iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 07. August , 2007, 10:56:29 » |
|
tak to neviem aky je rozdiel. Vysvetli...aky reverb pouzivas? Gitary mam oddelit uplne dosterea? Ty si to tusim robil tak, ze si do laveho kanalu dal reverb pravej gitary a naopak. To ako sa robi?
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 07. August , 2007, 11:01:12 » |
|
tak to neviem aky je rozdiel. Vysvetli...
hall je jeden z mnohych typov reverbu -> google Gitary mam oddelit uplne dosterea? Ty si to tusim robil tak, ze si do laveho kanalu dal reverb pravej gitary a naopak. To ako sa robi?
nerobil som to tak nikdy. ale da sa to, len to sa musis naucit poriadne ovladat svoj multitrack a pris na to, ako je to v danej situacii najvyhodnejsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 07. August , 2007, 11:12:37 » |
|
pri nasom deme si to tak robil, alebo si to pri nahravani spominal, ze to tak spravis Co inak s tymi gitarami, ked to chcem nejako posadit do priestoru? Nieco chcem napriklad viac "vpredu" a podobne...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 07. August , 2007, 11:18:24 » |
|
mozno sme o niecom podobnom kecali alebo sme sa zle pochopili. to je jedno.
pri mixazi si treba definovat:
priestor lavo / stred / pravo - na to sluzi panorama
pomyselny priestor dole / hore - na to sluzi EQ, ale vyplyva to hlavne s povahy samotnych nastrojov / zvukov
pomyselny pristoer vpredu / vzadu - na to sluzi reverb, ktorym sa da pomyselne umiestnit zvuk nielen uplne dozadu a vysoko, ale aj dopredu a nizko
nastroje maju svoju dynamiku alebo ju nemaju, no je velka pravdepodobnost, ze dynamika alebo nedynamika viacerych nastrojov dokopy bude gulasovat a zlievat vsetko dokopy - a na toto sluzi zase kompresor
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 07. August , 2007, 11:20:21 » |
|
no ten som na nahravke napriklad nepouzil vobec asi preto, ze som ho medzi zakladnymi cubase efektami nenasiel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 07. August , 2007, 11:23:18 » |
|
no ten som na nahravke napriklad nepouzil vobec asi preto, ze som ho medzi zakladnymi cubase efektami nenasiel
Pozri sa v pluginoch v sekcii DYNAMICS,tam ho určite nájdeš.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 07. August , 2007, 11:56:45 » |
|
Blbosť, je tam. Niekde vo fóre je tu téma o efektovaní bicích, tam sme sa o tom bavili podrobnejšie. Pri hentých samploch, čo som ti dal je IMHO kompresor nevyhnutný. Sami o sebe znejú dosť papierovo. Inak nápady sa mi páčia, taký orchestrovaný Iron :-) Pravdu má Rastis, že keby si tie gitarové beglajty rozhodil do sterea, tak v strede panorámy máš viac priestoru na sóla a sláky. No a potom je tam ešte niečo, s čím sa pasujem aj ja a neviem sa toho zbaviť - zvukový guláš. Nejako sa to tam všetko bije - neviem, či gitary niesú moc nabasované. Ak by tam bolo menej basov, sami o sebe by možno zneli suchšie, ale v nahrávke by zas uvoľnili priestor pre kopák a basu. Absolútne však nemám prehľad o tom, v akých frekvenciách by sa mal ten-ktorý nástroj pohybovať a čo kam posadiť, aby bolo všetko počuť a pritom nevznikal guláš typu "jedno cez druhé". Ak používaš tú umelú basu odomňa, tak skús na ňu dať kompresor aj EQ, aby mala trochu prirodzenejší tón, ja robím to isté. Inak len tak ďalej, držím palce.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 02. September , 2007, 04:41:44 » |
|
takze uz som skladbu viac menej dokoncil tak ako som chcel...cakam kritiku http://gitaristi.sk/files/imbus/newrock03b.mp3
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 02. September , 2007, 09:13:44 » |
|
gitara v prvych 40 sekundach ma priserny zvuk, snazil som sa pocuvat ten song 2 krat ale stale som sklzol k tomu aby som to mal iba ako podmaz popri praci. Celkom ok, niektore pasaze su lepsie ako ine. Vyprplal si sa s tym dost, to je fakt. Akurat zvuk gitary je akysi grcavy - rozpliznute spodky a ploche vysky.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 02. September , 2007, 11:10:37 » |
|
celkovo to znie zaujimavo, ale zvuk gitary je nezaujimavy az by som povedal, ze ma trochu taky charakter akokeby bol pod dekou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
plichto
Hosť
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 02. September , 2007, 11:19:19 » |
|
Na zvuk sa vyserte je to dobré čo sa týka nápadov podľa mňa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 02. September , 2007, 11:22:57 » |
|
Na zvuk sa vyserte je to dobré čo sa týka nápadov podľa mňa
s tym suhlasim. aj som napisal, ze ako celok to znie zaujimavo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 02. September , 2007, 12:01:02 » |
|
Druha polka kde sa nesoluje je lepsia, este by som tam pridal klaves mozno, solovy zvuk gitary mi tiez velmi vadil. Inak celkom prijemny pocin, hoci originality tam moc nie je.
|
|
« Posledná zmena: 02. September , 2007, 12:01:43 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 02. September , 2007, 22:17:33 » |
|
ze jakyyy song :woohoo:
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
kuker
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 02. September , 2007, 23:02:13 » |
|
no mne sa nahodou zvuk gitarky lubi! a napad je super
|
|
|