Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 07. Október , 2008, 19:34:48 » |
|
Mne sa ovela lepsie spievalo, ked som skusil ist z E do D. Zostalo to pri Eb.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shorty.
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 08. Október , 2008, 07:26:25 » |
|
okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy? Zbytocny prispevok! Az primitivny! Drz sa temy!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 08. Október , 2008, 13:03:19 » |
|
Zbytocny prispevok! Az primitivny! Drz sa temy!
ok tak este raz.. okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy? Ja som ladil kedysi max do Eb, nemal som potrebu ist nizsie uz len preto, lebo na lipovej (nie ten spevak) ibanezke by to bolo chore.. Ked tak baritonka, alebo sedmicka.. realne to vidim na tu sedmicku.. okrem toho.. jediny dovod podladenia je, aby sa vyhovelo spevakovi.. nic viac.. gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 08. Október , 2008, 13:20:03 » |
|
gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..
Ale. Ako chces zahrat taku hustu vec z C ladenia v normalnom? Kaslat na spevaka, dolezity je rachot.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
shorty.
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 08. Október , 2008, 16:07:14 » |
|
ok tak este raz.. okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy? Ja som ladil kedysi max do Eb, nemal som potrebu ist nizsie uz len preto, lebo na lipovej (nie ten spevak) ibanezke by to bolo chore.. Ked tak baritonka, alebo sedmicka.. realne to vidim na tu sedmicku.. okrem toho.. jediny dovod podladenia je, aby sa vyhovelo spevakovi.. nic viac.. gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..
Ale aj zvuk je dost podstatna vec!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 08. Október , 2008, 19:24:04 » |
|
zeby barYton ?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 08. Október , 2008, 19:31:53 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pako
náhodný pocestný
Príspevkov: 77
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 31. December , 2008, 14:42:25 » |
|
Áno, je to hlavne kvôli spevu. Napríklad na Unplugged-te má Kurt podladenú gitaru o poltón, aby sa mu lepšie spievalo. Pred rokmi som vedel zahrať a zaspievať na akustike skoro celý tento koncert a v štandardnom ladení (E, A, d, g, h, e') by sa mi to fakt spievalo ťažšie. Ak nechceš transponovať akordy (lebo niektoré akordy by sa pri speve chytali fakt zle), je to dobrá voľba. Takto podobne funguje aj napríklad kapodaster...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
turpitude
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 29. Január , 2009, 12:26:45 » |
|
Suhlasim s Acheronom ze to nieje vacsinou koli spevu. V tvrdsej metalovej hudbe sa tym dosiahne hutnejsi zvuk a celkovo gitara aj pri solach znie krasne. vid Malmsteen, Laiho a cela deathmetalova haved Ti pouzivaju hlavne to Dcko a hardcoreove skupiny C cko ... ako som pred nedavnom zistil ale to je iba moj nazor :side: no na momentálnej deathmetalovej a deathcorovej scene hlavne americkej valia gitaristi uz o poraidne stupne menej ..... napríklad dropnute B alebo Ais a dokonca jedna perfektná kapelka sa dala do dropnuteho A....neskutočne vyborný zvuk a a taka ťažkosť v songoch. Experimentoval som teraz nedavno v kapelke a postupne som podladoval od drop D , C cez B a nakoniec som skončil na Ais. všetci čo hrávaju tvrdé štýly tak radím aby ste to aspoň vyskušali nič za to nedáte a sami potom uvidíte že je to clekom posun.....aspon to je moj nazor......majte sa
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Les Paul SPECIAL II Peavey 6505+ , box Behringer BG 412H
|
|
|
turpitude
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 29. Január , 2009, 12:34:41 » |
|
nie je pravda samozrejme že keď bdueš hrať coveri od iron maiden tak sa to tam nehodí ale po prvé určite sa nepodladuje kvoli spevakovi ak je nejaký spevak čo chce spievat tak by sa mal naučiť spievať aj na norálnom ladení inak to potom s nim nema cenu........a divil by si sa ako robi ladenie gule v hudbe....s tou kompoziciou s tebou suhlasim ale to podladovanie je už len taký malý kozmeticky doplnok.........a viditelný respektíve počutelný
|
|
|
Zaznamenané
|
Epiphone Les Paul SPECIAL II Peavey 6505+ , box Behringer BG 412H
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 29. Január , 2009, 12:37:53 » |
|
po prvé určite sa nepodladuje kvoli spevakovi ak je nejaký spevak čo chce spievat tak by sa mal naučiť spievať aj na norálnom ladení inak to potom s nim nema cenu divil by si sa kolko kapiel, podladilo prave kvoli castemu koncertovaniu a preto, ze pre nejakeho spevaka bolo taketo caste spievanie v standardnom ladeni namahave pre hlasivky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Rišo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 538
Human
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 29. Január , 2009, 12:40:44 » |
|
a divil by si sa ako robi ladenie gule v hudbe....s tou kompoziciou s tebou suhlasim ale to podladovanie je už len taký malý kozmeticky doplnok
Ani nie tak gule ako atmosféru, gule má dobrá kapela a nie podlanenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305
Treba hrať hrať hrať
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 06. Február , 2009, 22:49:11 » |
|
Citam ze podla niektorych z vas my automaticky vychadza ze podladena kapela je zla kapela alebo zly napad.Nechapem o com tu tocite ,nech si kazdy ladi ako chce ja ladim do C
|
|
|
Zaznamenané
|
Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
|
|
|
shorty.
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 07. Február , 2009, 14:52:08 » |
|
Citam ze podla niektorych z vas my automaticky vychadza ze podladena kapela je zla kapela alebo zly napad.Nechapem o com tu tocite ,nech si kazdy ladi ako chce ja ladim do C TAG!!!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 07. Február , 2009, 18:05:08 » |
|
Citam ze podla niektorych z vas my automaticky vychadza ze podladena kapela je zla kapela alebo zly napad.Nechapem o com tu tocite ,nech si kazdy ladi ako chce ja ladim do C a vsak si lad ako chces kludne aj do Ais
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
|