archeolog
náhodný pocestný
Príspevkov: 77
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 21. Jún , 2014, 16:53:51 » |
|
Ešte by som tvoju pozornosť upriamil na tieto veci od Zoomu: http://zoom.co.jp/products/h4nhttp://zoom.co.jp/products/h5http://zoom.co.jp/products/h6S tým, že si treba naštudovať, koľko ktorý rekordér vie nahrávať. Napr. taká H5 ti vie spraviť aj 4 kanálový audio interface. Takže teoreticky si môžeš akustickú gitaru nahrať tým vstavaným XY mikrofónnym párom a k tomu jedna stopa zo snímača. Možností je fakt veľa.... Edit: Ešte dodám, že tieto Zoomy(Dokonca aj stará H2ka) vedia cez USB hub byť aj audiointerface k iPadu. Len sú tam potom obmedzenia na počet kanálov, atď...
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 17:00:38 od archeolog »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 21. Jún , 2014, 16:58:29 » |
|
na akustiku miestosti sa vykašli , to neni podstatné , keď to teda neni priamo jaskyňa a není tam nejak extrémne velký dozvuk , čo v byte s vecami neni , tie pohltia tie odrazy , šak keď sa doma rozprávate tak to nerobí nejaké ozveny , podla mňa , alebo keď hráš doma tak to počuješ normálne , či nie ? je tam nejaký dozvuk ? ... akustika miestnosti praveze je zasadna vec, pokial sa nahrava mikrofonom a specialne ked sa nahrava kondenzatorovym. to, ze to bezne nevnimas ked sa rozpravas je len o tom, ze si na to zvyknuty. ale ked to nahras, tak to tam bude velmi okate. mam kamosa, co si doma toci skladbicky a potom mi to posiela na mixaze. ma kondik a je lakomy si kupit aspon zakladne paravany. tak to toci normalne v panelakovej obyvacke a je to total nepouzitelne, kupelka jak vysita... mozes na to nadzgat dodatocne aky chces efekt, ale neda sa toho debilneho priestoru nijako zbavit... pri natacani spanielky na kondik to bude podobne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 21. Jún , 2014, 18:09:51 » |
|
v byte , kde si chceš spraviť nejakú nahrávku to podla mňa podstatné neni , teda keď to nechceš poslať do MTV , skúšal som to doma na dva kondíky a španielku , jasné , že každá miestnosť je iná , ale je to domáce nahrávanie , aj tak treba najprv kúpiť mašinku a mikrák , alebo si požičať a vyskúšať a potom riešiť nejakú miestnosť a nejakú indickú handru na stenu kúpiš na Štainerke a paraván si spravíš z kartónu a nahrávaš , netreba to hned štúdiovo riešiť , lebo šak je aj riešenie http://www.muziker.sk/studio-podium/akusticke-prvky/p/214578-am-M-Protector , http://www.muziker.sk/studio-podium/akusticke-prvky/p/215904-alfacoustic-Panel-9cm-Fire-Retardant zas je to o prachoch , aj v byte si to možeš vyložiť tými molitanmi ale bude to stáť viac jak celý nahrávací systém
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 18:29:21 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 21. Jún , 2014, 18:30:08 » |
|
ja len, ze je otazka, ako sa v byte podari nahrat lepsia akusticka gitara. ci cez piezo, ktore sice bude tenke a cinkave, ale miestnostou nepoznacene alebo kondikom, kde zvuk bude mozno plnsi a farebnejsi (?), ale inak to bude pre kupelka efekt menej pouzitelne, ako prva varianta... zalezi od ocakavanie a pouzitia. ak to ma byt zasadene v nejakiom rockovom mixe, tak by som sa vobec nekakal so snimanim mikrofonom. a ak to ma byt ozaj pekny prezentny zvuk akustiky, tak len mikrofon a zvukovka mu dobre vysledky daju len tazko...
takze plati, co pisal Pitu a podla mna na dobry zvuk treba vedomosti / dobry nastroj / dobre nahravacie podmienky (akustika miestnosti... ) a konkretne vybavenie je podla mna to najmenej dolezite za tychto okolnosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 21. Jún , 2014, 18:48:19 » |
|
Rastis ja viem, že si profík , takže to aj tak bereš , ale chalanisko začína s nahrávaním , skús sa vrátiť do tvojich začiatkov nahrávania , je to proces a niekde treba začať , každý kto začína a nahrá si prvú stopu ide z kože vyskočiť od radosti , potom sa ukludní a začne rozmýšlať ako to vylepšovať , začne zbierať skúsenosti , no a tazatel furt nepovedal kde to chce nahrávať , takže to je zatial celé irelevantné a možme sa baviť len o HW zas na druhej strane ja to berem možno trocha akčnejšie , chcem-kúpim -vyskúšam
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 18:54:29 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
Príspevkov: 7
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 21. Jún , 2014, 19:14:24 » |
|
islo by konkretne o moju izbu, ziadna skusobna nic, je to akokeby podkrovna izba kedze mam taky ten zrezany strop,urcite si to viete predstavit :D stale ma vsak viac lakaju tie usb prevodniky nemozem si pomoct
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 21. Jún , 2014, 19:24:36 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 21. Jún , 2014, 19:30:04 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 21. Jún , 2014, 19:42:05 » |
|
no a potom nemírtemujem , ako chceš nahrávat cez to mikrákom španielku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zzzonked
nováčik
Príspevkov: 7
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 21. Jún , 2014, 22:34:38 » |
|
islo mi o to ze by som nahraval bud akusticku alebo elektricku, nepotrebujem vybavu na obe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|