Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. Február , 2020, 17:39:48
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: KONTAKT 2  (Prečítané 833 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« kedy: 07. Január , 2020, 05:40:00 »

Chlapci, nemáte niekto NI KONTAKt 2 ? Je to síce pravek, ale potrebujem ho kvôli jednej, pre mňa neoceniteľnej funkcii...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2175



« Odpoveď #1 kedy: 07. Január , 2020, 12:37:35 »

a co konkretne ? funkcnu instalacku ? tu pri troche snahy stale asi upiratis, otazne je, ci to aj nainstalujes v sucasnom SW/HW prosatredi ...
Zaznamenané
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #2 kedy: 07. Január , 2020, 13:06:25 »

oficiálna stránka NI tento produkt už zrušila...niečo som už stiahol, uvidím, či to pôjde nainštalovať na W 10. Pretože ten, čo som mal, nešlo nainštalovať. Kurwa, ak ho nebudem mať, dosť sa mi skomplikuje robota...Na W 7 šlo všetko v pohode, na desine samý problém, do pi.... Bacha na vec kamo!
« Posledná zmena: 07. Január , 2020, 13:09:11 od opossum » Zaznamenané
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #3 kedy: 08. Január , 2020, 08:54:43 »

tak je to jasné, stiahli to preto, lebo od W10 to už nejde. Staré dobré časy, keď RAM mala 500 MB a programy 5 MB  ha ha ha neskaj sa bez pripojenia na internet už ani nevysereš  ha ha ha mám podozrenie, že sa mi v noci počítač sám zapne a vojéruje, čo nespím v ponožkách  ha ha ha
« Posledná zmena: 08. Január , 2020, 09:11:13 od opossum » Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1548


Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine


WWW
« Odpoveď #4 kedy: 08. Január , 2020, 10:31:40 »

Opposume zdar,

jeden moj kámoš, maník a pamätník do Kontaktu pozrie doma, či niekde vyhrabe starú inštalačku. Dám vedieť...
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley


http://martinhuba.bandcamp.com/
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #5 kedy: 08. Január , 2020, 10:46:27 »

díky, nemusíš...nejde to nainštalovať na w 10, som zistil. Je to vykopávka. Skúsim nahodiť virtuálny W 7, že niečo také existuje...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1548


Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine


WWW
« Odpoveď #6 kedy: 08. Január , 2020, 11:06:44 »

ok
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley


http://martinhuba.bandcamp.com/
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2175



« Odpoveď #7 kedy: 08. Január , 2020, 15:58:17 »

toto som uz davno zistil, ze darmo mam ulozene cele stare nahravacie projekty. ak aj zozenies staru instalacku daneho softu, nedas dokopy vsetky pluginy, co tam boli. ak aj das, zistis, ze v aktualnom OS to aj tak nerozbehas. ak aj zozenies staru instalacku doboveho OS, na aktualnom HW ju nerozbehas. spatna otvoritelnost a plne rozbehanie starych projektov je tak 10 rokov a to som este asi aj optimisticky pridal...
Zaznamenané
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #8 kedy: 13. Január , 2020, 07:09:51 »

ano, je to v pi....
vývoj ide dopredu rýchlejšie, ako je mi milé...
ale dám otázku, neviem, či mi niekto odpovie...

Tú funkciu v Kotakte 2, ktorú mám na mysli, je možnosť vytvoriť "intrument bank" .nkb
Môže obsahovať až 128 instrumentov .nki. Dobré je to na to, keď mám nástroj s veľa artikuláciami (napr. staccato, long tone, flutter, tremolo atď), že pracujem len v jednej stope a na jednom MIDI kanáli, a .nki prepínam pomocou príkazu Patch Change. Bez tejto možnosti by som musel každú artikuláciu mať v samostatnej stope sa samostatnom kanáli, čo je robota pre vraha, aj keď niektoré programy umožňujú iba takúto možnosť...
Toto mi bez problémov fungovalo v Kontakte 2, ale hoci táto funkcia je aj v ďalších verziách (Kontakt 3 až 6), tam mi nefunguje, a za boha som neprišiel na to, prečo...V manuáli sa naviac ešte k tomu píše, že práve pre ten účel bola vytvorená. Keď robím symfonickú hudbu, som na to veľmi odkázaný...
Nemáte niekto skúsenosť s tým, prečo to v ďalších verziách nefunguje, alebo ja robím niekde chybu? Alebo na hovno crack?  Som frajer Lebo mám nejaké info, že už tie ochrany má NI dosť vymakané, a preto sú aj problémy s inštaláciami na W 10...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1548


Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine


WWW
« Odpoveď #9 kedy: 13. Január , 2020, 10:18:35 »

Opossume,

práve mi kolega predviedol to čo chceš - nie je to žiadny problém. Riešili sme to v Kontakte 5 a Cubase LE AI Elements 8.
V Kontakte si vytvoríš novú Instrument bank, naťaháš do nej artikulácie a nahráš čo potrebuješ. Následne v Cubase v editori stopy (dvojklik na nahratú midi stopu) vyberieš zo sekcie "Controller section and functions" (pod stopu, tam kde riešiš volume a panorámy atď.) "Program change" a "ceruzkou" pod stopu označíš ktoré artikulácie kedy majú hrať. A všetko ide. Akurát odporučil, že tieto veci sa predsa dajú riešiť v rámci jednej stopy cez "keyswitches" priamo za jazdy na keyboarde pri nahrávaní... tak prečo to robiť takto "post"... ale ide to. Snáď pomohlo...
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley


http://martinhuba.bandcamp.com/
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #10 kedy: 13. Január , 2020, 10:47:13 »

keysitch je iný spôsob toho istého, jasné....
Asi mi to nejde preto, lebo som používal Sonar LE alebo Sonar 6.2. S tými fungoval len Kontakt 2...Kontakt 3 až 5 jednoducho na príkaz Patch Change od Sonaru nereagoval ... Musím pozrieť nejaký novší Sonar
« Posledná zmena: 13. Január , 2020, 10:50:28 od opossum » Zaznamenané
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #11 kedy: 13. Január , 2020, 10:53:33 »

" Akurát odporučil, že tieto veci sa predsa dajú riešiť v rámci jednej stopy cez "keyswitches" priamo za jazdy na keyboarde pri nahrávaní... tak prečo to robiť takto "post"... ale ide to. Snáď pomohlo... "

No pri symfonickom orchestri je veľa post-editácie, to nie je ako hrať "naživo"...je to piplačka, často krát musíš dodatočne nájsť tú správnu artikuláciu, a tú ešte editovať ďalšími CC...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1548


Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine


WWW
« Odpoveď #12 kedy: 13. Január , 2020, 11:51:37 »

keysitch je iný spôsob toho istého, jasné....
Asi mi to nejde preto, lebo som používal Sonar LE alebo Sonar 6.2. S tými fungoval len Kontakt 2...Kontakt 3 až 5 jednoducho na príkaz Patch Change od Sonaru nereagoval ... Musím pozrieť nejaký novší Sonar

áno, Sonar je už oficiálne dávno zdarma - plná verzia, pogoogli.
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley


http://martinhuba.bandcamp.com/
opossum
stály hosť
*****
Príspevkov: 948


píš jako očuješ, hraj jako očuješ!


WWW
« Odpoveď #13 kedy: 14. Január , 2020, 06:48:43 »

takže problém vyriešený, Sonar Platinum...
treba mať novú kompatibilné verzie

ďakujem chlapci za odpovede...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 22 otázok.