Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 22:07:21
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lak & zvuk  (Prečítané 43136 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 01. Máj , 2006, 17:20:32 »

No priznam sa, ze matny lak nemam sajn, ci sa da rucne spravit. Asi fakt iba striekat a predtym niecim vyplnit pory, inak neviem. Pretoze ja ked som lakoval gitaru hentym spominanim postupom, bolo to tesne po revolucii. A zhodou okolnosti v celej BA mali iba matny nitro, leskly ani bohovi. Tak som kupil matny a na kusku som ho vyskusal a normalne bez problemov vylestil do leskla. Takze ani neviem, v com je medzi matnym a lesklym rozdiel. Leskly je mozno jemnejsi/cistejsi... ktohovie. Nakoniec som aj tak zohnal leskly a spravil som to s nim...

Naposledy upravil rastis, : 01.05.2006 o 18:23
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #31 kedy: 01. Máj , 2006, 17:22:47 »

hopík napísal:
Citácia
Dostat zakladný brusitelny nitrocelulozovy lak, je to zaroven aj plnič

Dobre vediet, aj ked sa v najblizsom zivote (a dufaj ze aj v tom dalsom) nechystam lakovat nic :)
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #32 kedy: 01. Máj , 2006, 17:30:40 »

Rastis ja nemam nitrolak odskusany, ale takyto postup ako si napisal ty ,robia starožitníci šelakom/zivica rozpustená v liehu/

Ja som zatial  robil polyuretanom, a polyesterom.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 01. Máj , 2006, 17:38:02 »

Hej, je to podobny postup, ale pokial viem, selak sa tak priamo nanasa a hentou \"mojou\" (samozrejme, ze neni moja :) ) fintou sa iba lesti hotovy povrch. Nie je mto uplne nevyhnutne, ale naozaj je potom ten lak este krajsi a asi sa usetri aj trochu namahy na brusnych pastach.

Polyuretan som robil raz, tiez rucne. Vyhodou oproti nitro je, ze schne niekolko razy kratsie, v podstate moze byt lak hotovy za 2 dni, co pri acetone nehrozi. Ale nelubilo sa mi, ako smrdel, tak nejak nasladlo, nitro mi voni viac :)
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #34 kedy: 01. Máj , 2006, 17:44:18 »

a este toto ze ako to mam lakovat mam trebars telo to budem mat napr zavesene na snurke cez dierku na krk a tak to budem naraz cele natierat alebo naprv predok nechat tak a potom zad atd?
a kolko je to straasne vela vstiev? 20? 30 ? 40 ?

Naposledy upravil brko, : 01.05.2006 o 18:45
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 01. Máj , 2006, 17:50:11 »

rastis napísal:
Citácia
...
Vrstiev daj co najviac. Uplne ze strasne vela. A vyschnut kazdu jednu vrstvu tak, aby bola tvrda. Nie je dobre lakovat na nevyschnutu vrstvu, pretoze pokial to budes robit stetkou, mozes ten spodny lak potrhat a znicit. A okrem toho Ti moze lak popraskat, ked nebude dobre priebezne preschnuty. Ked budes mat pocit, ze uz je tam toho laku dost, nechaj to tyzden lezat a capni na to este dalsie 2 vrstvy laku.

Jednotlive vrstvy mozes vzdy pred nanesenim dalsej vrstvy mierne zosmirglovat jemnym smirglom, aby lak na spodnu vrstvu lepsie chytil. A je to zaroven indikacia, ci je uz vrstva dobre vyscnuta. Ak nie je, neda sa dobre ani smirglovat a treba este pockat. Cim bude vrstiev viac, tym dlhsie budu schnut, cize tie posledne mozu presychat aj 2 dni.

Nahvacsim nepriatelom lakovaca je mastnoba a vlastne mastne ruky. Pokial sa da, tak telo nechytat. Do sedla na krk treba prisrobovat nejaky spalek a chytat za ten.
Zaznamenané
brko
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 01. Máj , 2006, 17:54:09 »

a na krk ten isty sposob?
a este ma napadlo ze lakuje sa az po umiestneni hardweru no a ze tie diery po srobikoch mam normalne lakovat tiez ci nechat tam mam dajake srobiky aby bolo?

Naposledy upravil brko, : 01.05.2006 o 18:55
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 01. Máj , 2006, 17:54:56 »

brko napísal:
Citácia
a este toto ze ako to mam lakovat mam trebars telo to budem mat napr zavesene na snurke cez dierku na krk a tak to budem naraz cele natierat alebo naprv predok nechat tak a potom zad atd?
a kolko je to straasne vela vstiev? 20? 30 ? 40 ?

Ako manipulovat s telom som uz napisal. Telo maj tak, aby si lakoval na vodorovnu plochu tela. POZOR NA STEKANCE LAKU - neda sa ich zbavit, alebo iba velmi tazko. Ked dolakujes vrchnu cast tela, tak kym dolakujes, uz je natolko lak tuhy, ze mozes otocit na druhu stranu. Boky lakujes priebezne a priebezne ICH ZBAVUJES STEKANCOV.

Neviem, kolko presne vrstiev, to uvidis sam. Ale skratka ak chces mat poriadny lak, nech Ti po vybruseni zostane tak 1 mm vrstva laku. Prvych par vrstiev Ti bude sadat do dreva, takze ani nebudes mat pocut, ze tam nejaky lak pribuda.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 01. Máj , 2006, 17:56:15 »

brko napísal:
Citácia
a na krk ten isty sposob?

Hej a este vacsi pozor na stekance a aby si si nezasral lakom hmatnik.
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #39 kedy: 01. Máj , 2006, 17:57:02 »

Ak mas dakeho znameho stolara čo lakuje millesi lakom, tak to radsej zver jemu. vysledok je profesionalny, za dva dni to mas
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 01. Máj , 2006, 17:59:41 »

Ak budes lakovat stetkou, tak sa lakuje ZASADNE SMEROM K UZ NALAKOVANEMU. V opacnom pripade mozes potrhat uz nanesenu vrstvu laku a opravuje sa to podobne tazko (az nemozne) ako pri stekancoch. To, co uz je nanesene a prituhnute nechaj tak, urcite sa do toho uz nicim neser.

Nad lakovanou gitarou nejedz, nefajci, neslintaj, neces si vlasy, nekasli a nekychaj. VETRAJ !
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #41 kedy: 01. Máj , 2006, 18:05:46 »

rastis napísal:
Citácia
Ak budes lakovat stetkou, tak sa lakuje ZASADNE SMEROM K UZ NALAKOVANEMU. V opacnom pripade mozes potrhat uz nanesenu vrstvu laku a opravuje sa to podobne tazko (az nemozne) ako pri stekancoch. To, co uz je nanesene a prituhnute nechaj tak, urcite sa do toho uz nicim neser.

Nad lakovanou gitarou nejedz, nefajci, neslintaj, neces si vlasy, nekasli a nekychaj. VETRAJ !

lebo acha, eche, echo
Zaznamenané
brko
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 01. Máj , 2006, 18:06:49 »

rastis napísal:
Citácia

Boky lakujes priebezne a priebezne ICH ZBAVUJES STEKANCOV.

ako?

Citácia

a este ma napadlo ze lakuje sa az po umiestneni hardweru no a ze tie diery po srobikoch mam normalne lakovat tiez ci nechat tam mam dajake srobiky aby bolo?

?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 01. Máj , 2006, 18:24:31 »

No stetkou - davas pozor, aby niekde nestekal lak a ked vidis, ze steka, tak to stetkou rozotres do stran. Kontrolujes vsetky boky gitary a nedas stekancom ziadnu sancu.

Na dierky sa kludne vykasli, najmenej je potom pri osadzani HW pripadne do nich pichut spendlikom.
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #44 kedy: 01. Máj , 2006, 18:59:22 »

ja akurat koncim na sps drevarskej kde som lakoval asi 100x.lak mas matny,polomatny,pololeskly,leskly,vysoky lesk.pod vsetky sa davaju plnice.my na skole pouzivame vsetko milessi-aj laky,aj riedidla,aj plnice.to je najlepsie ked pouzivas vsetko jednej znacky.Nanesieme plnic,zvacsa 2x.potom vybrusime jemnym smirglom tak,ze ked sa na plochu pozries do slnka,tak nevidis ziaden lesk a ani tzv \"pomarancovu kozu\"ktora sa pocas smirglovania robi.brusis v smere vlakien dreva kruzivimy pohybmi.potom nanesies lak pozadovaneho lesku.dajme tomu ze vysoky lesk.nanasas rovnomere bez stekancou.pockas kym vyschne a opakujes postup brusenia.potom nanesies lak este raz ale po vyschnuti ho uz iba vilestis pastou a takou divnou handrickou.toto bol postup pri striekani,ale mozem sa s tebou stavit ze to zo stetkou nikdy tak nespravis.za to ti rucim!.a pri gitarach sa zriedka pouziva lak s vysokym leskom,pretoze sa ho len dotknes s rukou a uz vidno capanec.nehovorim o to tom ze ju tuknes.vacsinou sa pouziva pololesk a lesk
Zaznamenané

I hate commercion
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 22 otázok.