Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. Október , 2019, 05:04:10
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Line Out vs XLR (mic)  (Prečítané 1638 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16337


Saturday Night Bieber


« kedy: 01. Apríl , 2019, 19:21:07 »

Caute napadlo mi ze niekto bude vediet co a ako. Ja sa do tychto veci moc nevyznam ale niekto z vas isto.
Mam do kapely kupeny novy modeler line 6 helix LT, je to super, konecne odpada nosenie bedni na koncert ale.

Riesim teraz ze by som chcel z XLR (MIC) pustat rovno zvukarovi mic level uroven signalu z jedneho outputu a pouzit zabudovany 1.4'' unbalanced (line) pre odposluch.
Aj v skusobni do mixu aj doma pocujem ale ze 1.4'' out cez pasivny (art) DI Box zneje podstatne horsie kvalitativne nez XLR mic out.
Je to normalna vec? Normalne idem z toho outputu malym jack jack kablom do DI in, z DI out idem potom xlr kablom dalej.


Zvuk je taky rozdiel asi ako ked pocujete fajnovy zvuk studiovej kvality (xlr mic) vs tensi ostry strapaty sound (line)
neni to len o hlasitostiach, ked aj dorovnam jedno voci druhemu a skusam aj naslepo prehadzovat je pocut ako keby tomu 1.4'' chybal low end detail a hlbka a ostalo mi akurat tak viac takeho sucheho zvuku.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2025


WWW
« Odpoveď #1 kedy: 01. Apríl , 2019, 21:02:07 »

...je pocut ako keby tomu 1.4'' chybal low end detail a hlbka a ostalo mi akurat tak viac takeho sucheho zvuku.
Nebude ten XLR cez njaký simulátor boxu?
Možno sa ráta s tým, že XLR do mixu cez simulátor a jack do koncáku a reálneho repráku. Neviem, len sa domnievam.
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1682



« Odpoveď #2 kedy: 02. Apríl , 2019, 13:24:36 »

A ked obides ten pasivny DI box a pripojis priamo jack out tak to znie rovnako?
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3165



« Odpoveď #3 kedy: 02. Apríl , 2019, 13:59:21 »

Nemas tam moznost vybrat ci cez ktory out ma byt/nema byt cab sim? Na Atomic to mam a presne taky zvukovy rozdiel co popisujes to robi.
Zaznamenané
Gwynnbleid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 144


« Odpoveď #4 kedy: 02. Apríl , 2019, 16:17:44 »

Nemas tam moznost vybrat ci cez ktory out ma byt/nema byt cab sim? Na Atomic to mam a presne taky zvukovy rozdiel co popisujes to robi.

akoze :D neviem ci by si Kaolko nevsimol ze tam nema cab sim zapnuty. Highgain bez cab sim zneje ako prdenie roju vciel ktore pojedli curry nektar napusteny prehanadlom
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3165



« Odpoveď #5 kedy: 02. Apríl , 2019, 21:12:16 »

ak vylúčime všetko nemožné, čokoľvek nám zostane – akokoľvek nepravdepodobné – musí byť pravda. Sherlock Holmes.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 22 otázok.