Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
18. December , 2017, 19:53:27
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako naklikať bicie a v akom programe  (Prečítané 7150 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 110



« kedy: 01. Október , 2016, 11:28:24 »

Čus ľudia , potrebujem vytvoriť bicie k tomuto songu
V akom programe to urobiť , a ako ? Som v tomto nováčik
Rozmýšľal som , že z guitar pro 6 vymažem gitaru , basu a doprovodnú gitaru , nechám bicie a exportujem do MIDI , a potom pomocou programu dám do MP3 , avšak sa bojím o kvalitu zvuku  Smútim
Ďakujem za pomoc  Je to frajer
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2037



« Odpoveď #1 kedy: 01. Október , 2016, 12:00:27 »

idealne je naucit sa pracovat v nejakom bezne pouzivanom programe. mozno sa to bude chvilu vzpierat, ale ak nie si drevo, zvladnes to a ak sa planujes audiu venovat, do buducnosti to len ocenis... s Cubase nepokazis nic, pouziva to vela ludi od amaterov a do profi... ked uz vies nejaky normalny program, s inym vies okamzite tiez ... okrem programu kde to robis bude potrebovat zohnat aj nejaky zdroj tych bicich zvukov - sample.

ten postup, co sa na neho pytas by samozrejme fungoval, len je to taka upotena amatercina a to nemyslim iba zvuk, ale aj celkovo ta sofistikovanost prace, a pod ... celkovo guitar pro ma asi nejaky zmysel, ked si v tom chalani nosia rychle napady na skusku pre ostatnych, ale inak je to SW, ktory v realnej praci s audiom moc uplatnenie nenajde, cize nasilu v nom robit a potom to este preexportovavat a cojaviem co . ... podla mna strata casu ...

ak si uplny novacik, spravit normalne znejuce bicie je trochu na dlhsie  Neviem

v podstate sa Ti na otazku "v akom programe a ako" neda opdovedat. ako velmi dobre to chces mat ? ako velmi dobre rozumies praci s hudobnymi SW ? okrem Guitar Pro ?
Zaznamenané
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 110



« Odpoveď #2 kedy: 01. Október , 2016, 14:23:30 »

idealne je naucit sa pracovat v nejakom bezne pouzivanom programe. mozno sa to bude chvilu vzpierat, ale ak nie si drevo, zvladnes to a ak sa planujes audiu venovat, do buducnosti to len ocenis... s Cubase nepokazis nic, pouziva to vela ludi od amaterov a do profi... ked uz vies nejaky normalny program, s inym vies okamzite tiez ... okrem programu kde to robis bude potrebovat zohnat aj nejaky zdroj tych bicich zvukov - sample.

ten postup, co sa na neho pytas by samozrejme fungoval, len je to taka upotena amatercina a to nemyslim iba zvuk, ale aj celkovo ta sofistikovanost prace, a pod ... celkovo guitar pro ma asi nejaky zmysel, ked si v tom chalani nosia rychle napady na skusku pre ostatnych, ale inak je to SW, ktory v realnej praci s audiom moc uplatnenie nenajde, cize nasilu v nom robit a potom to este preexportovavat a cojaviem co . ... podla mna strata casu ...

ak si uplny novacik, spravit normalne znejuce bicie je trochu na dlhsie  Neviem

v podstate sa Ti na otazku "v akom programe a ako" neda opdovedat. ako velmi dobre to chces mat ? ako velmi dobre rozumies praci s hudobnymi SW ? okrem Guitar Pro ?
Guitar Pro tomu rozumiem viac ako dievčatám  ha ha ha a s ostatnými som trošku pracoval s Audacity , ale inak nič  No hanbím sa..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2037



« Odpoveď #3 kedy: 01. Október , 2016, 14:37:54 »

audacity vyhod tiez, na normalnu pracu to nefunguje.

neviem, co presne Ti poradit... bezne sa to robi tak, ze clovek zacne, rozkuka sa, nieco si nastuduje a ked uz to trochu vie a zasekne sa, zacne davat konkretne otazky...

obstaraj si zakladny program ( vyhladaj si "DAW" ), nainstaluj to a rozbehaj si to. cez toto stadium si musit prejst sam.

este raz sa predtym zamysli, co sa tomu ozaj chces zacat venovat. ak Ti stacia hocijake "bicie" a nemienis tomu az tak vela obetovat casu, tak to sprav ako si sa pytal na zaciatku.
Zaznamenané
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 110



« Odpoveď #4 kedy: 01. Október , 2016, 14:40:12 »

audacity vyhod tiez, na normalnu pracu to nefunguje.

neviem, co presne Ti poradit... bezne sa to robi tak, ze clovek zacne, rozkuka sa, nieco si nastuduje a ked uz to trochu vie a zasekne sa, zacne davat konkretne otazky...

obstaraj si zakladny program ( vyhladaj si "DAW" ), nainstaluj to a rozbehaj si to. cez toto stadium si musit prejst sam.

este raz sa predtym zamysli, co sa tomu ozaj chces zacat venovat. ak Ti stacia hocijake "bicie" a nemienis tomu az tak vela obetovat casu, tak to sprav ako si sa pytal na zaciatku.
Okej , tak sa pustím do toho , dík za rady a vysvetlenie  :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2037



« Odpoveď #5 kedy: 01. Október , 2016, 20:26:18 »

princip je v tom, ze mas tzv. DAW, v ktorom natukas noty (MIDI) a tie potom spustaju nejake sample. bud je sampler (spustac tych samplov) uz sucastou hostitelskeho DAW alebo bezi pod nim samostatne ako plugin (googli VST instrumenty) .

ja poznam a mozem odporucit za seba Cubase a ako sampler trebars EZ Drummer - jeho sucastou su aj zvuky bicich sad. ale existuje spusta inych, mozno novsich / lepsich ... princip prace bude vsade cca rovnaky...
Zaznamenané
majso
stály hosť
*****
Príspevkov: 1134



« Odpoveď #6 kedy: 17. Október , 2016, 01:39:15 »

Okej , tak sa pustím do toho , dík za rady a vysvetlenie  :)
Keď chceš len jeden song, tak sprav ako si písal, v GP daj solo stopu s bicími a exportuj ako MIDI a potom to daj hocikomu kto má nejaké lepšie sample, aby ti z toho spravil wav a hotovo.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11788



« Odpoveď #7 kedy: 17. Október , 2016, 08:37:50 »

ak je hotovy GP tab s bicimi, tak bicie ako midi exportujem odtial a potom nahodim do DAW...ale to je len tento specificky pripad. ak mam klikat bicie od nuly, tak rovno cez MIDI editor v DAW, kde mam naloadovanu drum mapu pre sampler. v GP klikat bicie, to by som sa na to vykaslal po prvej minute
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.226 sekund, 22 otázok.