Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
14. November , 2024, 18:51:58
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Podladovanie gitary  (Prečítané 17980 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #30 kedy: 07. Október , 2008, 19:34:48 »

Mne sa ovela lepsie spievalo, ked som skusil ist z E do D. Zostalo to pri Eb.
Zaznamenané

shorty.
pravidelný návštevník
Príspevkov: 235

« Odpoveď #31 kedy: 08. Október , 2008, 07:26:25 »

okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy?   ha ha ha

Zbytocny prispevok! Az primitivny!

Drz sa temy!
Zaznamenané

"I want something good to die for, to make it beautiful to live."
[J.Homme]

https://www.facebook.com/MillhouseSK  www.mkmb.sk/u/shorty
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 08. Október , 2008, 13:03:19 »

Zbytocny prispevok! Az primitivny!

Drz sa temy!

ok tak este raz.. okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy? Ja som ladil kedysi max do Eb, nemal som potrebu ist nizsie uz len preto, lebo na lipovej (nie ten spevak)  ibanezke  by to bolo chore.. Ked tak baritonka, alebo sedmicka.. realne to vidim na tu sedmicku.. okrem toho.. jediny dovod podladenia je, aby sa vyhovelo spevakovi.. nic viac.. gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #33 kedy: 08. Október , 2008, 13:20:03 »

gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..

Ale. Ako chces zahrat taku hustu vec z C ladenia v normalnom? Kaslat na spevaka, dolezity je rachot. Beeee
Zaznamenané

shorty.
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 08. Október , 2008, 16:07:14 »

ok tak este raz.. okrem 'taq' , 'kvoly' a 'nasoby' mas este nejake postrehy? Ja som ladil kedysi max do Eb, nemal som potrebu ist nizsie uz len preto, lebo na lipovej (nie ten spevak)  ibanezke  by to bolo chore.. Ked tak baritonka, alebo sedmicka.. realne to vidim na tu sedmicku.. okrem toho.. jediny dovod podladenia je, aby sa vyhovelo spevakovi.. nic viac.. gule v hudbe sa nerobia ladenim, ale kompoziciou.. len tolko..
Ale aj zvuk je dost podstatna vec!
Zaznamenané

[J.Homme]

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #35 kedy: 08. Október , 2008, 19:24:04 »

zeby barYton ?  Popiskujem si Som frajer
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #36 kedy: 08. Október , 2008, 19:31:53 »

zeby barYton ?  Popiskujem si Som frajer
Baritone (or barytone; French: baryton; German: Bariton; Italian: baritono)  Popiskujem si Som frajer
Zaznamenané
Pako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 77

« Odpoveď #37 kedy: 31. December , 2008, 14:42:25 »

Áno, je to hlavne kvôli spevu. Napríklad na Unplugged-te má Kurt podladenú gitaru o poltón, aby sa mu lepšie spievalo. Pred rokmi som vedel zahrať a zaspievať na akustike skoro celý tento koncert a v štandardnom ladení (E, A, d, g, h, e') by sa mi to fakt spievalo ťažšie. Ak nechceš transponovať akordy (lebo niektoré akordy by sa pri speve chytali fakt zle), je to dobrá voľba. Takto podobne funguje aj napríklad kapodaster...
Zaznamenané
turpitude
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #38 kedy: 29. Január , 2009, 12:26:45 »

Suhlasim s Acheronom ze to nieje vacsinou koli spevu. V tvrdsej metalovej hudbe sa tym dosiahne hutnejsi zvuk a celkovo gitara aj pri solach znie krasne. vid Malmsteen, Laiho a cela deathmetalova haved ha ha ha  Ti pouzivaju hlavne to Dcko a hardcoreove skupiny C cko ... ako som pred nedavnom zistil  Popiskujem si ale to je iba moj nazor :side:
no na momentálnej deathmetalovej a deathcorovej scene hlavne americkej valia gitaristi uz o poraidne stupne menej ..... napríklad dropnute B alebo Ais a dokonca  jedna perfektná kapelka sa dala do dropnuteho A....neskutočne vyborný zvuk  a a taka ťažkosť v songoch.
Experimentoval som teraz nedavno v kapelke a postupne som podladoval od drop D , C cez B a nakoniec som skončil na Ais.
všetci čo hrávaju tvrdé štýly tak radím aby ste to aspoň vyskušali nič za to nedáte a sami potom uvidíte že je to clekom posun.....aspon to je moj nazor......majte sa Som metlak
Zaznamenané

Epiphone Les Paul SPECIAL II
Peavey 6505+ , box Behringer BG 412H
turpitude
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #39 kedy: 29. Január , 2009, 12:34:41 »

nie je pravda samozrejme že keď bdueš hrať coveri od iron maiden tak sa to tam nehodí ale po prvé určite sa nepodladuje  kvoli spevakovi ak je nejaký spevak čo chce spievat tak by sa mal naučiť spievať aj na norálnom ladení inak to potom s nim nema cenu........a divil by si sa ako robi ladenie gule v hudbe....s tou kompoziciou s tebou suhlasim ale to podladovanie je už len taký malý kozmeticky doplnok.........a viditelný respektíve počutelný :)
Zaznamenané

Epiphone Les Paul SPECIAL II
Peavey 6505+ , box Behringer BG 412H
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #40 kedy: 29. Január , 2009, 12:37:53 »

po prvé určite sa nepodladuje  kvoli spevakovi ak je nejaký spevak čo chce spievat tak by sa mal naučiť spievať aj na norálnom ladení inak to potom s nim nema cenu
divil by si sa kolko kapiel, podladilo prave kvoli castemu koncertovaniu a preto, ze pre nejakeho spevaka bolo taketo caste spievanie v standardnom ladeni namahave pre hlasivky Žmurk
Zaznamenané
Rišo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 538

Human

« Odpoveď #41 kedy: 29. Január , 2009, 12:40:44 »

a divil by si sa ako robi ladenie gule v hudbe....s tou kompoziciou s tebou suhlasim ale to podladovanie je už len taký malý kozmeticky doplnok
Ani nie tak gule ako atmosféru, gule má dobrá kapela a nie podlanenie. Žmurk
Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #42 kedy: 06. Február , 2009, 22:49:11 »

Citam ze podla niektorych z vas my automaticky vychadza ze podladena kapela je zla kapela alebo zly napad.Nechapem o com tu tocite ,nech si kazdy ladi ako chce ja ladim do C  Si píš!!!
Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
shorty.
pravidelný návštevník

« Odpoveď #43 kedy: 07. Február , 2009, 14:52:08 »

Citam ze podla niektorych z vas my automaticky vychadza ze podladena kapela je zla kapela alebo zly napad.Nechapem o com tu tocite ,nech si kazdy ladi ako chce ja ladim do C  Si píš!!!
TAG!!!
Zaznamenané

[J.Homme]

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #44 kedy: 07. Február , 2009, 18:05:08 »

a vsak si lad ako chces kludne aj do Ais Bavím sa skvele
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.