Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
14. November , 2024, 18:51:28
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Podladovanie gitary  (Prečítané 17979 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« kedy: 29. September , 2005, 17:04:27 »

Mohol by mi niekto vysvetlit preco si niektori gitaristi podladuju gitary... napr. o polton dole.. je to kvoli spevu?? .. vsimol som si to u Hendrixa, Cobaina, Slasha... aj v metale sa to dost casto robi.. take otvorene ladenia, jake pouziva Page, alebo kazdy druhy bluesman chapem.. sak ich sam pouzivam..kvoli bottlenecku... ale vyznam tej podladenej gitary nechapem...
Zaznamenané
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #1 kedy: 08. November , 2005, 14:18:35 »

ako povedal raz stavro ze sa nepodladuje lebo si doje*e usi, tak ten isty nazor mam na to aj ja. ked niekto potrebuje spievat nizsie tak si tie polohy na hmatniku pozmenim ale podladovat sa nebudem. ja som zvyknuty hrat podla toho co pocujem. roky som na tom vyrastal hral podla usi a nebudem sa prisposobovat niekomu tym ze by som sa podladoval. ked sa nieco podladi tak je to uz ina pesnicka, ktora sa hra inde, tak ako by to bolo napriklad pri klaviri.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #2 kedy: 08. November , 2005, 15:57:15 »

ono to je koli spevu vacsinou, ale tiez nechapem uplne. Sak ked je spevak, tak uz ten pol ton hore dole, cvicenim dotiahne. Ono to dava aj celkovo inu farbu zvuku. Ked sa podladuje o dva poltony, tak to uz je celkom v pohode, ale o polton nemam rad, lebo sa v tom vzdy stratim. No a my s kapelou co hrame nejake covery, tak tie su na albumoch nahravane na podladenych gitarach. My to hrame na normalnom ladeni, ale v tej istej tonine ako je original. Problem nastava, ked sa v skladbe hra na hrube Ecko (v ich pripade Es). Aj taku skladbu hrame, ze ju hrame o poltona vyzsie ako je original a uz tam sa spieva dost vysoko :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #3 kedy: 08. November , 2005, 21:38:50 »

ten polton moze spravit pre spevaka celkom dost. spravne tu odznelo, ze zvuk gitar je o nieco malo hutnejsi, navyse sa lahsie vytahuju tony. je to proste nieco ine. ako kazde ladenie, ma to svoje pre a proti a pri hrani coverov je to vzdy otravne.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 08. November , 2005, 21:50:09 »

... uz som sa trochu ostrielal a musim povedat, ze to pomoze aj spevakovi... skusali sme minule jedneho a dali sme sa, na jeho zelanie o polton dole, aby to vytiahol... no a s tym vytahovanim strun to je tiez pravda, napr. Stevie Ray Vaughan bol znamy strasne hrubymi strunami... okolo 10-12.. potom sa ustalil na 11-tkach, co je vzhladom na muziku, ktoru hral, dost brutal.. ale kompenzoval to tym podladovanim.... :hm:
Zaznamenané
evil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 367

« Odpoveď #5 kedy: 15. November , 2005, 15:07:54 »

Nemyslim,ze podladzovanie o polton je len koli spevu.Jerry Cantrell s uz spominanych Alice In Chains tak hral vlastne vo vsetkych skladbach.Veci zneju na tak podladenej gitare inac,ale v normalnom ladeni sa daju v pohode zahrat(najma ked sa cloveku nechce preladzovat gitara).Ked sa to tak dotycnym pacilo viac,nevidim problem...
Zaznamenané

GODIN RULEZ!!!
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #6 kedy: 15. November , 2005, 19:27:49 »

velmi vela aktivne spievajucich ludi mi potvrdilo ze sa im ulavilo,ked spievali s kapelou podladenou o pol tona. hlavne teda takym, ktory hravaju castejsie (krcmove hranie atd). setrenie hlasu ale nieje urcite jediny dovod preco sa podladuje.
Zaznamenané

o-yep sro
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #7 kedy: 15. November , 2005, 21:10:06 »

Mne sa to tiez najskor zdalo zbytocne, ale potom sme to skusili, a znelo to lepsie, aj sa mi lahsie spievalo, ono sa to nezda, ale polton je dost.Odvtedy fachcim na Es-ladeni.
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #8 kedy: 15. November , 2005, 21:23:03 »

Mne sa niektore pesnicky lahsie spievaju s es-ladenim, ale niektore uz nespievam co len tak tak zaspievam na klasickom.
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
AcHeRoN
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #9 kedy: 29. Január , 2006, 18:30:38 »

Ak sa nejedna prave o podladovanie koli spevu (co je pochopitelne) tak to povazujem za dost zavadzajucu otazku :) nic v zlom. Ked podladis tak podladis preto ze sa ti paci ten zvuk. Niektory hudobnici sa najdu az pri hutnejsom nizsom zvuku, napr. od D, C alebo dokonca A. Zalezi od stylu, hudby, spevu, kompozicie skladieb. Osobne potrebujem druhu gitaru ktora by bola ladena od H-cka. Na tej mojej som uz nastavil (a strunam prisposobil) oktavy a napinacie struny na Floyde a je vyhrata na klasickom ladeni (E) takze to uz nexem menit a nexem hrat vela veci od H. Ale v niektorych skladbach je to uzasne... dava to (tej konkretnej) pesnicke stavu, sirku. Kamarotovi som robil \"generalku\" gitary a som mu tam nahodil nove struhy na H ladenie...  a pri tej prilezitosti som to hned aj vyskusal... bola to bomba Žmurk Akurat som mal problemy lebo som prvy krat hral na H ladeni na skuske (druha git. zostala samozrejme v povodneom E ladeni) a nestihal som dostatocne rychlo prerabat v hlave sola do mojho H ladenia :lol: skusal som to len posunut a hrat to vysie ale uz mi nestacili prazce :)
Dalsia vec je ked sa hra tercovana gitara a nemozes uz tercovat hlbsie (hlbsie ako xes) takze musi nastupit podladovanie... Vela skupin to vyuziva... ako hovorim zalezi od zvuku ktory xes dosiahnut, ktory sa ti paci(alebo bude pacit), aky styl hras, ci sa to vobec bude hodit do pesniciek, ktore xes hrat atd. Takze skusaj a uvidis Žmurk
Zaznamenané

::
Techno TORTURE
Disco SUFFERING
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 30. Január , 2006, 20:35:53 »

Suhlasim s Acheronom ze to nieje vacsinou koli spevu. V tvrdsej metalovej hudbe sa tym dosiahne hutnejsi zvuk a celkovo gitara aj pri solach znie krasne. vid Malmsteen, Laiho a cela deathmetalova haved ha ha ha  Ti pouzivaju hlavne to Dcko a hardcoreove skupiny C cko ... ako som pred nedavnom zistil  Popiskujem si ale to je iba moj nazor :side:
Zaznamenané
proton
pravidelný návštevník
Príspevkov: 339

« Odpoveď #11 kedy: 30. Január , 2006, 21:50:15 »

Citácia
pri solach znie krasne

hmmm..v com??
Zaznamenané

the hourglass is never right side up...
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 30. Január , 2006, 22:14:58 »

proton napísal:
Citácia
Citácia
pri solach znie krasne

hmmm..v com??

Nevim to popisat....proste sa mi to viac paci... ale ja som uchyl :lol:
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #13 kedy: 30. Január , 2006, 22:21:57 »

nie si uchyl, aj mne sa to celkom paci...B)
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
AcHeRoN
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #14 kedy: 01. Február , 2006, 17:03:10 »

astaroth777

hardcore je mozno aj na C, ale minule sme hrali s kapelou ktory mali od Acka, a to uz bol masaker. :) Gitarista mal 7 strun git., ale v zalohe ma aj 6 strun.
BTW: metal (najme death, grind, gore aj trash a ine tvrde formy) zvykne byt ladeny od H. Vid Slayer, Sepultura a ine(toto su este tie \"meksie\" skupiny Žmurk ) . a ti uz hraju nejaky ten piatok(od 80 tych rokov, ak sa nemylim). Teraz je skor trendz ze to daju do A. Sak dnes uz skoro popovy System of a down hra od C, a to neni nejaky hardcore :)

podladovanie alebo preladovanie: Ale je to aj trend v niektorej jazzovej hudbe, aby dostali uplne \"nove\" akordy, krajsi zvuk, zvuk ktory sa im paci.
Zaznamenané

::
Techno TORTURE
Disco SUFFERING
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.