Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. Október , 2018, 00:15:20
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Brum a pískanie v FX slučke. Ale brutálne.  (Prečítané 1198 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« kedy: 30. September , 2018, 21:53:09 »

Ahojte.  Skúšal som to s krabičkami, skúšal som to s mulťákom. Vždy, keď niečo zapojím do efektovej slučky, na skreslených kanáloch sa z repráku  ozýva výrazný brum a vysoké pískanie. Deje sa to aj pri stiahnutom poťáku na gitare.
Takto:
Procák Line6 na 4 káble.

Nedeje sa to, keď zapojím efekt napriamo.

Skôr, než pristúpim k univerzálnemu riešeniu “zober to Kováčovi”, rád by som sa dozvedel, či sa s tým niečo nedá, alebo kde by mohol byť zádrhel.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11839



« Odpoveď #1 kedy: 30. September , 2018, 23:00:48 »

Zemna slucka, skus na jednom zo signalovych kablov v slucke prerusit zem. Malo by to pomoct
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16284


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #2 kedy: 01. Október , 2018, 07:23:47 »

robi to aj ked len prepojis send a return cisto kablom? bez krabic a efektov

a este otazka je - predtym to nerobilo? sa mi zda ze to JVMko mas tiez uz par rokov... akoze brum este pochopim ze zemna slucka ale piskanie mi skor pride ze preampova lampa dosluzila a je mikrofonicka
« Posledná zmena: 01. Október , 2018, 07:24:31 od kaolko » Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #3 kedy: 01. Október , 2018, 08:50:11 »

robi to aj ked len prepojis send a return cisto kablom? bez krabic a efektov

a este otazka je - predtym to nerobilo? sa mi zda ze to JVMko mas tiez uz par rokov... akoze brum este pochopim ze zemna slucka ale piskanie mi skor pride ze preampova lampa dosluzila a je mikrofonicka

Predtým to nerobilo, FX slučku som bežne používal na vystúpeniach, v tomto stave by som si to nedovolil.

To s tým káblom napriamo ma nenapadlo.

Zemna slucka, skus na jednom zo signalovych kablov v slucke prerusit zem. Malo by to pomoct
Toto sa ako robí? :-) Normálka v niektorom z tých jack-jackov strihnem tienenie?

EDIT: Ešte jedna poznámka, Marshall aj efektový adaptér sú zapojené v tom istom predlžováku a teda v tej istej zásuvke.
« Posledná zmena: 01. Október , 2018, 09:10:48 od Altostratus » Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1979


WWW
« Odpoveď #4 kedy: 01. Október , 2018, 09:09:57 »

... Vždy, keď niečo zapojím do efektovej slučky, na skreslených kanáloch sa z repráku  ozýva výrazný brum...

Keď sa priblížiš k zosíku, ten brum narastie, nebude to iba indukovaný brum z trafáku do snímača?
Aj keď píšeš, že pri stiahnutom volume je tam tiež... asi to bude kombinácia slučky a tej indukcie.
Lebo zemniaca slučka by brumela rovnako pri čistom aj skreslenom kanáli.
Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 233



« Odpoveď #5 kedy: 01. Október , 2018, 17:30:32 »

Urcite zemna slucka.... Na fractali sa napriklad pouzivaju taketo kable pri zapojeni 4CM.


* index.jpg (6.02 KB, 448x112 - prehliadnuté 182 krát.)
Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 233



« Odpoveď #6 kedy: 01. Október , 2018, 17:31:35 »

Pripadne sa pouzivaju ine zariadenia. Pozri inzerciu,akurat predavam Morley ebtech hum eliminator....
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2855



« Odpoveď #7 kedy: 03. Október , 2018, 12:01:00 »

Neviem ci sa mi to chce citat secko pozorne ,ale postrehol som ,ze mu to predtým nerobilo.
Neni nahodou chyteny napajac toho line 6 ?
Nemas kable s FXu stocene blizko dakeho napajaca ?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #8 kedy: 03. Október , 2018, 13:19:28 »

Neviem ci sa mi to chce citat secko pozorne ,ale postrehol som ,ze mu to predtým nerobilo.
Neni nahodou chyteny napajac toho line 6 ?
Nemas kable s FXu stocene blizko dakeho napajaca ?

Robilo to aj predtým s krabičkami. Adaptéry boli v pedalboarde, cca. meter od zosíku na podlahe.
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2855



« Odpoveď #9 kedy: 03. Október , 2018, 14:00:23 »

Nedalo mi to a pozrel som si tu ukazku.To co spominas ze je brum ja povazujem skôr ako vrcanie.Vsimol som si dake dva kable prehodene cez zosik.Su to FXove ? To  piskani je fakt zaujimave.Tazko tu takto mudrovat ,ale skusal by som hybat tymi FXovymi kablami mimo zosika.A este taketo piskani nastava ak je niekde uvalene tienenie.To moze spôsobovat jak vrcanie,tak napiskavanie.
Viac ma v tomto momente nenapada.
« Posledná zmena: 03. Október , 2018, 14:02:52 od brdo prvy » Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #10 kedy: 04. Október , 2018, 16:05:33 »

Nedalo mi to a pozrel som si tu ukazku.To co spominas ze je brum ja povazujem skôr ako vrcanie.Vsimol som si dake dva kable prehodene cez zosik.Su to FXove ? To  piskani je fakt zaujimave.Tazko tu takto mudrovat ,ale skusal by som hybat tymi FXovymi kablami mimo zosika.A este taketo piskani nastava ak je niekde uvalene tienenie.To moze spôsobovat jak vrcanie,tak napiskavanie.
Viac ma v tomto momente nenapada.
Tie dva káble, čo visia cez zosík, sú send a return slučky.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1979


WWW
« Odpoveď #11 kedy: 04. Október , 2018, 18:41:08 »

Tie dva káble, čo visia cez zosík, sú send a return slučky.
A skúsil si nimi hýbať?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8213



« Odpoveď #12 kedy: 05. Október , 2018, 07:23:12 »

Nemas to len prehulene? Ked stiahnes gain na tom efekte, co vlozis do FX slucky, tak sa stane co? Ked tam das len kabel, tak sa stane co?

Podla mna, ak tam mas nejaky skreslovac v tej FX ceste, tak Ti silny skresleny signal z aparatu (ak nemas send level) prehuli ten vlozeny efekt a ten robi tento spominany zvuk.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2097



« Odpoveď #13 kedy: 05. Október , 2018, 09:29:55 »

namam pocit, ze by pchal do slucky skreslovace.

zvuk v ukazke neznie ako slucka. Brdo pise o nejakom utrhnutom tieneni, toto kludne na tom aparate uz od nova moze byt
« Posledná zmena: 05. Október , 2018, 09:31:13 od rastis » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8213



« Odpoveď #14 kedy: 05. Október , 2018, 09:44:45 »

Da sa povedat, ze to plati aj vseobecne, ked to prevali. Ja napriklad, ked prevalim vstup na Alesis Quadraverb, tak to robi presne toto iste :) Raz som tam mal omylom zapnuty aj ten ich distortion pred delayom a skoro som sa posral  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 05. Október , 2018, 09:45:08 od mario bross » Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 1.687 sekund, 22 otázok.