Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 13:22:36
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jimmy Page  (Prečítané 94839 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
Fabio
nováčik
*
Príspevkov: 8

« Odpoveď #105 kedy: 13. December , 2005, 14:26:56 »

K riffom a ladeniam by som ešte pripočítal žánrovú rôznorodosť, s akou som sa nestretol u žiadnej inej hardrockovej kapely.
Zaznamenané

Facts:
1.    Bobby Sixkiller is a mammal.
2.    Bobby Sixkiller is the TOUGHEST Injun ever.
3.    The purpose of Bobby Sixkiller is to hang out with Lorenzo Lamas, the RENEGADE!!!!
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #106 kedy: 13. December , 2005, 15:13:08 »

Máš pravdu, aj keď si nemyslím, že u nich to bolo až také výrazné. U mňa sú v tomto smere jednotky Beatles a Queen.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #107 kedy: 13. December , 2005, 16:26:56 »

Pitu .... u Zepp bola velmi citelna roznorodost zanrov, lenze prave v menej znamych songoch... len treba mat poriadne napocuvanu celu ich tvorbu... lebo slavne hity, ktore sa dostali do povedomia sirokej verejnosti boli prave tvrdsieho razenia... ak nepocitame Stairwaya...

asi to bude off topic, ale co sa ti zda na Queene tak roznorode...Huh! mne vzdy pripadali ako taka pohodova stadionova kapela s dobrymi piesnami a vynimocnym spevakom, ale velku invenciu z nich necitim....
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #108 kedy: 13. December , 2005, 16:57:57 »

Asi si málo počul od Queen, zabŕdli do veža žánrov - pop, country, rock, hardrock, artrock, muzikál, opera, rockandroll ... Máloktorá kapela dokázala zabŕdnuť do tožkých žánrov a naozaj s vynikajúcim výsledkom.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #109 kedy: 13. December , 2005, 17:09:03 »

nooo toho neni zas tak vela...... ale urcite to boli machri... nebudem tu ale vypisovat nake zanre dotknute Zeppelinom... aj ked je ich viac;)
to uz je len vec osobneho vkusu, pre ktoru kapelu sa posluchac rozhodne....:)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #110 kedy: 13. December , 2005, 17:21:07 »

Suhlasim s Pitom, Queen a Beatles boli asi najuniverzalnejsie kapely a podla mna neprekonatelne kapely v historii pop music.
Dugo, si vypocuj cely Night at the opera album od Queenov (tusim rok 1975) - tam je skutocne zmes skoro vsetkych zanrov, ake vtedy existovali a pritom velmi inteligentne a napadito spojena, nic tam neposobi nasilu alebo chaoticky.

A este Dugovi: zacni viac pocuvat aj ine veci ako Led Zeppelin, lebo nedopadnes dobre Žmurk  Beeee.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Hosť
« Odpoveď #111 kedy: 13. December , 2005, 17:31:18 »

jasan prog, sak ja pocuvam aj ine veci...zas si nemysli...prave mam napriklad pusteneho Zappu...staci ti??
este musim checknut tych gitaristov, co si mi minule napisal...nemam cas vobec, vis......

a prave tento Queen som este nepocul... zozenem si a potom porovnam....Beeee
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #112 kedy: 13. December , 2005, 18:41:48 »

Dugo Dugo - obvinus Pitua, ze pozna od LZ iba hitovky a potom splechnes, ze Queen bola stadionova kapela. Ty si mi fakt fundovany diskuter Žmurk .
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #113 kedy: 13. December , 2005, 19:04:05 »

citas vobec moje prispevky?Huh!? nenapisal som NIKDE, ze pitu pozna len hitovky...... ani som nikoho neobvinoval.... toto pravo mi nenalezi....

a k tym kviiinom.. no podla mna teda boli, alebo to chces popriet??

a k tej fundovanosti... ty si tiez dobre zadrel s tym prasatom...Žmurk ked uz mam byt osobny......
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #114 kedy: 13. December , 2005, 19:19:34 »

Ak myslíš štadiónová kapela v tom význame, že dokázali bez problémov vypredávať najväčšie štadióny a mali výborné koncertné nasadenie, tak máš pravdu. Ak si to myslel ako ich mínus, že sú podža teba len pesničkový popík, tak si vedža.

pitu napísal:
Citácia
Asi si málo počul od Queen, zabŕdli do veža žánrov - pop, country, rock, hardrock, artrock, muzikál, opera, rockandroll ... Máloktorá kapela dokázala zabŕdnuť do tožkých žánrov a naozaj s vynikajúcim výsledkom.

Dugo napísal:
Citácia
nooo toho neni zas tak vela......

- to je divná poznámka, myslím, že tých žánrov je naozaj dosť.

Treba si viac napočúvať. Ale mali by sme skončiť s Queenom v tejto téme. Čo sa týka Zeppelinov, nie som znalec, ale minimálne polovicu tvorby mám napočúvanú.

Radšej daj Dugo prehžad žánrov v podaní Zeppelinov a príklady pesničiek, to by sa hodilo.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #115 kedy: 13. December , 2005, 19:24:01 »

Dugo napísal:
Citácia
citas vobec moje prispevky?Huh!? nenapisal som NIKDE, ze pitu pozna len hitovky.....

Mne to vylynulo z tejto diskusie:

fabio napísal:
Citácia
K riffom a ladeniam by som ešte pripočítal žánrovú rôznorodosť, s akou som sa nestretol u žiadnej inej hardrockovej kapely.

pitu napísal:
Citácia
Máš pravdu, aj keď si nemyslím, že u nich to bolo až také výrazné. U mňa sú v tomto smere jednotky Beatles a Queen.

Dugo napísal:
Citácia
Pitu .... u Zepp bola velmi citelna roznorodost zanrov, lenze prave v menej znamych songoch... len treba mat poriadne napocuvanu celu ich tvorbu... lebo slavne hity, ktore sa dostali do povedomia sirokej verejnosti boli prave tvrdsieho razenia... a

Naposledy upravil rastis, : 13.12.2005 o 19:39
Zaznamenané
Fabio
nováčik
*
Príspevkov: 8

« Odpoveď #116 kedy: 13. December , 2005, 20:12:48 »

Skúsim napísať žánre, s ktorými sa popasovali LZ:
rock, hardrock, blues, rocknrloll, country (Black Country Woman), folk (Gallows Pole), etno (Battle for Evermore), reagge (D\'yer Maker), jazz (No Quarter), pop (Night Flight), punk (We\'re Gonna groove), funky (The Crunge)..
..a veža pesničiek, ktoré sa nedajú nazvať inak ako alternatívne
Zaznamenané

Facts:
1.    Bobby Sixkiller is a mammal.
2.    Bobby Sixkiller is the TOUGHEST Injun ever.
3.    The purpose of Bobby Sixkiller is to hang out with Lorenzo Lamas, the RENEGADE!!!!
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #117 kedy: 13. December , 2005, 20:30:51 »

Toto je pekna debata, myslim ze dugo sa tesi zo vsetkych reakcii, i.e. daleko horsie je ked niekto zacne temu o nim zboznovanom muzikantovi / kapele a nikto nereaguje.

Ja by som nerobil vedu z tych par ostrych slov co tu padlo, ono to doda diskusii stavu. Ako povedal Rastis nie sme nejaky dievcensky ustav. S tym nazorom o dvojprstom osipanom tiez hlboko nesuhlasim ale kazdy ma pravo na vlastny nazor.

Zeppelinov pocuvam rad a vazim si ich a keby som bol aspon na 75% technicky a invencne na urovni (HLBOKY VZDYCH) Pagea, tak by som sa tesil a kludne by ma mohli prezyvat aj jednoprstym prasatom.  :silly:

Fabio - dobre, ja mam v zanroch bordel, asi by som to nedal takto dohromady, len taka poznamka,  myslim ze D\'yer Maker je skor boogie ako reagge.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Hosť
« Odpoveď #118 kedy: 13. December , 2005, 21:39:30 »

...hm... takze kde zacat??

Rastis:...myslel som si, ze ti to vyplynulo prave s toho prispevku, ale pisal som to vseobecne... takze asi tak.. nikoho som nechcel urazit...Žmurk

Pitu: ..tak naposledy ten Queen.. samozrejme, ze to slovne spojenie stadionova kapela som ratal ako velke plus.. masovy uspech u publika s ich tvorbou... a dufam, ze napocuvam aspon ten Night in Opera..

...Zeppelin... fabio toho spomenul naozaj dost, tak uz to len trochu doplnim a rozsirim zoznam...
zakladom bol pochopitelne blues a najviac odkazov na tento zaner je na ich prvom albume, kde sa vyskytli covery starych bluesovych skladieb(You Shook Me, I cant Quit You Babe...)
tie hardrockove az metalove pecky ani nemusim spominat, urcite ich poznate seci.....
jazz je citelny vo vela skladbach, najviac asi v tom No Quarter, hlavne v kocertnych verziach.... potom mozno cover In My Time of Dying, kde ako povedal moj bubenik su bicie vysmechom pre jazzmanov...

dalej plati co napisal fabio, mozno s tym Were Gonna Groove by som nesuhlasil.... to je normalny rokec nahrany este v 69......
a este ten Battle of Evermore nazvat ako etno je velmi siroky pojem, ktory nemam rad... mne skor ten spev evokuje nieco indicke... alebo arabske teraz neviem... Smútim

Dyer Maker je ciste reagge... taky typicky pop-singel....

este neboli spomenute songy ako White Summer (nahrane este s Yardbirds, ale patrilo do repertoaru LZ ako Jimmyho solove cislo), Black Mountain Side a Kashmir.... vsetky tri skladby su hrane v otvorenom marockom ladeni Dsus4.... tu sa da hovorit o velkej inspiracii arabskou hudbou...

este je tu jedna skladba, ktora mi vrta v hlave, lebo neviem kam ju zaradit... Friends...jedna z mojich najoblubenejsich na tretom albume... napiste nejaky zaner, ktory by to mohol byt...Žmurk

na moj vkus som sa nejak rozpisal.....:)

Naposledy upravil Dugo, : 13.12.2005 o 22:14
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #119 kedy: 14. December , 2005, 00:35:23 »

Myslim ze vsetkym je jasne ze Page je urcite ikonou,ale urcite boli aj lepsi ako on. ono to ze je niekto lepsi a horsi je cisto subjektivne. povedal by som ze je na tom podobne ako Hendrix, na jednej strane guitar god na druhej sa da povedat ze len mlatil do gitary Žmurk nakoniec je asi najlepsia zlata stredna cesta, a to iste plati aj u Pagea
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 29 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 23 otázok.