Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
06. Marec , 2021, 01:06:16
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aký soft na nahrávanie gitary?  (Prečítané 1124 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Martinkooo
okukávač

Príspevkov: 3


« kedy: 07. Január , 2021, 16:45:13 »

Ahojte. Mám elektroakustickú gitaru a chcel by som si skúsiť niečo nahrať do pc. Keďže niesom žiadny hudobník proste si hrám len doma pre radosť, nechcel som hneď vyhodiť 300eur za soft. Viete mi poradiť niečo free na stiahnutie cez čo by som bol schopný si nahrať akustiku do pc?
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
*******
Príspevkov: 4846



WWW
« Odpoveď #1 kedy: 07. Január , 2021, 20:17:23 »

Chcel si napisat, ze potrebujes zvukovu kartu, to sa do 300 EUR zmestis s prehladom. Pripadne si kúp rekordér Zoom H2N alebo mikrofón na iPhone...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2120


WWW
« Odpoveď #2 kedy: 08. Január , 2021, 11:45:40 »

Chcel si napisat, ze potrebujes zvukovu kartu...
Podľa mňa ak má v kompe zvukovú kartu vstavanú, na začiatočné pokusy stačí Audacity.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 13013


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #3 kedy: 08. Január , 2021, 11:49:57 »

Podľa mňa ak má v kompe zvukovú kartu vstavanú, na začiatočné pokusy stačí Audacity.
Staci, ale to hned cloveka odradi... podobne ako aj "ta najlacnejsia spanielka" pre deti, co totalne neladi, zle vsetko... no najdi motivaciu s takym nastrojom...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16388


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #4 kedy: 08. Január , 2021, 15:57:32 »

Zadarmo je reaper to ti bude uplne stacit ma to zadarmo efekty na upravu zvuku

Ja som si kupil audient id14 kartu a som spoko urcite lepsie nez scarlet 2i2 co som mal, pocut to aj na kvalite zvuku tie prevodniky su na tom uplne ze inde.
Zaznamenané

TOMM
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 240



WWW
« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2021, 14:29:47 »

Zadarmo je reaper to ti bude uplne stacit ma to zadarmo efekty na upravu zvuku

Ja som si kupil audient id14 kartu a som spoko urcite lepsie nez scarlet 2i2 co som mal, pocut to aj na kvalite zvuku tie prevodniky su na tom uplne ze inde.
Ten ID14 sa tam dá nastaviť aj buffer ? A netreba k tomu ani žiadne ovládače ? Pozeral som recenziu ID4 tak preto sa pýtam či to je aj u tejto takto.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11884



« Odpoveď #6 kedy: 09. Január , 2021, 22:15:51 »

Na Mac drivery netreba, tam sa instaluje iba appka na spravu HW, ak treba  rieisit nejaky routing alebo speci funkcie.

Na win sa instaluje driver vzdy, spolu s dalsim SW na ovladanie HW, ale treba poznamenat, ze v sucasnosti takmer vsetci vyrobcovia zvukoviek, az na par vynimiek, pouziva jeden a ten isty ASIO driver pre Win.

Inac Audient super volba, mal som, mozem odporucit. Maju velmi dobry DI vstup na gitaru
« Posledná zmena: 09. Január , 2021, 22:16:29 od styrioci » Zaznamenané

TOMM
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 240



WWW
« Odpoveď #7 kedy: 10. Január , 2021, 13:59:23 »

ale treba poznamenat, ze v sucasnosti takmer vsetci vyrobcovia zvukoviek, az na par vynimiek, pouziva jeden a ten isty ASIO driver pre Win.
Ja mám scarlet 2i2 , takže keď prestane výrobca vydávať ovládače pre moju zvukovku, tak môžem použiť driver od inej firmy ?
Kvôli tomu som predal m-audio firewire solo. Dá sa nejako zistiť, či to je kompatibilné ?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16388


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #8 kedy: 10. Január , 2021, 21:36:41 »

Na Mac drivery netreba, tam sa instaluje iba appka na spravu HW, ak treba  rieisit nejaky routing alebo speci funkcie.

Na win sa instaluje driver vzdy, spolu s dalsim SW na ovladanie HW, ale treba poznamenat, ze v sucasnosti takmer vsetci vyrobcovia zvukoviek, az na par vynimiek, pouziva jeden a ten isty ASIO driver pre Win.

Inac Audient super volba, mal som, mozem odporucit. Maju velmi dobry DI vstup na gitaru


praveze aj mne aj druhemu gitaristovi to clippuje uz aj pri nulovom gaine na vstupe  Bavím sa skvele mne menej nez jemu
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16388


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #9 kedy: 10. Január , 2021, 21:37:02 »

Ten ID14 sa tam dá nastaviť aj buffer ? A netreba k tomu ani žiadne ovládače ? Pozeral som recenziu ID4 tak preto sa pýtam či to je aj u tejto takto.

ano buffer size si nastavujes priamo v DAW
Zaznamenané

Martinkooo
okukávač

Príspevkov: 3


« Odpoveď #10 kedy: 11. Január , 2021, 18:33:19 »

Hoši ja mám zvukovku m-audio audiophile 2496. Síce je z čias dinosaurou ale mala by stačiť myslím. Nakoniec som zohnal ableton live 9 suite, lenže som zistil že zrejme bude chyba v gitare. Je dosť stará, nikdy som ju nemal napojenú a netuším či funguje a nemám to ani ako zistiť, no keď ju pichnem do spdif IN tak v ovládači zvukovky žiadna reakcia. Myslíte že môže byť problém v inom, alebo je proste zlá gitara?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2236



« Odpoveď #11 kedy: 11. Január , 2021, 19:27:18 »

SPDIF je konektor pre digitalny signal (Sony / Philips Digital Interface Format), tam gitaru nepichaj. na audio signal je tam iny cinch, priamo na karte prva dvojica zlava biely / cerveny su inputy, druha dvojica su potom outputy.

tipujem, ze posledne drivery, ktore tu kartu podporuju budu snad  pre Win XP (?)... to aby si si dal pozor, ci sucasne nahravacie softy budu na nich este ist...

hlavne vyzera (bez urazky), ze tapas v uplnych zakladoch, takze co z toho, ze Ti tu niekto poradi nejaky soft, ked pravdepodobne pre Teba je v tomto stadiu dolezitejsie zvladnut nahrat nieco do zakladneho windowsackeho "nahravania zvuku" ...
Zaznamenané
Martinkooo
okukávač

Príspevkov: 3


« Odpoveď #12 kedy: 14. Január , 2021, 11:29:32 »

Najskor som skúšal tie a keďže nešli, skúsil som spdif.. driveri sú na win 7/10 keď napojím klavír všetko ide jak má.. ale gitaru nech pichám hocikde, nereaguje.. ano mne by stačilo keby len cez win viem prehrať tú gitaru ostatné by som si už porobil.. akurát som zistil že keď mám otvorení m audio panel a vytiahnem alebo pichnem kabel do gitari 1/2in reaguje .. ale pri hraní vôbec takže asi to bude ozaj v tej gitare  Neviem
« Posledná zmena: 14. Január , 2021, 11:35:05 od Martinkooo » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11884



« Odpoveď #13 kedy: 19. Január , 2021, 23:18:48 »

Ja mám scarlet 2i2 , takže keď prestane výrobca vydávať ovládače pre moju zvukovku, tak môžem použiť driver od inej firmy ?
Kvôli tomu som predal m-audio firewire solo. Dá sa nejako zistiť, či to je kompatibilné ?
v podstate....problem je, ze kazda ina firma si nainstaluje aj cely ten balast okolo toho a neponukne ti moznost nainstalovat cisto len driver a naopak pri odinstalovani balastu odinstaluje aj asio driver. dalo by sa s tym ale vyhrat - nainstalovat, odzalohovat driver at. atd.. ale dalsia vec je ta, ze to, ze pouzivaju ten isty zaklad neznamena, ze si to dalej neupravuju. Mozno by bolo lepsie v takom pripade pouvazovat nad upgradeom zvukovky alebo skusit asio for all.


praveze aj mne aj druhemu gitaristovi to clippuje uz aj pri nulovom gaine na vstupe  Bavím sa skvele mne menej nez jemu
fakt? Ja som mal ID22 aj MiCO preamp od nich a nemal som ten problem. Tak potom to s tym "we use the same JFet DI circuit across whole product range" asi nebude az taka pravda. Alebo USB bus powered zvukovky  (tusim si spominal niekde id14)  nemaju taky headroom
« Posledná zmena: 20. Január , 2021, 10:45:51 od styrioci » Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 22 otázok.