Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 07:25:35
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Poraďte basgitaru do 10 litrov  (Prečítané 7852 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
sivko
nováčik
*
Príspevkov: 30

« kedy: 26. Október , 2005, 17:11:53 »

Mozte mi poradit nejaku novu basgitaru do 10 000 SK? Chcem si kupit nieco, co neolutujem.Na styly sa nezameriavam, chcel by som hrat take obycajne...vsetko okrem metalu... A neviete nejake rady, ktore sa mi hodia pri kupe?
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #1 kedy: 26. Október , 2005, 19:37:51 »

no podla mna by si si mal ujasnit co chces hrat hlavne. vsetko okrem metalu je velmi siroky pojem.ide o to,ze ake zvukove vlastnosti by mala mat basa ktoru si kupis.nema zmysel kupovat basu ktora stredovo a potom z nej tahat spodky a stredy stahovat.{ber ako priklad} podla mne je skoda davat za novu 10 000,radsej si kup hranu, alebo si este trochu prisetri.ale novu by som asi nekupoval. ostatne rady sa odvijaju od toho,ze na co sa chces zameriat.
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 26. Október , 2005, 21:14:52 »

Do 10 litrov by sa mohol dat kupit Squier Jazz Bass alebo Precission Bass. Pri troche stastia sa da najst aj podareny Squier. JB aj PB su zvukovo zaujimave a pomerne univerzalne nastroje, ktore sa vyskytuju naozaj vo vela zanroch...
Zaznamenané
sivko
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 26. Október , 2005, 21:21:38 »

Ouu...necakal som tak rychlo odpovede...to preto, lebo som tu novy, vdaka za rady...Nemam namysli, ze basu do 10 litrov, ale tak okolo 10 000.Maximum kolko ako student zozeniem by bolo okolo tych 13 000, ale to uz by bol pre mna masaker...CO sa tyka basgitar, tak som uplny novacik, takze kazda rada mi je za zlato...A co vlastne chcem hrat?Povedzme, ze od rocku az po jazz.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #4 kedy: 26. Október , 2005, 21:23:38 »

uz si predtym hral na nejakej base alebo toto bude tvoja prva?
Zaznamenané

o-yep sro
sivko
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 26. Október , 2005, 21:29:07 »

Base som sa zacal venovat niekedy v lete, ked som zistil, ze stara basa, na ktorej este hral otec, funguje...ale to slovo funguje hovori samo o sebe...naozaj len funguje a najradsej by som chcel nieco nove, co tak rychlo nevymenim...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 26. Október , 2005, 21:41:27 »

Basa okolo 10 litrov je nestastna kategoria. Je to trochu loteria, pretoze za tie prachy sa moze podarit naozaj skvely nastroj co do zvuku ako aj nahovno drek. V kazdom pripade, aj jedna aj druha alternativa bude stroskotavat na suciastkach, ktore jednoducho v tychto cenovych kategoriach moc nevydrzia. Takze casom nove potenciometre, prepinac, zasuvku na jack, mechaniky, kobylku... ... S tym treba ratat.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 26. Október , 2005, 21:50:51 »

presne ako hovori rastis.a nieje jediny co toto tvrdi lebo je to zial tak.10 je nieco medzi fakt lacnou basou a solidnym nastrojom ktory vydrzi nejake to hranie.
Zaznamenané

o-yep sro
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #8 kedy: 27. Október , 2005, 10:39:41 »

kamos si objednal cez internet v musicstore.de 5 strunovu basu jack&danny. bola v akcii a vysla ho pod 7000. za tu cenu uplna parada, tu by stala minimalne dvakrat tolko. samozrejme ked sa v basach este nevyznas je lepsie si kupit tu aby si si ju v obchode vyskusal. pobehaj obchody a nechaj si aj nieco zapnut, pozri ceny. pripadne je aj moznosť že si kúpiš teraz lacnejší model a po čase si na ňom vymeníš snímače za lepšie, alebo aj mechaniku.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #9 kedy: 27. Október , 2005, 10:54:03 »

5 strunova basa za 7 tisic...no nic v zlom.to hrat nemoze.minimalne nie ta 5ta struna. sivy vlas: mas sukromnu spravu.
Zaznamenané

o-yep sro
sivko
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 27. Október , 2005, 17:25:33 »

prepac, ale ked som sa zoznamoval so systemom ako to tu funguje, tak som ju nechtiac vymazal..
Zaznamenané
sivko
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 29. Október , 2005, 21:55:16 »

A mozem sa opytat, aky je rozdiel medzi aktivnou a pasivnou basgitarkou?Nemam mi to kto povedat...Smútim
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 29. Október , 2005, 22:12:53 »

aktivna ma v sebe asi nejaky ekvalizer alebo preamp ktorym ovplyvnujes zvuk este predtym ako ide do aparatu, potrebujes tam asi aj baterku :). Pasivna je klasicka kde su len snimace a par potenciometrov kde nemas tolko moznosti ako ovplyvnit zvuk, a niesom basak aj ked basu mam :) takze mozno to nieje 100% pravda
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #13 kedy: 30. Október , 2005, 08:57:38 »

v zasade by to malo byt tak ako to napisal zakky. pruser je ale v tom,ze do lacnych nastrojov sa montuju aktivne elektroniky ktore nejako excelentne nehraju- teda aby som sa spravne vyjadril, casto do zvuku pridavaju frekvencie ktore ten nastroj nehra. ked aktivitu, tak poriadnu, no to uzje zalezitost takych 5/6 a viac tisic len na aktivitu.najidealnejsie je mat perfektnu aktivitu a zaroven ju moct bypassnut {teda vypnut}. aktivka musi byt z niecoho krmena takze je tam jedna a viac 9V bateriek. davnejsie som tvrdieval,ze aktivita je super vec a tak,no zahral som si na par nastrojoch ktore boli pasivne a taktiez na parnastrojoch ktore boli uz dost kvalitne a s kvalitnou aktivitou a odvtedy tvrdim ze od lacnej aktvivity ruky prec. sivy vlas:poslal som ti tu sukromnu spravu este raz:)
Zaznamenané

o-yep sro
ReD_VolTaGe
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 24. Január , 2007, 20:01:42 »

Ja som kupla Squier Jazz Bass Standard Series za desika a hra celkom slusne...myslim ze podarena seria v strednych hudobninach na medenej...celkom sa oplatilo :)
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.