Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2018, 10:17:13
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: kua drat! (technické potiaže)  (Prečítané 4558 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
karmopolis
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 95


« kedy: 11. Apríl , 2017, 14:12:07 »

Ahojte,

Rad by som Vas poprosil o radu s problemom, ktoremu celim uz nejaky cas. Najprv asi popisem co mam:

Gitara  - vysielacka Line6G30 (eventualne kabel) - multak BOSS ME 80 novy (predtym DIGITECH RP 1000) - kabel - Marshall DSL40C.

Co sa mi v poslednom case stava, ze niekedy mi po zapnuti, popripade po spusteni standby aparat nehra/hra velmi potichu. Krutim potakmi, nepridava, malo skresluje, hlavne ale hra velmi velmi potichu. Zazil som to uz aj na koncerte, raz mi dokonca prestal hrat uplne po uspesnej zvukovej skuske (viete si predstavit co nasledovalo). Problem je ze tento stav neviem nasimulovat, nerobi mi to casto, ale obcas hej. Vacsinou pomoze poprepajat (prehodim sa z vysielacky na kabel, inokedy to nepomoze vobec), pripadne vypnut a zapnut, inokedy ked odpojim z cesty multiefekt. Na spominanom koncerte nepomahalo nic.

Marshall je novy (cca 1.5 roka, kupeny na SVK) nerobil to od zaciatku (ani neviem ci to vobec je problem v aparate). Chvilu som myslel ze je to vysielacka (nova, cca pol roka, podarilo sa mi ju vyreklamovat, problem sa ale vyskytuje stale); potom som na jednej skuske identifikoval ze to bude asi ten Digitech (bol uz dost stary a ciastocne nefunkcny, na poslednom koncerte obliaty pivom) tak som ho vymenil za novy Boss. Na poslednej skuske mi to znova hralo na zaciatku potichu, az po prepojeni napriamo (kabel - aparat) mi zacal hrat normalne. Nasledne som sa poprepajal naspat aj na vysielacku a vsetko fungovalo do konca skusky.

NEdari sa mi identifikovat kde moze byt problem. Vymenil som vysielacku, vymenil som multiefekt. Mam ine adaptery.  Chystam sa vymenit kabelaz. Napadlo ma: moze byt chyba v zasuvkach (predlzovackach)? Je chyba v Marshalle (uz som ho hned na zaciatku raz reklamoval kvoli praskaniu v reproduktore)? Neviem ci sa mi poradi vyreklamovat ked vlastne neviem ukazat co je pokazene (rovnaky shop ako vysielacka, tam sa mi to podarilo, musia ma uz nenavidiet).

Problem je ze to nerobi stale, ani neviem vylucovacou metodou vyradit problematicky clanok.

Ma niekto podobnu skusenost? Napada vas kde moze byt problem? Dakujem kazdemu za radu. Sorry ak je popis chaoticky, pripadne poskytnem dalsie klarifikacie.

 Pomoooc! Zdravíčko
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12867


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #1 kedy: 11. Apríl , 2017, 14:17:07 »

Podobny problem som mal. Vymen lampy a hlavne vymen kabel medzi hlavou a reprom.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16302


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #2 kedy: 11. Apríl , 2017, 14:22:35 »

ja som mal toto iste s vysielackou G50... bol to adapter ktory nebol origos... niekedy sa mi to vobec nezaplo aj ked to svietilo ze to ide, potom som sa prepol na kabel a vtedy som pochopil ze je to vysielacka.. obcas robial aj take digitalne pazvuky a sumela viac..

druhy pripad kedy sa mi toto stavalo bol jack v bedni - ked som hral tak tie otrasy povytiahli speaker kabel a samozrejme prislo k tej rizikovej situacii ze zataz neni dostatocna a hrozi tam ze sa to cloveku doebe uz cele potom :) vymenil som jak a bolo...

treti pripad kedy sa mi to stavalo - zaoxidovane send/return jacky na slucke
« Posledná zmena: 11. Apríl , 2017, 14:23:38 od kaolko » Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1984


WWW
« Odpoveď #3 kedy: 11. Apríl , 2017, 14:29:13 »

Problem je ze to nerobi stale, ani neviem vylucovacou metodou vyradit problematicky clanok.

Nenapísal si, či si v prípade tej poruchy skúsil obísť vysielačku aj efekt, teda kábel z gitary rovno do ampu.

...zaoxidovane send/return jacky na slucke...

To je prvé, na čo sa pozriem v takých prípadoch, párkrát strčiť jack do returnovej samice.

Podobny problem som mal. Vymen lampy a hlavne vymen kabel medzi hlavou a reprom.

Takto na diaľku by som si nedovolil povedať diagnózu ani s inžinierskym diplomom!  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3377



« Odpoveď #4 kedy: 11. Apríl , 2017, 14:38:22 »

..vzdy je dobre najpr par krat strcit IN, potom clovek casto neriesi p..coviny  ha ha ha ha ha ha Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11842



« Odpoveď #5 kedy: 11. Apríl , 2017, 14:44:15 »

a gitaru mas v poriadku?  jacky vsade postrkane poriadne? kable vsetko ok?

inak ako vylucovacou metodou taketo paranormalne javy nevyriesis. pozri si ci mas kable ok, a ci ti niekde nechodia prilis navolno jackove samice, nazaciatok.
« Posledná zmena: 11. Apríl , 2017, 14:51:29 od styrioci » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16302


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #6 kedy: 11. Apríl , 2017, 15:04:53 »

a ano 4ty pripad u mna bol - skratujuci snimac od BKP co od novoty mal problem ze ked som sa nahodou zahnal s gitarou tak vypaddol zvuk... vymena snimaca a prekablovanie vtedy pomohlo..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2107



« Odpoveď #7 kedy: 11. Apríl , 2017, 15:33:12 »

...

Problem je ze to nerobi stale, ani neviem vylucovacou metodou vyradit problematicky clanok....

ako pisal Andrej. vylucovacia metoda sa vola preto vylucovacia, ze vylucis mozne faktory. cize na tom koncerte, kde Ti to nakoniec nechcelo naskocit, tak aparat inak hral v poriadku bez vysielacky a multaku ? alebo aparat aj ked tam nebola vysielacka a multak nehral ? co zistila vylucovacia metoda ?
Zaznamenané
karmopolis
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 95


« Odpoveď #8 kedy: 12. Apríl , 2017, 06:13:03 »

Dakujem vsetkym za odpovede.

Zabudol som napisat ze som skusal hrat aj na priamo gitara-kabel-kombo, nie vzdy to pomoze ak sa vyskytne popisany problem.

Adapter k vysielacke mam original.
Adapter k multiefektu som vymenil spolu s vymenou multiefektu (ten terajsi sice nie je original k Boss multiefektom ale Andrej mi poradil presny typ).

Vylucovacia metoda hej, ale to je to ze ak sa mi to stane, tak kazdykrat mi pomoze nieco ine. Konkretne na tom poslednom koncerte mi nepomohlo nic. Kym som panikaril na podiu tak mi majitel klubu pozical maly tranzistor, a odohral som to cele na nom. Po koncerte (ked som sa rozhodol ze to vsetko nevyjebem na dialnici z auta) som to pozapajal a kombo uz sice hralo, ale len potichu. Povedal som si no a je to v pici (nezhavil som, len tak narychlo, mozno preto?). Ale druhy den rano uz hralo vsetko normalne.

Tak mi z toho vychadza ze najprv vymenim kable. Neorientujem sa, tak sa spytam trochu laicku otazku. Potencionalnu chybu v INPUToch na gitare/kombe, pripadne prepoj zosilovac bedna na kombe mi vie nejako skontrolovat elektrikar, ci je vsetko v poriadku? Ci len pozret ci nie su uvolnene?

Pripadne skontrolovat elektroniku na gitare?

Dakujem
Zaznamenané
Filko
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 255



« Odpoveď #9 kedy: 12. Apríl , 2017, 07:26:10 »

Asi len zopakujem to čo tu všetko ostatní písali, pokiaľ hovoríš, že to robí občas aj pri použití gitara/kabel/kombo už sú len 3 možnosti a to : - problém je v kombe
      - problém je v niektorom z káblov Kombo-gitara, kombo-repro
      - problém môže byť aj v gitare, nie vždy môže ukázať
Z vlastnej skúsenosti, keďže až nečakane veľa máme momentálne aj my v kapele technických problémov, šiel postupom otestovať kombo (použiť káble ktoré na 100% idú s inou gitarou), otestovať gitaru (na inom kombe) a až nakoniec otestovať samotné káble.
Mne podobné výpadky robil zosík ale zvuk šiel stále, bolo to teraz pri veľkých mrazoch, prestal ťažko povedať čo sa stalo. Na plexine som mal tiež problém so zvukom, stratil výkon, šušťal, nakoniec bola chyba v špinavých potenciometroch.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2107



« Odpoveď #10 kedy: 12. Apríl , 2017, 09:17:59 »

su dve moznosti:

- komplikovanejsia - problem je vo vsetkom naraz, a vyskytuje sa nahodne v roznych komponentoch. je to sice strasne malo pravdepodobne, ale ak to je tak, ozaj bude velmi narocne vsetky jednotlive problemy uidentifikovat a poodstranovat

- ovela trivialnejsia - problem je len v aparate (potazmo kabloch ci gitare) a adaptery, vysielacky, originalita adapterov ci multiefetk s tym nemaju vobec nic. ci ide o gitaru alebo kabel sa vyluci za 2 minuty. no a ked zostava uz len kombo, bud je to znovu nieco trivialne, ako napr. samice alebo zaoxidovane mechanicke komponenty alebo je to nieco menej trivialne, co zisti len clovek, co to dokaze servisovat, v najhorsom pripade sa moze jednat o "zakliate" kombo, ked na problem nepride ani najfundovanejsi expert, lebo to bude nejaky zakerny studak na neznamom mieste  Neviem
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2107



« Odpoveď #11 kedy: 12. Apríl , 2017, 09:29:23 »

a este v ramci konstruktivity pracovny postup:

som v situacii, ze je problem. vyhodili sa vysielacky a multiefetky, cize je gitara -> kabel -> kombo (ako na tom koncerte) a problem pretrvava. nic nenastavujem, nic nevypinam, len vymenim gitaru za inu. ak problem pretrvava, nic nevypinam, nic nenastavujem, len vymenim kabel za iny. ak problem pretrvava viem, ze ide o kombo. skusim "pretrtkat" vstupnu samicu jackom. ak sa to nechyti alebo nenastavaju ziadne zmeny, viem, ze treba ist za servisakom. este predtym mozem poheglat vsetko mechanicke (jacky, potaky ... ), ci nahodou sam nepridem na nejaku trivialtu. viac neni co poradit.
Zaznamenané
karmopolis
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 95


« Odpoveď #12 kedy: 12. Apríl , 2017, 09:45:36 »

a este v ramci konstruktivity pracovny postup:

som v situacii, ze je problem. vyhodili sa vysielacky a multiefetky, cize je gitara -> kabel -> kombo (ako na tom koncerte) a problem pretrvava. nic nenastavujem, nic nevypinam, len vymenim gitaru za inu. ak problem pretrvava, nic nevypinam, nic nenastavujem, len vymenim kabel za iny. ak problem pretrvava viem, ze ide o kombo. skusim "pretrtkat" vstupnu samicu jackom. ak sa to nechyti alebo nenastavaju ziadne zmeny, viem, ze treba ist za servisakom. este predtym mozem poheglat vsetko mechanicke (jacky, potaky ... ), ci nahodou sam nepridem na nejaku trivialtu. viac neni co poradit.

 Bravooo toto spravim nabuduce. Dakujem vsetkym za radu. Dam znat ako som pokrocil
Zaznamenané
icotech852
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 495



« Odpoveď #13 kedy: 12. Apríl , 2017, 15:38:10 »

Potencionalnu chybu v INPUToch na gitare/kombe, pripadne prepoj zosilovac bedna na kombe mi vie nejako skontrolovat elektrikar, ci je vsetko v poriadku? Ci len pozret ci nie su uvolnene?

Pripadne skontrolovat elektroniku na gitare?

Dakujem
Tieto veci vzdy prekukne iba skuseny elektrikar,pretoze chyba moze byt v CELOM ZVUKOVOM RETAZCI t.j. od snimacov az po reproduktor.

Inak ako sa pisalo pomoze jedine vylucovacia metoda.Pouzijes inu gitaru,iny kabel,iny efekt,iny zosilovac...atd az prides na chybu.

Ja som mal podobny problem v konektore snimacoch a druhu chybu som mal v studenych spojoch v zosilovaci.
Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2859



« Odpoveď #14 kedy: 13. Apríl , 2017, 06:29:15 »

To combo treba dat exaktne pozriet niekomu co tomu rozumie.
Ked sa to preukaze ,treba odledovat osciloskopom kde je signal a kde uz nie.
Take typovanie je zbytocne.
To moze byt cokolvek.Najhorsie je ale ze sa to prejavuje sem tam...to najst je niekedy normalne na paslu.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.167 sekund, 22 otázok.