatovo) pripadne rovnaky ako pasivne..
« Posledná zmena: 05. December , 2012, 16:21:06 od mario bross » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 05. December , 2012, 17:30:51 »

pocuuuuj teraz som kupil line 6 relay G50.. ked kupim varty miesto 8 hodin mi vydrzia asi 3,5 ... a ked kupim nejaky energiser tak klasika 8 v pohode.. haluz vcelku.. na skuske som nahodil baterky a po 2 hodinach hrania sa chalani rehotali ze som to menil zas..nebude to tak ze skor zavisi od danej baterky? mohol by tu spravit niekto test bateriek a ich vplyv na zvuk aj s ukazkami nie?
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #3 kedy: 05. December , 2012, 17:37:25 »

a ked kupim nejaky energiser tak klasika 8 v pohode.. haluz vcelku..
toto mi uz spomenulo viacero ludi na roznych zariadeniach, ze ine baterky vs. Energiser bol velky rozdiel.
Jediny Energiser vydrzal to co mal. Ine baterky kolkokrat ukazovali, ze uz nove su vybite.  ?§!.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 05. December , 2012, 18:39:55 »

sak o tom pisem - zalezi na kapacite. A ta klesa s teplotou a aj casom, cize ak nejake baterky lezia na sklade 3 roky, tak uz su polovibite aj ked napatie sedi na nich zatial. Cize najlepsie kupovat tam, kde je obrat s baterkami nejaky aspon. Najdlhsiu vydrz maju samozrejme alkalicke, ale nedaju sa nabijat. na taketo ucely by som si zaobstaral nabijatelne s dobrou kapacitou velkou a nabijal no. nic ine sa neda robit
« Posledná zmena: 05. December , 2012, 18:50:17 od mario bross » Zaznamenané

temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #5 kedy: 05. December , 2012, 21:27:26 »

ja používam  klasické Ikea žlté baterky a vydržia dlho ,mám Akg WMS40  a tri až 5 koncertov vydržia v pohode  ?§!.
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #6 kedy: 06. December , 2012, 10:22:01 »

Ja som dávnejšie počul ako si ludia vychvalovali Duracel. Celkom to zacinam riesit aj ja kedze sami viackrat stalo ze v polovici setu mi zacala blbnut vysielacka kôli slabej baterke. Alebo aké nabijateľné 9V baterie by ste odporučili?
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #7 kedy: 06. December , 2012, 11:01:47 »

je to inak velka haluz s tymi baterkami.. ja som mzacal kupoval lacnase uplne, lebo tiez sa mi zacali baterky akosi viacej vybijat. mame z toho v kapele zmiesane pocity a rezervny kabel na koncerte je uz viac pravidlom ako vynimkou..

moze aj poskodeny kablik medzi gitarou a vysielackou zohrat svoju rolu?
Zaznamenané

FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #8 kedy: 06. December , 2012, 11:14:38 »

Ja mám Line6 Relay G30 a najhoršie mi vydržali práve baterky Duracell. Kúpil som drahšie nabíjacie a je to v pohode. Akurát treba dať bacha na rozmer, ten clip na baterky je nešťastne navrhnutý a nie všetky tužkové baterky sú rozmerovo rovnaké - u niektorých značiek je rozdiel cca 1mm a už sa ten clip potom blbo zatvára.
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 06. December , 2012, 11:15:29 »

ja by som sa moc neorientoval na konkretnu znacku bateriek, podla mna je to uplne jedno, vsetky su v principe rovnake. vsak kolko je na svete baterkovych tovarni ? vela asi nie, urcite ovela menej, ako je na trhu znaciek.

podla mna je problem v cerstvosti tych bateriek. ze kym si to niekto kupi na pulte, tak ta baterka mohla lezat mesiace vo velkych teplach, mesiace v zimach, atd...

zo tohto titulu, ak trebars Ikea ma dlhorocne stabilneho dodavatela bateriek a tocia ich na pulte kvanta, tak mozu byt vzdy natolko cerstve, ze Temovi vydrzia aj par koncertov, na rozdiel od nejakych drahych znackovych, ktore visia na stojane kdesi, kde sa takmer vobec nepredavaju...

len taka uvaha...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 06. December , 2012, 11:16:36 »

no a samozrejme nikto tu nespomenul najzasadnejiu vec okolo bateriek, a to - ZVUK  Ja som čert..
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #11 kedy: 06. December , 2012, 11:25:28 »

Ja by som si kupil dobijatelne, clovek mrte usetri. Pred 4 rokmi som si kupil GP 2100mAh AA baterie do xBox ovladaca a dodnes vydrzia cca 20 hodin hrania, presne ako na zaciatku. Clovek aby vyjebaval furt 5€ za 4 baterky kazdu chvilu...
« Posledná zmena: 06. December , 2012, 11:26:12 od kubog » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #12 kedy: 06. December , 2012, 11:29:38 »

no a samozrejme nikto tu nespomenul najzasadnejiu vec okolo bateriek, a to - ZVUK  Ja som čert..

ale to co si ty uz pisal, niekto spomenul uz vyssie cele, len na to jebes a si nic necitas  Bacha na vec kamo!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #13 kedy: 06. December , 2012, 11:52:38 »

ja by som sa moc neorientoval na konkretnu znacku bateriek, podla mna je to uplne jedno, vsetky su v principe rovnake...
Presne tak, videl som niekde test - rozdiel medzi najlepšou a najhoršou bol do 10 %, ak je roazdiel v cene vyšší, oplatí sa lacnejšia baterka.
Samozrejme treba porovnávať iba alkalické s alkalickými, alebo zinkové so zinkovými.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.