Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. August , 2018, 19:24:10
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: atomic amps  (Prečítané 4812 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12856


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #30 kedy: 21. November , 2017, 19:51:07 »

Najviac, co moze v dnesnej dobe byt, je riadna hlava, zapojena cez reactive loadbox, potom do IR loader-a a von do PA.

Hravat LEN cez IR z krabiciek, atd. je nie moc dynamicky prijemne. Ale ak jebes metal, tak je to jedno.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Paloamp
nováčik
*
Príspevkov: 63



« Odpoveď #31 kedy: 22. November , 2017, 12:40:47 »

Ahojte.
Akurát som dokončil stavbu Reactive/Resistive loadboxu. Parádna vec na nahrávanie. Zatiaľ to testujem v zapojení Amp- loadbox -zoom 505 so simuláciou clean ampu - sluchadla. Do PC som to zatiaľ na IR-simuláciu boxu neskúšal lebo nemám zvukovú kartu na nahrávanie. Load box je dimenzovaný na 10W podľa použitých odporov, ale dali by sa použiť aj z vyšším výkonom. Mne to do 10W postačuje.  Zvuk z reactive záťažou je o poznanie lepší oproti rezistívnej záťaži. 


* 20171119_193739.jpg (1555.39 KB, 3264x1836 - prehliadnuté 516 krát.)

* aiken-v1[1].png (44.95 KB, 781x493 - prehliadnuté 527 krát.)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11831



« Odpoveď #32 kedy: 22. November , 2017, 17:33:24 »

odkial si zohnal cievky?  Popiskujem si
Zaznamenané

Paloamp
nováčik
*
Príspevkov: 63



« Odpoveď #33 kedy: 22. November , 2017, 18:27:09 »

Feritové cievky som mal z nejakého starého Tesla zdroja. Indukcia zhruba sedela jedna cievka má 0,4mH a druhá 13mH. Odpor cca do 0,5 Ohmu priemer drôtu 0,5-0,7mm.
Zaznamenané
frakos
stály hosť
*****
Príspevkov: 1242



WWW
« Odpoveď #34 kedy: 23. November , 2017, 17:57:44 »

Ahojte.
Akurát som dokončil stavbu Reactive/Resistive loadboxu. Parádna vec na nahrávanie. Zatiaľ to testujem v zapojení Amp- loadbox -zoom 505 so simuláciou clean ampu - sluchadla. Do PC som to zatiaľ na IR-simuláciu boxu neskúšal lebo nemám zvukovú kartu na nahrávanie. Load box je dimenzovaný na 10W podľa použitých odporov, ale dali by sa použiť aj z vyšším výkonom. Mne to do 10W postačuje.  Zvuk z reactive záťažou je o poznanie lepší oproti rezistívnej záťaži. 


...skúsil som a sánka dole . . . sme to pichli do pc a hodili na to impulz a výstup z PC na repráky behringer truth b2030a a paráda, fakt dobré kuurva!! Skúšali sme to na malých ampoch15W Laney cub head a 1W Vox lil night train kvôli max výkonu, ktorý zvládne. Na laney je aj slučka takže som to porovnal so signálom len z preampu a teda úplne podstatný rozdiel to je. A aj rozdiel medzi reactive a iba resisteve je obrovský.

Ukážku som nespravil, nemá to asi zmysel lebo hlavný fígeľ je v tom, že to hrá a reaguje tak, ako keby som s tým ampom hral do normálneho gitarového boxu a to v ukážke asi neviem úplne dobre preukázať.

Toto je super možnosť ako si konečne doma v paneláku zahrať na poriadnom aparáte bez toho, aby chodili policajti.
Zaznamenané

frakos
stály hosť
*****
Príspevkov: 1242



WWW
« Odpoveď #35 kedy: 07. December , 2017, 20:11:56 »


Tak som to kúpil.

Prv než to pripojím.... Nezdá sa mi jedna vec. Keď odmeriam odpor na vstupe, do ktorého sa má pripojiť koncák, tak nameriam 27 Ohm. Čakal som, že tam bude 8 Ohm, veď je to vlastne náhrada za 8 Ohm repro. Neviem či to je ok alebo či to takto vôbec môžem overiť.

Inak vo vnútri niečo hrkalo, tak som to rozobral a jeden šrób, ktorým má byť prichytený chladič bol vytočený a zašprajcovaný do ventilátora :). Tak som to pri tej príležitosti aj nafotil.

https://app.box.com/s/6uny8td5ftz01mono6zeqxfxzadvla3o
Zaznamenané

frakos
stály hosť
*****
Príspevkov: 1242



WWW
« Odpoveď #36 kedy: 08. December , 2017, 08:21:10 »

Funguje to pekne. Urobím možno aj nejaké porovnanie pouižitia IR z preampu a cez toto.

Len tá záťaž pre poweramp ma sere, že tam nieje 8 Ohm, ale až 27. Možno by som mohol pomerať niečo na zosíku keď je zaťažený boxom a keď tymto reactive load boxom. Ale neviem čo :)
Zaznamenané

Paloamp
nováčik
*
Príspevkov: 63



« Odpoveď #37 kedy: 07. Január , 2018, 22:25:58 »

Caute.
Nahral som jednu ukazku s mojim handmade Load boxom.
Ukazka je nahrana do podkladu backing track. Gear Gibson Sg, zosik je moja JCM1 a loadbox do zvukovky.
https://m.box.com/browse/0
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12856


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #38 kedy: 07. Január , 2018, 22:47:21 »

Musis dat inu adresu, nefunguje to.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11831



« Odpoveď #39 kedy: 08. Január , 2018, 09:18:12 »

chce to po mne prihlasit sa - ale nevidim v tvojom popise, ze by si nejak simuloval box. ci to, co je za zvukovkou, je uz nepodstatne? :) ak si nahodou nepouzil nejaku simulaciu boxu, tak asi ani velmi nema zmysel ta ukazka, ci? nevyryvam, len sa pytam  Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12856


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #40 kedy: 08. Január , 2018, 17:14:01 »

Parada, paci sa mi to. :)
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3144



« Odpoveď #41 kedy: 10. Február , 2018, 09:47:56 »

arnysimilar, ako sa ti s odstupom casu pozdava tem amplifire?
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 481



WWW
« Odpoveď #42 kedy: 11. Február , 2018, 09:00:49 »

Amplifire 3 - teda ten červený s 3 spínačmi som predal chlapíkovi na Oravu. Veľmi si to pochvaľuje. Ja som na to nervy nemal s tým krútiť. Ale teraz som kúpil ten malý čierny Amplifirebox a to je iná káva.
Krátke porovnanie:
Obe zariadenia majú ten istý DSP procesor a tie isté simulácie. Box nemá modulačné efekty len delay a reverb.
Amplifire 3 - 150 presetov, display, 3 nožné prepínače, stereo výstup line jackový aj XLR. Má to midi in / out.
Má to oveľa komplexnejší editor - už som spomínal, že len delay má cca 40 posuvníkov, takže pre mňa nepoužiteľné. Menej je niekedy viac. Ako negatívum vidím použité nie veľmi kvalitné prepínače a gombíky. Stojí to cca 550 EUR.
Amplifirebox - 9 presetov cez prepínače, 2 nožné prepínače,  na jeden si dám prepnutie dvoch presetov a na druhý trebárs boost a so 4 zvukmi si musí vystačiť každý z nás. Mono výstup, mne stačí, niekomu nemusí, XLR-mono, nemá to midi, mne netreba.
Editor je jednoduchší napr. spomínaný delay nastavujem 4 parametre a reverb asi 5-6. Takže sa to dá nakrútiť. Modulačné efekty nemá, nechýbajú mi, tie v Amplifire 3 boli dosť priemerné, ale možno som ich len nevedel natočiť, napr. chorus znel otrasne. Hocijaký Zoom je lepší na toto. Kvalita vyhotovenia je na vyššej úrovni, pekná malá krabička s kvalitnými točítkami a prepínačmi.
Ja som spokojný za tých 300 EUR to je asi najlepšie riešenie kompletnej simulácie aparátu s boxom + reverb a delay ako pridaná hodnota (inak má to ja tap tempo). A tiež je tu dedikovaný potenciometer na úroveň reverbu, čo Amp3 nemá.
Keď mi Igor Keller konečne dokončí gitary čo mi prerába, tak spravím už aj spomínané ukážky. Lebo dnes nemám doma žiadnu referenčnú elektrickú gitaru, len jazzovú pololubovku a tá má dosť špecifický zvuk.
« Posledná zmena: 11. Február , 2018, 09:02:11 od arnysimilar » Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3144



« Odpoveď #43 kedy: 24. Máj , 2018, 15:40:15 »

Amplifirebox na ceste. Som prevelice zvedavy ci si na tom njeco nakrutim  Žmurk
Zaznamenané
icotech852
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 485



« Odpoveď #44 kedy: 24. Máj , 2018, 17:11:46 »

Citácia: arnysimilar
Takže moje subjektívne skúsenosti s Atomic Amplifire a Andertons.co.uk:

dik za super prispevok,take sa mi pacia - vylozit karty na stol a napisat veci tak,ake v skutocnosti su Na zdravie!
« Posledná zmena: 24. Máj , 2018, 19:07:29 od icotech852 » Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.188 sekund, 22 otázok.