rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 02. Február , 2017, 10:23:38 » |
|
Ak by sme ale mali dva rozne kondenzatory (keramika a silver mica napr.), ktore maju identicku hodnotu (nameranu, nie deklarovanu) a neboli by ovplyvnene externymi vplyvmi, tak by rozdiel v zvuku nenastal.
...každý má iné dielektrikum a prenesie mierne odlišné frekvenčné spektrum. Súhlasím že vo výslednom zvuku to až tak nepočuť ale pod prstami to cítiť.
je niekto, kto dokaze tento mierny rozpor vysvetlit alebo dokonca "rozsudit" ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 02. Február , 2017, 12:06:38 » |
|
vsak obaja maju pravdu, lebo pripad aky popisal telcontar je cisto teoreticka zalezitost, ktora neexistuje prave kvoli roznym materialom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 02. Február , 2017, 15:40:07 » |
|
je niekto, kto dokaze tento mierny rozpor vysvetlit alebo dokonca "rozsudit" ?
Samozrejme, toto je hovadina: ...každý má iné dielektrikum a prenesie mierne odlišné frekvenčné spektrum. Súhlasím že vo výslednom zvuku to až tak nepočuť ale pod prstami to cítiť.
Telecontar má pravdu, iné dielektrikum neznamená iné frekvenčné spektrum.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Paloamp
nováčik
Príspevkov: 65
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 02. Február , 2017, 16:08:22 » |
|
Sak ked neveris tak si vyskusaj pomenit nejake kodenzatory a uvidis. Aj tu na fore niekto menil kondiky v Marshalli a malo vplyv na zvuk. Ja to mam odskusane a je to tak. Teoreticky je mozne vsetko ale prax je ina. Aj ked si zoberies Tubeacreamer stary vintage a novy, nebudu zvukovo rovnake aj ked suciastky maju rovnake hodnoty. Je to v inych suciastkach hlavne kondenzatoroch. Pouzite suciastky maju vplyv na zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 02. Február , 2017, 16:16:42 » |
|
Pouzite suciastky maju vplyv na zvuk.
Aj elektronky?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Paloamp
nováčik
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 02. Február , 2017, 16:26:26 » |
|
Aj elektronky maju vplyv na zvuk. Najmä v preampe v pozicii V1. Ecc83 od kazdeho vyrobcu ma iny zvuk. Skusal som JJ, Rft, Rwm, Tungsol, Ruby tube,TAD. Kazda hra inak. Mne sa najviac pacila Tung sol, ktoru mam vo V1ale v inom ampe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 02. Február , 2017, 16:34:41 » |
|
Si si teraz nevedomky zavaril.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 02. Február , 2017, 19:29:39 » |
|
Sak ked neveris tak si vyskusaj pomenit nejake kodenzatory a uvidis.
Vyskúšal som, uvidel som. Aj elektronky maju vplyv na zvuk. Najmä v preampe v pozicii V1. Ecc83 od kazdeho vyrobcu ma iny zvuk. Skusal som JJ, Rft, Rwm, Tungsol, Ruby tube,TAD. Kazda hra inak.
Nehrá: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,48025.msg474404.html#msg474404Si si teraz nevedomky zavaril.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Paloamp
nováčik
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 02. Február , 2017, 20:26:00 » |
|
Zmena elektronky ma vplyv na zvuk ale presviedcat nebudem nikoho. Kto chce si to sam vyskusa. Z nahravok mikrofonom sa to posudit neda. Je to ine ako skusanie s gitarou v ruke pri reproboxe. Zmeny nie su velke ale rozdiely citit. Podiel na tom bude mat aj schema konkretneho ampu. Na niektorych to bude mozno pocut viac na inych menej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 02. Február , 2017, 20:31:18 » |
|
Zmena elektronky ma vplyv na zvuk ale presviedcat nebudem nikoho. Kto chce si to sam vyskusa. Z nahravok mikrofonom sa to posudit neda. Je to ine ako skusanie s gitarou v ruke pri reproboxe. Zmeny nie su velke ale rozdiely citit. Podiel na tom bude mat aj schema konkretneho ampu. Na niektorych to bude mozno pocut viac na inych menej.
Ale jasne, ze ma, taktiez suhlasim. Osobne som to pocul pri vymene lamp Fendra, Voxu a Mesa Mark V. Rozdiely dost pocutelne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 02. Február , 2017, 21:33:11 » |
|
Ale jasne, ze ma, taktiez suhlasim. Osobne som to pocul pri vymene lamp Fendra, Voxu a Mesa Mark V. Rozdiely dost pocutelne.
Už sme to omieľali veľakrát. O koľko sa stavíš, že si nepočul?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 02. Február , 2017, 22:04:01 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 02. Február , 2017, 22:43:35 » |
|
Si si teraz nevedomky zavaril. ale ty si ho mierne naviedol kam si chcel, lebo si vedel co pride
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 03. Február , 2017, 00:18:15 » |
|
keramika a silver mica napr.
SM je sludak a ked uz zaciname rozoberat ducharinu, tak neni silver mika ako silver mika Ono v elektronkaci staci niektory kondik ci kablik posunut o par mm inde a uz to ma inu farbu ci charakter ,cize Andrej nechapem tieto nekonecne hadky ? Ja viem ze v samotnej nahravke to nikto nerozozna, lebo su to nuansi ,ale nemozem si ppmoct ,tie zmeny vznikaju aj na takejto banalite ,cize preto XY zosikou vychadzajucich z marsala ,mesabugi alebo z krafskej pice hraju kazdy inak.
|
|
« Posledná zmena: 03. Február , 2017, 00:32:10 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 03. Február , 2017, 07:51:22 » |
|
kadejake paraziticke javy co vznikaju v elektronkacoch su len povera ...lampovy poltergeist keby bol kondik len o kapacite, tak by bola pravda, co tvrdi andrej...lenze nie je
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|