Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2020, 03:11:26
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Equalizery  (Prečítané 6798 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #15 kedy: 28. Júl , 2018, 11:01:55 »

mam podozrenie, ze tu splietame dokopy 2-3 temy, ktore spolu suvisia len okrajovo, pripadne vobec  Popiskujem si

sorry nejak sa to trochu vychylilo

takze je to teda jasne, EQ teda hodim uz na nahratu stopu a tym padom nemusim snivat o nejakej krabicke
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #16 kedy: 28. Júl , 2018, 11:11:12 »

... medzi line out z DI boxu a PC kartu....

No aj mam pasivny Palmer PDI-03 a niesom moc nadseny, zvuk je dobry ale ako keby my chybalo maso

jaku ulohu vlastne zohravaju uvahy o DI-Boxe v kontexte debaty o EQ ?

a co vlastne chceme ekqualizovat ? farbu nastroja alebo nastroje v nahhravke ? lebo z tohto uhla je docela rozdiel jednoucelovy nastrojovy EQ a sirokopasmovy rack a este zasadnejsi rozdiel je potom univerzalny parametricky plugin ...
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #17 kedy: 28. Júl , 2018, 11:11:40 »

jo a cim dalej viac zistujem ze graficky eq so sablami pre gitaru je uplne nezmyselna vec, lebo nechces predsa pracovat s par fixnymi bodmi ale mat dostatocnu volnost... uz len preto ze v tvojom zvuku mozno ty chces potlacit povedzme 340hz a ja v mojom 520hz uz len preto ze v kazdej jednej situacii sa ten zvuk sprava trochu inak

uplne suhlasim, to je zrejme to co som opisoval s tym mojim hladanim toho zrna, zalezi od vsetkych elementov ktore generuju zvuk predtym ako sa dostane do PC a u kazdeho to je ine. Taky 7 pasmovy EQ pedal by to nedokazal.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16376


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #18 kedy: 28. Júl , 2018, 11:14:05 »

No aj mam pasivny Palmer PDI-03 a niesom moc nadseny, zvuk je dobry ale ako keby my chybalo maso

vyskusaj aktivny DI fakt mam tu doma pasivne aj aktivne je to velky rozdiel
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #19 kedy: 28. Júl , 2018, 11:18:52 »

jaku ulohu vlastne zohravaju uvahy o DI-Boxe v kontexte debaty o EQ ?

a co vlastne chceme ekqualizovat ? farbu nastroja alebo nastroje v nahhravke ? lebo z tohto uhla je docela rozdiel jednoucelovy nastrojovy EQ a sirokopasmovy rack a este zasadnejsi rozdiel je potom univerzalny parametricky plugin ...


No, moj povodny zamer bol najst opodstatnenie mojho rozhodnutia kupit nejaky EQ hardver k nahravaniu do PC. Takze to skusim zhrnut. Ma vobec zmysel kupovat EQ pedal len kvoli tomu aby som upravil zvuk predtym ako ho v PC zmixujem. Nevravim o podiu.
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #20 kedy: 28. Júl , 2018, 11:20:26 »

vyskusaj aktivny DI fakt mam tu doma pasivne aj aktivne je to velky rozdiel

to ma nikdy nenapadlo, mozno si mi tymto usetril nejake srofy a starosti  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #21 kedy: 28. Júl , 2018, 11:27:06 »

... Ma vobec zmysel kupovat EQ pedal len kvoli tomu aby som upravil zvuk predtym ako ho v PC zmixujem. Nevravim o podiu.

nema. akakolvek plugin, co pouzijes v pocitaci Ti poskytne zasadne lepsie vysledky, ako cokolvek, co by si pouzil este predtym v HW verzii. samozrejme za predpokladu, ze mas uz v zaklade dorieseny zvuk z aparatu.

stale mi unika podstata debaty o Di-boxox, ze aky to tu ma suvis.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2113


WWW
« Odpoveď #22 kedy: 28. Júl , 2018, 11:37:15 »

No aj mam pasivny Palmer PDI-03 a niesom moc nadseny, zvuk je dobry ale ako keby my chybalo maso

vyskusaj aktivny DI fakt mam tu doma pasivne aj aktivne je to velky rozdiel
Pasívne majú malú vstupnú impedanciu, nevhodnú pre gitaru.
Aktívne sú O.K. ale stačí použiť akýkoľvek buffer, buffre sú zvyčajne lacnejšie, ako D.I. a nepotrebuješ galvanické oddelenie zeme (lebo to je jediný rozdiel medzi D.I. a buffrom).

mam podozrenie, ze tu splietame dokopy 2-3 temy, ktore spolu suvisia len okrajovo, pripadne vobec  Popiskujem si
Asi z diskusie vyplynulo, že ekvalizérom chce dohnať niečo, čo sa stratilo nízkoimpednačným vstupom.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #23 kedy: 28. Júl , 2018, 11:47:51 »

hej, len z debaty vyplynulo aj to, ze je k dispozicii aparat a riesi sa asi jeho zvuk v nahravke ( ? ), tak reku kde je tam miesto pre Di-box.
Zaznamenané
McStinger
nováčik
*
Príspevkov: 49


« Odpoveď #24 kedy: 28. Júl , 2018, 12:22:30 »

Trochu sa tu už pletie piate cez deviate :)

cembo by sa predovšetkým mal vyjadriť, o čo mu ide. Zadanie nebolo moc jasné. Či sa chce babrať so zvukom samotného aparátu, alebo už nahrávky pri mixe.

Ak nahrávky pri mixáži, tak na to naozaj je dosť sw pluginov.

Ak so zvukom aparátu samotného, tak zase EQ v efektovej slučke prečo nie? Aj jemným použitím EQ sa dá dosť zmeniť zvuk aparátu, čím sa trochu "vyčlení zo štandardu". Na doma to tiež nie je zlé, na nízke hlasitosti, kedy repro ešte nie je dosť vybudené a nedáva zo seba to najlepšie. No a samozrejme, ak má aparát viac kanálov a zdieľané korekcie napríklad, tak tiež.

cembo, ak to chceš vyskúšať za pár korún, tak na jednoduchý test stačí aj lacný bazárový Behringer, tuším žltá plastová krabička. A ak sa chceš naozaj hrať vo veľkom, tak na doma je slušný kanón na vrabce Behringer DEQ2496 (bazar samozrejme). Má to všetko, čo si človek vie predstaviť, vrátane spekrálneho analyzátora a dá sa kúpiť za celkom normálny peniaz :)
« Posledná zmena: 28. Júl , 2018, 12:34:30 od McStinger » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16376


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #25 kedy: 28. Júl , 2018, 17:15:11 »

vsak pise ze chce nahravat do PC, dost pochybujem ze doma v obyvacke ma fullstack namikrakovany s ampom co ide na plny vykon, ci zle vravim?
preto ten DI box spominam
Zaznamenané

McStinger
nováčik
*
Príspevkov: 49


« Odpoveď #26 kedy: 28. Júl , 2018, 18:04:34 »

Podľa toho, kde býva :)

Ale je fakt, že v druhom príspevku píše, že už má gitaru v PC, to mi uniklo.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #27 kedy: 28. Júl , 2018, 19:53:49 »

a bavime sa o nahravani gitary do PC alebo aparatu do PC ?
Zaznamenané
McStinger
nováčik
*
Príspevkov: 49


« Odpoveď #28 kedy: 28. Júl , 2018, 20:29:13 »

Však to by pomohlo, keby ľudia pýtajúci radu napísali presne, čo chcú robiť, alebo riešiť. Inak sa tu predbiehame v radách, pokrývajúcich všetko.
Zaznamenané
cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #29 kedy: 29. Júl , 2018, 06:59:17 »

... jj, trochu spatne som to tu odpichol. Ide mi samozrejme o nahravanie. Gitara s pasivnymi -> zosik -> PDI-03 -> Edirol USB interface -> PC - Cubase. Povodne som si myslel ze EQ krabicka je v tejto retazi nutnost a tak som chcel vediet aky je nazor na hi-fi EQ ktory sa da pouzit tiez, ale z dabaty vyplynulo ze EQ krabicka nutnostou nieje pretoze SW EQ je uz na slusnej urovni ...

... Behringer som mal raz a strasne som nadaval, je tomu uz 15 rokov a odvtedy som tuto znacku obchadzal takze neviem ako je na tom teraz ...
« Posledná zmena: 29. Júl , 2018, 07:01:38 od cembo » Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 22 otázok.