Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 07:48:25
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: poradte bedňu+zosik na metal do 350eu  (Prečítané 21832 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
erny
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 136

« Odpoveď #30 kedy: 16. Október , 2015, 13:17:30 »

//styrioci

No práve hrávam na kombe Line 6 spider 4 150w v skušobni, lenže by som chcel teraz prejsť na stavané "zariadenie".Takže moc nesúri kedy kupim zosik+bedňu

Takže otázka je za koľko penazí sa už oplatí dávať dačo do kopy ?
. Ani sa nepytaj....aj tak to skonci na min.1500€ za seriozny aparat. Inak to je otazka s tak sirokou odpovedou, ze sam som zvedavy  ha ha ha
Zaznamenané

..bude ako nebolo...
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #31 kedy: 16. Október , 2015, 13:23:29 »

Len skratka, nemyslim si, ze lampace su apriori poruchovejsie ako tranzistoraky. Teda pokial niekto nepovazuje vymenu lamp alebo raz za sto rokov vymenu kondikov za poruchu.
Teraz neriešim zvuk, len poruchovosť: Lampy menia časom parametre (k horšiemu samozrejme), hlavne, keď sa často trasú v aute, alebo na reprobedni. Tranzistory sú pevne zaliate, elektródy sa nemôžu voči sebe posúvať.
V lampáčoch sú vyššie teploty, preto kondíky skôr vysychajú.
Tranzistoráky nemajú výstupný trafák a kopu ďalších poruchových vecí.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 16. Október , 2015, 13:40:09 »

//styrioci

No práve hrávam na kombe Line 6 spider 4 150w v skušobni, lenže by som chcel teraz prejsť na stavané "zariadenie".Takže moc nesúri kedy kupim zosik+bedňu

Takže otázka je za koľko penazí sa už oplatí dávať dačo do kopy ?
posetri este poriadne.. ako kludne si kup nieco za 350, len zhanat box a hlavu za 350, este  k tomu lampovu lebo chces vymenit 150W line 6 spider IV, tak to je take riesenie z kaluze rovno do blata.

ja by som skor radil zotrvat s tym, co mas co najdlhsie, setrit a potom kupit nieco ozajstne. za 350+ nejake drobne z druhej ruky zozenies napr orange ppc212 box, co je super box za tie prachy, na dospelu lampovu hlavu pocitaj nejakych 600-800+ z druhej ruky. za slusne prachy sa daju z druhej ruky zohnat 5150/6505 a ich variacie. a v takej kombinacii uz mas na metal v podstate standard, ktory sa bezne pouziva.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #33 kedy: 16. Október , 2015, 15:03:10 »

jasne už 5 rokov pred narodením som s tým začal a stale neviem prestat, .. jasne že som sa pýtal opravara či bol amp v pôvodnom stave . Pri nových lampach a  pomerne častom hrani sa udava vymena cca raz za rok a to je cca 100e a možno aj viac pri 4 EL34 , takže za cca 5 rokov človek na lampach spali celkom slušný amp - a to je už teda drahý koníček

za tie roky co hram bola vymena lamp to najlacnejsie zo vsetkeho. kazdy rok menit ? no jejda  ?§!. ak dobre ratam, tak za cca 20 rokov aktivnejsieho ci menej aktivneho hrania som mal tusim 5 alebo 6 lampacov, ktore som bezne pouzival a dokopy som za tie roky menil lampy asi tiez 5 alebo 6 krat... a ani raz ma to nestalo 100€.

tuto na fore sice casto citavam, ako ludia menia lampy jak ponozky a asi do nich aj vrazaju peniaze, ale nejak tomu nerozumiem, asi som iny, ako ostatne deti  Neviem
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #34 kedy: 16. Október , 2015, 15:52:57 »

Teraz neriešim zvuk, len poruchovosť: Lampy menia časom parametre (k horšiemu samozrejme), hlavne, keď sa často trasú v aute, alebo na reprobedni. Tranzistory sú pevne zaliate, elektródy sa nemôžu voči sebe posúvať.
V lampáčoch sú vyššie teploty, preto kondíky skôr vysychajú.
Tranzistoráky nemajú výstupný trafák a kopu ďalších poruchových vecí.
Bud si kupis zakladnu Nokiu - mesiac nemusis nabijat, vydrzi silnejsie zaobchadzanie a pad z vacsej vysky, atd...
Alebo si kupis Iphone - baterka ti vydrzi pol dna, pri prvom pade menis sklo (obrazne povedane), ale mas tu navigacku, mail, fb a dalsich milion aplikacii, ktore ta na tom "telefone" bavia. :)

Tak nejak to je aj s lampacmi a trandakmi a ich uzitkovou a vydrzovou hodnotou.  Na zdravie!

Neexistuje mat vyborne veci bez nasledkov.  Bavím sa skvele

btw, Andrej, uz coskoro si pridem opacit tvoj tranzistorak, naozaj uz coskoro :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #35 kedy: 16. Október , 2015, 16:36:16 »

Bud si kupis zakladnu Nokiu - mesiac nemusis nabijat, vydrzi silnejsie zaobchadzanie a pad z vacsej vysky, atd...
Alebo si kupis Iphone - baterka ti vydrzi pol dna, pri prvom pade menis sklo (obrazne povedane), ale mas tu navigacku, mail, fb a dalsich milion aplikacii, ktore ta na tom "telefone" bavia. :)

Tak nejak to je aj s lampacmi a trandakmi a ich uzitkovou a vydrzovou hodnotou...
Samozrejme, že nebudem súhlasiť, lebo tie dva ampy sa nemusia ničím líšiť, ani zvukom. Len jeden je ľahší, lacnejší a bezúdržbovejší.

btw, Andrej, uz coskoro si pridem opacit tvoj tranzistorak, naozaj uz coskoro :)
Teším sa, aj WAH 2 už funguje, zatiaľ v škaredej krabici.
Zaznamenané
Barney
nováčik
*
Príspevkov: 9

« Odpoveď #36 kedy: 16. Október , 2015, 19:05:31 »

//styrioci

Ďakujem za rady.Ja som bol práve naivný a myslel som si že práve za tích 350eu kupim ten metalový základ.Ale tak snaď ak sa podarí do konca roka došetrím na ten rozpočet 600-800eu.

//Stevino179

Aj tebe ďakujem za radu, ale nehľadam nové combo. So svojim som maximalne spokojný vykonne tak aj zvukovo.Lenže chcem trošku postupiť na vyšší "level" a skusiť dačo skladané.Aj na koncerty sa to oplatí.
« Posledná zmena: 16. Október , 2015, 19:07:01 od Barney » Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #37 kedy: 16. Október , 2015, 19:47:06 »

Prikladam zaujimavy clanok: http://geargods.net/editorials/why-solid-state-amps-are-better-than-tube-for-metal/
...samozrejme je to tiez "len" nieci nazor + sa to tu rozoberalo uz milionkrat  :)
« Posledná zmena: 16. Október , 2015, 19:49:38 od epiphonic » Zaznamenané

slow riffs / bong hits
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #38 kedy: 17. Október , 2015, 00:41:30 »

600 az 800 e za metalovy standard..jaj bud rad ze nehras na klavesy  ha ha ha  ha ha ha
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #39 kedy: 17. Október , 2015, 08:42:37 »

600 az 800 e za metalovy standard..jaj bud rad ze nehras na klavesy  ha ha ha  ha ha ha
asi doslo k nedorozumeniu, tych 600-800+ bolo len za hlavu  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #40 kedy: 17. Október , 2015, 12:32:48 »

j tomu nerozumiem , všade je pa , klasicke stacky maju odzvonené a nech si myslí kto chce čo chce - zvukari by otom vedeli svoje /neni horšie ako ked javyskove aparaty prebijaju pa a potom sa poriadny zvuk ani spravit neda a ide už o zdravie uší posluchačov/ , stacky mali vyznam ked neboli pa alebo velke javyska ktore si z toho fora užíva asi  dva a pol ludí...

ak dnes niekto pouziva velky box alebo aj viac velkych boxov, nemusi to znamenat, ze to ma vytocene nadoraz. drviva vacsina modernych aparatov a hlavne tych metalovych, vobec nemusi byt extremne nahlas, aby hrali. velky box alebo velke boxy su vyhodne na dobre pocutie sa na podiu. zvuk ide z velkej plochy, takze gitarista nemusi stat nalepeny pred kombom alebo nemusi tyrat spoluhracov tym, ze si gitaru pcha do odposluchov. aj na takom malom podiu ako v Randali sa hra lepsie zo 4x12 bedne ako z 1x12 komba.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #41 kedy: 17. Október , 2015, 14:12:59 »

... velky box alebo velke boxy su vyhodne na dobre pocutie sa na podiu. zvuk ide z velkej plochy, takze gitarista nemusi stat nalepeny pred kombom alebo nemusi tyrat spoluhracov tym, ze si gitaru pcha do odposluchov. aj na takom malom podiu ako v Randali sa hra lepsie zo 4x12 bedne ako z 1x12 komba.
Presne tak, vlastna skusenost.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #42 kedy: 17. Október , 2015, 14:32:31 »

Mozem potvrdit. Zvuk z viacero bedni sa rozlozi na plochu a nereve tak v jednom mieste.

Istu dobu som tu skusal takto:
(Ta vrchna bedna revala a spodnu som pomaly nepocul. Potom som ich prehodil naopak.)

* stack2.jpg (187.96 KB, 780x1545 - prehliadnuté 292 krát.)
« Posledná zmena: 17. Október , 2015, 14:34:02 od Majo Fero » Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #43 kedy: 17. Október , 2015, 14:33:14 »

Ale toto fungovalo lepsie:

* Snímka026.jpg (281.29 KB, 1600x1200 - prehliadnuté 283 krát.)
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #44 kedy: 17. Október , 2015, 15:40:47 »

bezne pouzivam4x12 aj v klube, otocenu mimo ludi, vyborne sa pocujem, aj kapela, nie som odkazany na chore monitory..co sa tyka lamp tak hram na ne asi 25 rockov a nikdy nebol vacsi problem, vymeny len par krat a aj to viacmenej koli prijemnej navsteve u FF..alebo inak povedane, ak mam na Lamborgini, nebudem plakat ze vymena suciastky stoji alo polka Felicie...zivot je kratky a peniaze su na to, aby nam ho sprijemnili, nie naplnili Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.