Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. Júl , 2018, 00:26:27
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: NTB nedokáže nabootovať Windows 8  (Prečítané 2205 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120



« kedy: 02. Január , 2018, 17:04:06 »

Zdar Shredderi  Zdravíčko
Obraciam sa na vás s takým "menším" problémom čo sa PC týka. Včera som šiel na NTB , zapol som normálne a naskočila automatická oprava systému Win. Ale ja debil som ho nezapojil do nabíjačky a NTB sa vypol. Keď som ho zapojil do siete , tak mi napísalo , že na disku nieje operačný systém... Pritom tam bol. Mám tam dôležité súbory a nechcem o ne prísť. Prikladám foto





Vďaka za pomoc. Viem že budem musieť ísť do servisu ale ak by sa dalo pomôcť tak by som bol rád :)
Príjemný zvyšok dňa  Žmurk
« Posledná zmena: 02. Január , 2018, 17:04:33 od KirkHammettWah » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2029



« Odpoveď #1 kedy: 02. Január , 2018, 17:17:51 »

ak sa pyatas, ako sa pytas, tak chod radsej do servisu.

v principe je dobre najprv si vsetko cenne z disku skopirovat inde. ak sa do sysremu nedostanes, tak bud disk mechaniky vyberes a strcis inde a zalohujes. v pripade NB mozno trochu kompikovanejsie. alebo mozes nabootovat nejaky system z USB, dostat sa na stary disk, zazalohovat... co sa jednoduchsie napise, ako niekedy podari.

potom treba spustit instalaciu win8  a zvolit nieco ako repair. je teoreticka sanca, ze to bude stacit a je teoreticky sanca, ze sa zachovaju aj vsetky data na disku. ale nie je nic tazke to pri nepozornosti odklikat tak, ze si pomazes vsetko co nechces. zato by mal byt prvy krok to zalohovanie.

skratka, asi popros niekoho sikovneho, co s tym uz robil a rozumie tomu.

este jedna taka vec - co Ti ma co naskakovat automaticka oprava ? co to vlastne je a preco sa to spusta ?
Zaznamenané
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120



« Odpoveď #2 kedy: 02. Január , 2018, 17:45:09 »

Netuším čo tá automatická oprava je ...  Neviem
Zaznamenané

vitalitask
nováčik
*
Príspevkov: 57


« Odpoveď #3 kedy: 02. Január , 2018, 18:19:49 »

Skús si zohnať niečo takéto.
EU Plug SATA IDE 2.5" 3.5" To USB 2.0 3.0 Cable Adapter DVD-RW Hard Disk New
Vymontuj HD, napoj ho na tie "redukcie". Druhú stranu - Usb strč do nejakého funkčného PC a skús zálohovať. Mne sa tak dva krát podarilo. Dostať to aj u nás, ale drahšie.
« Posledná zmena: 02. Január , 2018, 20:09:18 od vitalitask » Zaznamenané
icotech852
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 475



« Odpoveď #4 kedy: 02. Január , 2018, 18:20:16 »

Zdar Shredderi  Zdravíčko
Obraciam sa na vás s takým "menším" problémom čo sa PC týka. Včera som šiel na NTB , zapol som normálne a naskočila automatická oprava systému Win. Ale ja debil som ho nezapojil do nabíjačky a NTB sa vypol. Keď som ho zapojil do siete , tak mi napísalo , že na disku nieje operačný systém... Pritom tam bol. Mám tam dôležité súbory a nechcem o ne prísť.

Pravdepodobne ti Windows pri automatickej oprave i vymazal bootovacie subory a pracu nedokoncil,kedze sa ti ntb vypol.

Pokial sa v tom chces sprtat sam,tak vyber harddisk z notebooku a zalohuj si cez usb data na inom pc.

Pokial to chces risknut bez zalohy tak iba spust instalacku windowsu z usb alebo dvdrom,ale nedavaj format disk,lebo si zagratulujes.

Pokial nevies o com bola doposial rec,tak chod do servisu.
Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
KirkHammettWah
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120



« Odpoveď #5 kedy: 02. Január , 2018, 18:23:20 »

Pravdepodobne ti Windows pri automatickej oprave i vymazal bootovacie subory a pracu nedokoncil,kedze sa ti ntb vypol.

Pokial sa v tom chces sprtat sam,tak vyber harddisk z notebooku a zalohuj si cez usb data na inom pc.

Pokial to chces risknut bez zalohy tak iba spust instalacku windowsu z usb alebo dvdrom,ale nedavaj format disk,lebo si zagratulujes.

Pokial nevies o com bola doposial rec,tak chod do servisu.
Vďaka za rady  Žmurk Viem o čo ide o PC sa zaujímam ale ešte som ho nikdy nerozoberal , takže radšej servis a začnem sa šprtať v starých NTB  ha ha ha
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16253


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #6 kedy: 03. Január , 2018, 00:38:50 »

Nie nevies o co ide, lebo ked ti rasto napisal, ze mas skusit automaticku opravu win, tak si napisal, ze netusis co to je. Daj to spravit niekomu, kto sa do toho vyzna a urcite ti zachrani kopec dat. Mne sa toto minule stalo a neslo opravit ani po vlozeni original instalacneho usb, musel som vsetko naformatovat a nanovo nahodit.
Zaznamenané

icotech852
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 475



« Odpoveď #7 kedy: 03. Január , 2018, 06:36:13 »

V podstate s tou instalackou Windowsu to mozes skusit,tie novsie Windowsy sa len preinstaluju a hodia stary Windows adresar do Windows.OLD... to je ten najlepsi pripad.Horsi pripad je ako pise Kaolko,ze ti to pri instalacke nemusi tak lahko prebehnut a bude nutne disk naformatovat.

Tie opravy Windowsu su len take platanie,vzdy je lepsie to spravit cez format.Preto je dobre mat na Windows osobitny disk napr SSD.Potom ta uz Windows a format trapit nebude a svoje data mas na druhom disku.
Zaznamenané

Jackson X Kelly,Marshall JVM,Greenbacks
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11819



« Odpoveď #8 kedy: 03. Január , 2018, 10:47:23 »

Ked mas nejaku krabicku na 2,5" disk, tak mozes vybrat z toho pokazeneho ntb hdd a odzalohovat ho cez iny komp niekam..ak sa ti podari nabootovat z instalacneho media, tak cez recovery console vies zkopirovat data na iny usb drive tiez, ale predpokladam, ze kopirovanie cez GUI bude pre teba viac user friendly ako kopirovanie cez command line.

Potom standardny postup je spustit windows recovery console z instalacneho media pre tvoju verziu OS, odnavigovat sa na tvoj disk s OS instalaciou a pustit postupne:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /rebuildbcd

Vo vacsine pripadov, ak je boot sector poskodeny po nejakej zaplate, tak to staci. Tie automaticke opravy v zasade vykonaju to iste.

Ak to nepomoze, tak bude treba hlbsi troubleshooting. Teoreticky mozes skusit preplatat sucasnu instalaciu Win s novou instalaciou, ale bez formatu. Zostanu ti data, opravia sa poskodene subory..ak nepomoze, tak clean instalacia. Ale ta zaloha je zatial najkritickejsia, na zaciatok..

Ale ak ti tieto veci nic nehovoria, tak ako bolo spomenute vyssie, daj to niekomu, kto tomu rozumie

co Ti ma co naskakovat automaticka oprava ? co to vlastne je a preco sa to spusta ?
tusim od rodiny win8/server 2k12 ak windows zdetekuje, ze nevie uspesne nabootovat, tak ponukne moznost automatickej opravy - postupnost nejakych standardnych, vseobecnych krokov - zoscanuje ci vie najst na disku existujucu instalaciu OS, fixne boot sector etc...nic zazracne, ale overene kroky, ktore predtym kazdy skusenejsi admin poznal, a vacsinou pomohli opravit taketo jednoduche problemy
« Posledná zmena: 03. Január , 2018, 10:58:34 od styrioci » Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.137 sekund, 22 otázok.