Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. Júl , 2020, 03:11:49
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrávanie cez hughes and kettner 20, kvalita zvuku...  (Prečítané 900 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« kedy: 11. Máj , 2020, 16:58:32 »

 Ahojte gitaristi, už dlhšiu dobu sa snažím rozbehnúť nahrávanie gitary do Pc. Používam hughes and kettner 20 ktorá má aj zabudovaný cab simulátor, redbox. Mám aj reactive loadbox torpedocaptor a hottone c.a.b. a zvukovku focusrite. Daw mám ableton štandard. Problém v mojom pripade je ten že sa mi zdá zvuk ktorý nahram taký utlmený, " zahuhnany" a neviem ako to vyriešiť... Možno že to mám len zle ponastavovane, neviem. Budem rád za akúkoľvek pomoc, ďakujem Pomoooc!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12967


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #1 kedy: 11. Máj , 2020, 17:40:25 »

Idealne by bolo, ak by si poslal nahravku. :)
Zaznamenané

Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #2 kedy: 11. Máj , 2020, 20:12:33 »

Pošlem aj nahrávku, ale neviem jak Neviem
ako to sem vložim Huh! pls
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 731



« Odpoveď #3 kedy: 11. Máj , 2020, 20:40:33 »

Uploadni na ulozto, alebo soundcloud. Potom sem vloz link.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #4 kedy: 11. Máj , 2020, 21:21:19 »

Hurá podarilo sa  Bravooo

https://uloz.to/file-tracking/bf5753bfc5de5195bb511f18e620e7ddcd294761d130f0c1a3dcf789e354ec52120dfd59841c457a0788e14b4a881753?q=metallica+jump
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12967


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #5 kedy: 11. Máj , 2020, 21:23:44 »

Napis presnu cestu + daj nastavenia tohto zvuku. Staci pridat presence, ak to chces mat viac na vyskach. :)
Zaznamenané

Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #6 kedy: 11. Máj , 2020, 22:19:35 »

Ok ďakujem , zajtra zdokumentujem. Presná cesta znamená ako to je zapojené? Aby som nespravil nejaký trapas.  Bavím sa skvele ešte malá pod otazka, nemá vplyv na zvuk to že to mám všetko poprepájané gitarovymi káblami???

Ďakujem
Zaznamenané
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #7 kedy: 12. Máj , 2020, 08:43:36 »

ospravedlnujem sa, ale ja neviem ani ako sem mam dat fotografiu.
prosim o radu  Pomoooc!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2199



« Odpoveď #8 kedy: 12. Máj , 2020, 08:57:22 »

ukazka na tom ulozto linku nie je (?)

co mas poprepajane gitarovymi kablami ?

hughes and kettner 20 je co presne ? nejaky zosik ?

napis co mas zapojene od gitary az po pocitac a daj ukazku, ako Ti to hra, potom sa bude dat lepsie poradit co a ako.
Zaznamenané
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #9 kedy: 12. Máj , 2020, 11:00:06 »

takze hughes and kettner hlava tubemeister deluxe20, z nej priamo gitarovým káblom z výstupu pre bednu do loadboxu torpedo captor - speaker in. potom z torpeda cez LINE(dry) TRS do cab simulatora hottone. z neho priamo do zvukovky focusrite scarlett 2i4.

ukažka

https://uloz.to/file/r0x7TFiXr9SS/nahravka-1-c-a-b-sim-wav

nahravka 2 je bez hardware cab simulatora priamo z load boxu  do zvukovky a v abletone je pridany plugin wall of sounds od two notes, bez akeho kolvek upravovania.

https://uloz.to/file/nPkJRGFAkWzg/nahravka-2-torpedo-wav 

je rozdiel ak prepojím hlavu s torpedom klasickým gitarovým mono kablom, alebo mam kupit nejaký audio, speaker kábel???
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2199



« Odpoveď #10 kedy: 12. Máj , 2020, 12:55:39 »

nenazval by som ten zvuk "utlmený, " zahuhnany" "...

ten zvuk sa zmenou kablov na linkovych urovnach nezmeni nijak vyznamne, skorej vobec.

spravne chapem, ze to prve zariadenie robi zataz pre koncak a to druhe simuluje box ? sice nepoznam tie konkretne veci, ale ten cab simulator hottone - tam by som hladal zvukove odpovede. neviem, ako je ta krabica medzi ludmi hodnotena, v rychlosti kukam, ze je to IR loader (?)... takze tam by som skusal nastavovat, iny IR alebo podobne...

ak s tym aj tak ides do PC a tam aj chces zostat, mozno by som skusil ten hottone simulator vynechat a riesit celu simulaciu boxu v PC ...

samozrejme, uplnym predpokladom je, ze mas zdravy zaklad z aparatu. ked s nim ides na normalny box, si s tym zvukom 100% spokojny ?

a este posledne - netreba ako ukazku vesat plnohodnotne wavy, na posudenie hocakeho takehoto zvuku staci barsjaka mp3 ...
Zaznamenané
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #11 kedy: 12. Máj , 2020, 13:06:39 »

Ok ďakujem, skúsim niečo s tým simulatorom bedne.
Zaznamenané
Ján Pessl
nováčik
*
Príspevkov: 8


« Odpoveď #12 kedy: 12. Máj , 2020, 17:01:03 »

Dáte nejaké odporúčanie na nejaký soft pre tu simuláciu bedne v Pc???
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12967


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #13 kedy: 12. Máj , 2020, 20:29:03 »

Ak mas Captor, tak z neho chod rovno do zvukovky, nainstaluj si Wall Of Sound od TwoNotes a tam mas x cabov, dokonca si dva vies rozhodit na strany. Vyskusaj, pohraj sa s tym. :) Taktiez je tam naozaj velmi vymakany EQ, ktorym si vies dane impulzy donastavit.

 Na zdravie!
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16359


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #14 kedy: 13. Máj , 2020, 09:24:59 »

mne sa brutalne lubi ten GGD zilla co spravili s Nollym akurat sme cez to nahravali nove veci a po pi ci.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.112 sekund, 22 otázok.