Thoron
náhodný pocestný
Príspevkov: 118
|
|
« kedy: 21. Október , 2005, 16:32:46 » |
|
Zakupil som Deltu audiophile 2496 a mam tieto dva problemy: 1. Nefunguju mi ASIO drivere resp. mozno ich neviem rozbehnut ale spustil som si VST host nastavil Delta ASIO spustil amplitude a nic stale cista gitara 2. Neda sa mi samplovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
Príspevkov: 139
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. Október , 2005, 20:48:56 » |
|
Aky VST host? Mas to v Cubase, alebo v niecom inom, alebo len stand alone?
|
|
|
Zaznamenané
|
Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 22. Október , 2005, 10:12:06 » |
|
Mam aj stand alone host ale skusal som aj v Sonar 3 a tiez nic
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 22. Október , 2005, 12:10:24 » |
|
tu kartu mam zhodou okolnosti v domacom pc. Ked to nahráš do stopy v Sonare, tak ti to potom ten Amplitube prehrá? ( musíš viac definovať ten problém, tá otázka je vežmi široká, odpovedí môže byť hodne...)
|
|
|
Zaznamenané
|
Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 22. Október , 2005, 18:02:36 » |
|
Ano ked nahram do audiostopy gitaru tak potom ked ju prehram tak uz mi ide efekt aky si nastavim v Amplitude ale ako docielim aby mi nehrala len cista gitara ale naefektovana? Proste zahrat si na gitare aj s efektom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Október , 2005, 22:41:30 » |
|
Tie ASIO drivery musíš zapnúť v nastaveniach aplikácie, v tomto prípade Amplitube, ak to teda zvukovka podporuje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 23. Október , 2005, 08:57:04 » |
|
mozno si neurobil nasledovne: v M Audio Delt control paneli zamutuj prislušný H/W vstup (aby si si namonitoroval vstup) a (Sonar nemám, napamatám si z hlavy presne kde to tam je)napr. v Cubase stlac na príslušnej stope malé tlačítko reproduktoru. - toto platí v prípade, že máš nastavanýv Cubase manual monitoring. Podobne to funguje vo vačšine VST host. Ale možno ti hovorím to čo vieš.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 23. Október , 2005, 08:58:47 » |
|
Standalone amplitube nemám, tam sa to musí dať niekde zapínať tiež.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 23. Október , 2005, 18:01:28 » |
|
Zo starej debaty: Originally posted by rastis Pitu - rozbehal som realtime aj v Sonare - co presne Ti nefunguje ? Predpokladam, ze pouzivas verziu 3. V options/audio/advanced treba zvolit driver mode - ASIO. V general nastavit buffer size na fast a v ASIO panel nastavit co najmensiu latenciu, aby to este hralo. Potom na audio stopu zavesis plugin (amplitube, greenmachine...) zapnes tlacitko input echo na on (je hned vedla record). Pri tlacitkach, kde je play, rewind, stop a pod. je pred poslednym tlacitkom (s vykricnikom) tlacitko run/stop the audio engine - malo by svietit, ze je zapnute, pripadne ho treba zapnut. A malo by to hrat... Bol to popis ku KX driverom, ale princip zapinania input monitoringu je ten isty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 23. Október , 2005, 18:03:01 » |
|
Originally posted by Thoron 2. Neda sa mi samplovat Tomu nerozumiem, co myslis...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 25. Október , 2005, 19:11:08 » |
|
Vdaka za tipy uz som to nejak rozchodil len mi dost vadi ze ked napr. v amplitude spustim nejaky distortion efekt tak to strasne huci chrci...je to len u mna alebo to robi kazdemu? nemoze to hucat gitara? mam taku staru sumku. A este to samplovanie ked zapojim gitaru a dam record tak nahrava ale ked pustim nejaku mp3 mid alebo wav a dam record tak nic nenahrava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 25. Október , 2005, 22:57:17 » |
|
Originally posted by Thoron ...ked napr. v amplitude spustim nejaky distortion efekt tak to strasne huci chrci...je to len u mna alebo to robi kazdemu? nemoze to hucat gitara? mam taku staru sumku... Moze to byt gitara a milion dalsich veci. Moze to byt prilis mala vzdialenost medzi snimacmi (ake mas - HB/SC ? ) a monitorom. Cez aky vstup ides do kompu ? Originally posted by Thoron ...A este to samplovanie ked zapojim gitaru a dam record tak nahrava ale ked pustim nejaku mp3 mid alebo wav a dam record tak nic nenahrava. Musis navolit, co chces, aby sa Ti do nejakej stopy nahravalo. Ci signal z niektoreho vstupu alebo nieco interne. Toto bude v ovladacom panely ku karte, pozri manual. Inak moc mi nie je jasne, preco chces interne nahravat mp3 alebo mid. Nenapada ma jedina situacia, kde by takato potreba mohla nastat... :hm: .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Október , 2005, 07:56:53 » |
|
Originally posted by Thoron Vdaka za tipy uz som to nejak rozchodil len mi dost vadi ze ked napr. v amplitude spustim nejaky distortion efekt tak to strasne huci chrci...je to len u mna alebo to robi kazdemu? nemoze to hucat gitara? mam taku staru sumku. Huci to aj ked uplne stiahnes volume na gitare? Ten sum, co potom pocujes vznika na zvukovej karte (prevodniky, resenia od ostatnych komponentov). Aj ked M-Audio :hm: Skus sa pohrat s Noise Gate v Amplitube. Mp3 ci Wav by si mal byt schopny v programe normalne vlozit, bez nahravania.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 26. Október , 2005, 08:04:52 » |
|
ani mp3, ani wav sa predsa nenahráva, to tam musíš importovať. Šum je záležitosť gitary a káblov. ten Amplitube to len zosíli.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Október , 2005, 10:46:44 » |
|
No samozrejme aj vec hardveru. Ja mam SB Live! 1024 a mam tam sumu az az a Rastis ma M-Audio a je ho tam podstatne menej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|