Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
18. December , 2018, 12:27:28
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: JT amps Overdose OD  (Prečítané 2932 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Tom70
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 514



« Odpoveď #15 kedy: 08. Január , 2018, 10:27:37 »

Vzhlad aj zvuk je paradny. Nahravka je do cisteho ampu?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #16 kedy: 08. Január , 2018, 11:04:01 »

Vzhlad aj zvuk je paradny. Nahravka je do cisteho ampu?
Tato nahravka je taka prvotina, nechcel som to davat von, ale nemal som nic ine v PC zatial a vy ste nedockavi.  Bavím sa skvele
A popravde nepamatam, ci som to nahraval cez amp alebo cez Axe do cleanu.
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
*****
Príspevkov: 1003



WWW
« Odpoveď #17 kedy: 08. Január , 2018, 21:44:56 »

Ty mas tendenciu robit veci napicu? Lebo ja osobne nie, ak uz nieco robim.  Som frajer

No nieze napicu, ja robim veci tak, aby hrali ako chcem. Priebezne to upravujem a spekulujem okolo toho, co zabere tolko casoenergie, ze uz jej neostane na design. Ale to bude mozno aj tym, ze niektore veci proste nemam potrebu predavat, lebo som ich robil len pre vlastnu skusenost. V dnesnej dobe su takeho handmade celkom rarita, lebo uz bolo vynajdene skoro vsetko. Takze bud uz existuje co potrebujes, ale nie si ochotny si to dat poslat z marsu a platit za to nenormalne peniaze, alebo to naozaj este neexistuje a potom ti je jedno ako to vyzera a si rad, ze to hra ako nic ine  Žmurk
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #18 kedy: 08. Január , 2018, 21:59:46 »

Hladal som dlho takyto pedal a zatial som nenasiel, tak preto sa uskutocnila aj tato vyroba. Hlavne ja z toho taham crunch zvuky, ktore su pridanim vyskoveho switchu velmi velmi pouzitelne.
Zaznamenané

Bhlokvva
stály hosť
*****
Príspevkov: 1003



WWW
« Odpoveď #19 kedy: 08. Január , 2018, 22:06:06 »

Existoval taky (a to nemyslim ten moj z pred 2 rokov). Daj cenu za toto, som dost zvedavy.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #20 kedy: 08. Január , 2018, 22:22:14 »

Existoval taky (a to nemyslim ten moj z pred 2 rokov). Daj cenu za toto, som dost zvedavy.
Co znamena, ze existoval? Daj konkretny pedal. Nasiel som par podobnych, ale kazdy mal len nieco z toho Jankovho. Napr. vedel orezavat len basy, pripadne pridavat len vysky, pripadne nemal boost, atd...atd...
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1996


WWW
« Odpoveď #21 kedy: 09. Január , 2018, 09:11:37 »

Co znamena, ze existoval? Daj konkretny pedal. Nasiel som par podobnych, ale kazdy mal len nieco z toho Jankovho. Napr. vedel orezavat len basy, pripadne pridavat len vysky, pripadne nemal boost, atd...atd...
Ten boost je zapojený tak, ako v Plexitone? Čiže vlastne ako keby separátny pedál za skreslovačom? Potom keď chceš vypnúť boostnuté skreslené sólo, tak musíš skákať na dve tlačítka?

Mimochodom, o regulácii rezania basov som rozmýšľal pri mojom tranzistorovom ampe (ale zvíťazila jednoduchosť). Keby to tam bolo, možno by sa ti aj zapáčil... :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #22 kedy: 09. Január , 2018, 10:11:22 »

Ten boost je zapojený tak, ako v Plexitone? Čiže vlastne ako keby separátny pedál za skreslovačom? Potom keď chceš vypnúť boostnuté skreslené sólo, tak musíš skákať na dve tlačítka?

Mimochodom, o regulácii rezania basov som rozmýšľal pri mojom tranzistorovom ampe (ale zvíťazila jednoduchosť). Keby to tam bolo, možno by sa ti aj zapáčil... :)
To neviem, ako je zapojeny, ale pracuje ako v PlexiTone, cize je plne nezavisly. Pocas zapnuteho drive kanalu mozem hocikedy jednym stlacenim zapnut/vypnut boost.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1996


WWW
« Odpoveď #23 kedy: 09. Január , 2018, 12:12:44 »

To neviem, ako je zapojeny, ale pracuje ako v PlexiTone, cize je plne nezavisly. Pocas zapnuteho drive kanalu mozem hocikedy jednym stlacenim zapnut/vypnut boost.
O tom píšem, že keď vypneš drive, máš čistý boostnutý a musíš vypnúť aj boost. To je nevýhoda.
Ale môžeš boostnuť aj čistý - to je zase výhoda.
Vedel by som si predstaviť, že by si ten pedál pamätal, čo bolo a čo nebolo boostnuté, dávam ako námet na vylepšenie.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #24 kedy: 09. Január , 2018, 12:24:32 »

O tom píšem, že keď vypneš drive, máš čistý boostnutý a musíš vypnúť aj boost. To je nevýhoda.
...
Toto som v pesnicke nikdy v zivote nepotreboval. Ani tak a ani naopak. Toto, co pises je na Fulltone Fulldrive 2 a dost mi to nevyhovuje, ze ten boost nie je oddeleny. Ale su mody, ktorymi sa to da oddelit.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1996


WWW
« Odpoveď #25 kedy: 09. Január , 2018, 12:30:26 »

Toto som v pesnicke nikdy v zivote nepotreboval.
Nerozumiem, čo si nepotreboval. Mne sa zdá, že môže vadiť, že vypnúť treba dvomi tlačítkami.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12875


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #26 kedy: 09. Január , 2018, 12:32:07 »

Nerozumiem, čo si nepotreboval. Mne sa zdá, že môže vadiť, že vypnúť treba dvomi tlačítkami.
No vsak to pisem, ze nikdy som nepotreboval naraz vypnut/zapnut obe tlacidla. Nikdy. Ak hram na drive-i, tak ho uz len boostnem, trebars na solo/vyhravku a potom naspat vypnem. Ale aby som z uplneho cleanu potreboval naraz drive a boost - doteraz nikdy.
Zaznamenané

Tom70
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 514



« Odpoveď #27 kedy: 09. Január , 2018, 13:33:14 »

Ak je boost nezavisly, predpokladam ze nim vies boostnut aj clean, co je dost sikovne. Takto to ma spraveny Fulldrive 3 a este sa da prepnut ci ma byt boost zaradeny pred alebo za overdriveom.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1996


WWW
« Odpoveď #28 kedy: 09. Január , 2018, 13:46:51 »

No vsak to pisem, ze nikdy som nepotreboval naraz vypnut/zapnut obe tlacidla. Nikdy. Ak hram na drive-i, tak ho uz len boostnem, trebars na solo/vyhravku a potom naspat vypnem. Ale aby som z uplneho cleanu potreboval naraz drive a boost - doteraz nikdy.
Aha, myslel som, že začneš sólo ticho, potom pridáš a vypínaš dve naraz...
Zaznamenané
frakos
stály hosť
*****
Príspevkov: 1250



WWW
« Odpoveď #29 kedy: 09. Január , 2018, 15:57:06 »

Pri nastaveni hodnoty vo stvorcekoch ide o defaultne nastavenie Jankovho screameru, aky pozname uz roky.


Bolo mi vysvetlené, že keď teda ide o TS-kove zapojenie, tak basy sa dajú ovplyvniť veľkosťou kondíka v spätnej väzbe operačného zosilňovača a výšky hodnotou odporu v RC filtri. Kamoš sa s tým podobne zabával pri výrobe vlastného ts-ka a vždy keď dačo zmenil, tak sme to skúšali. ....., že teraz je to fasa, potom zas niečo zmenil a že ty kokos teraz je to brutál, atď ... Preto ma zaujíma, že ako ste sa rozhodli práve pre tie voľby, ktoré tam máš..... Či ste zobrali ts-ko pôvodné a povláčili ho po viacerých aparatoch a prispôsobili tak, aby na konkrétnom aparáte znelo dobre ?
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.133 sekund, 22 otázok.