Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 15:39:35
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 29 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jimmy Page  (Prečítané 94946 krát)
0 užívateľov a 28 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #90 kedy: 13. December , 2005, 09:54:09 »

Marrtin >> [ironia] Ano, ale ty si nezlozil lepsie veci, alebo nehras lepsie, ako Pitu, taze zasa ty nemozes kritizovat jeho :) [/ironia]
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #91 kedy: 13. December , 2005, 09:56:08 »

martinlm napísal:
Citácia
Marrtin >> [ironia] Ano, ale ty si nezlozil lepsie veci, alebo nehras lepsie, ako Pitu, taze zasa ty nemozes kritizovat jeho :) [/ironia]

lepšie nehrám to máš pravdu, ale moje nápady si nepočul, tak neviem z čoho vychádzaš a okrem toho na Pageho som citlivý a keď ho rasťo nazve dvojprstým prasaťom a piťu s tým ešte i súhlasí, nezostáva mi nič iné iba sa k tomu vyjadriť
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #92 kedy: 13. December , 2005, 09:56:19 »

Hosi, prestante sa obvinovat kto co zlozil alebo nie. A vratme sa radsej k Pagovi.
Zrejme si par z Vas nevie hryznut do prsta pri pisani a preto tu pisete tieto koniny.. Ked uz vsetci mame radi Jimmiho ~ napriek tomu, ze par ludi zhodnotilo ze sa im niektore veci nepacili ~ skuste skor napisat co take Vam prave tento muzikant dal a vyhnite sa ostrym konfrontaciam.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #93 kedy: 13. December , 2005, 10:05:27 »

roberto to čo si teraz napísal je to to najiteligentnejšie, čo som tu v posledých stranách čítal, ešte že tu máme i človeka bez vášní
osobne ho vnímam ako človeka ktorý dokázal myslieť na celok výsledného zvuku, skladby Zeppelin to sú zošróbované komponenty a nik z hráčov nieje zbytočne dominantný, mieje to kapela typu doprovod a spevák, poprípade gitarista.
 invencia v rámci ladení a vrstvení gitár, no hlavne ten súzvuk s kapelou
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 13. December , 2005, 10:09:00 »

roberto.... dufam, ze tymto sa debata fakt posunie dalej.....

...takze kvoli Pageovi hram na gitare... tym mi dal asi najviac....Žmurk

...a najviac mi vzal, ked urobil tu hovadinu s Puff Daddym... prerobeny Kashmir do debilneho rapu.... neviete niekto, co za tym bolo?? jedni hovoria, ze peniaze, ale to je dost nelogicke s tymi milionmi na jeho kontach... druhi hovoria, ze sa chcel opat zviditelnit... ja neviem uz co je pravda..... :lol:
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #95 kedy: 13. December , 2005, 10:10:34 »

dugo tomu nerozumiem ani ja, možno sa chcel zviditežniť pre ,,hudobne zdegenerovanú generáciu\"
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #96 kedy: 13. December , 2005, 10:26:40 »

Bol to pokial viem soundtrack k filmu. Predpokladam, ze dostal ponuku a kedze asi nema klapky na ociach ( Ja som čert..  ), ako zopar jeho vasnivych obdivovatelov, prijal to... Preco ho zatracovat a hladat za tym knspiracie ? Ja verim, ze sa to pacilo aj vela jeho povodnym fanusikom. Ale nic som nezlozil, takze nemam pravo na nazor na Pagea Žmurk . Inak vsimnite si, odkial bolo vasnivejsie a ako sa na ktorej \"strane\" \"argumentovalo\" Žmurk .

DUGO - NIKTO NEPOROVNAVA PAGEA SO SUCASTNYMI GITARISTAMI - VIRTUOZMI. DOSTAL SI PRIKLAD NA JEHO DOBOVYCH KOLEGOV, TAKZE POKIAL CHCES DISKUTOVAT A ARGUMENTOVAT NA UROVNI, CITAJ PORIADNE !
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #97 kedy: 13. December , 2005, 10:33:23 »

ale i tak to nepochopím, nemyslím si že by sa to zhodovalo s jeho vkusom, inak by už dávno ribil tyhlencty no neviem ako to nazvať ale potom by toi asi bolo to dvojprsté prasa;)
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #98 kedy: 13. December , 2005, 10:51:01 »

marrtin...ten termin uz radsej nepouzivaj.....Žmurk

Rastis: ano, jasne mas pravdu... som si to este raz precital....

ale aj tak.... urcite sa nasli aj v tej dobe lepsi gitaristi (technicky)... ale vies, naco im to bolo?? ked nevedeli napisat dobry song, ktory by sa zapisal do dejin jak napr. Whole Lotta Love???
...to jeho umenie spociva v tom, ze bol nielen zaujimavi hrac s dobrym tonom, ale aj celkovym hudobnikom, skladatelom, zvukarom, producentom v jednej osobe....
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #99 kedy: 13. December , 2005, 10:53:46 »

nuž dugo ja som ten termín nevymyslel, iba som ho použil ako terminus technikus :)
inak dugo dúfam že počúvaš aj iné veci nieje dobré byť iba jedným smerom hodený
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #100 kedy: 13. December , 2005, 10:53:48 »

No napriklad mne ten kashmir neprisiel vobec taky zly. Ja som tu skladbu predtym napriklad nepoznal a ked som vtedy videl na mtv napisane ze Puff Daddy feat. Jimmi Page tak aj to druhe meno mi bolo nezname, no doslo mi, ze to bude asi ten gitarista v tych obrazovkach. Az otec mi povedal ze to je stary zeppelin. A podla mna sa to ako soundtrack do filmu Godzilla hodilo. To ze to uz bola silna komercia na zaklade vtedy rozbiehajucej sa ery hiphopu tak tam dali hlavneho sefa Daddyho. No a co? Jimmi z toho rozhodne neobisiel naprazdno a aspon ho zpoznala aj mladsia generacia. Vid ja :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #101 kedy: 13. December , 2005, 10:56:28 »

vidíš imbus, ale inak to som tu už asi spomenul, chcel sa zviditežniť pre mladšiu generáciu, keby si ho nevidel v MTV možno by si sa k Zeppu dostal až neskôr a inak
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #102 kedy: 13. December , 2005, 10:56:59 »

Dugo napísal:
Citácia

ale aj tak.... urcite sa nasli aj v tej dobe lepsi gitaristi (technicky)... ale vies, naco im to bolo?? ked nevedeli napisat dobry song, ktory by sa zapisal do dejin jak napr. Whole Lotta Love???

Akoze naco im to bolo? Ved predsa nastastie nechceli a ani teraz nechcu vsetci hudobnici pisat iba dobre, chytlave a masovo pocuvalelne \"songy\", ktorymi vacsina z hitov Zeppelinov nepochybne bola.
Treba si uvedomit, ze Zeppelini boli vtedy vyslovene komercna skupina a vydatne si uzivali popularity.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #103 kedy: 13. December , 2005, 13:29:08 »

pitu napísal:
Citácia
... Rasťo by v tomto prípade mal voliť slušnejšie výrazy.....

HE Huh! Co je na tom ako neslusne ? Je to samozrejme nadsazka a jediny, koho to moze urazit je Page osobne Si píš!!! Nebolo na tom nic vulgarne Si píš!!! Co sme tu nejake slecny ? Pochopim, ze ked pridem na web Kristiny Agilery a poviem, caute baby, Kristina je vymachlena blondyna, tak sa zopar deti rozplace a ostatne ma zbiju cez internet. Ale medzi dospelymi starymi chlapmi snad nemusim davat pozor,  na slovne spojenie \"dvojprste prasa\" :blink: .

Mimochodom o \"někdy az přiliš prasáckej technice\" u Pagea pisal pre casopis Rock & Pop zaciatkom 90-tych rokoch ak sa nemylim Ondrej Konrad a to Rock & Pop bol v tom obdobi pocas sefredaktorovania Jiri Cerneho celkom seriozny a pomerne mienkotvorny magazin o hudbe !
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #104 kedy: 13. December , 2005, 13:47:57 »

Ešte raz špeciálne pre tých, čo mi chú vkladať do úst niečo iné -
Môj oœobný názor na Jimi Pagea:

Myslím, že celkom dobrý prínos, čo sa týka gitary, bol u neho (keď neberiem do úvahy, že bol členom jednej z najúspešnejších hardrockových kapiel sveta) v prístupe ku gitarovým ladeniam a experimentom práve s otvorenými ladeniami. Z toho vznikali pekné kompozície.
Ešte by som si dovolil s Rastisom súhlasiť o Pageovom beglajtovom prínose, jeho riffy sú naozaj dobre šlapavé. Bola na nich postavená väčšina vecí od Zeppelinu.
- nemienim sa kvôli tomu s niekým hádať!!!

Blackmoora mám osobne v Purploch radšej, ale aj kvôli tomuto sa absolútne odmietam s niekým hádať.

A zmazal som pár posledných príspevkov, ktoré boli úplne od veci a netýkali sa debaty o Pageovi.

Naposledy upravil Pitu, : 13.12.2005 o 14:10
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 29 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.