Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:45:50
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lak & zvuk  (Prečítané 43024 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #45 kedy: 01. Máj , 2006, 19:18:46 »

vie niekto identifikovat co ej toto ?? teda aky lak a tak

* Head.jpg (64.81 KB, 757x556 - prehliadnuté 504 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 10:19:37 od Martinlm » Zaznamenané

metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #46 kedy: 01. Máj , 2006, 20:01:38 »

brko napísal:
Citácia
vie niekto identifikovat co ej toto ?? teda aky lak a tak

Naposledy upravil brko, : 01.05.2006 o 20:21

Na drevo?ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

I hate commercion
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #47 kedy: 01. Máj , 2006, 20:08:25 »

nevrav ha ha ha ... ale nie ved normalne pololeskly leskly ci aky a tak ...
Zaznamenané

metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #48 kedy: 01. Máj , 2006, 20:19:25 »

mozno lesk.ale to sa neda tak urcit
Zaznamenané

I hate commercion
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #49 kedy: 01. Máj , 2006, 21:19:44 »

metalhead napísal:
Citácia
...ale mozem sa s tebou stavit ze to zo stetkou nikdy tak nespravis.za to ti rucim!....

Mozem Ti zarucit, ze by si taku stavku prehral.
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« Odpoveď #50 kedy: 05. September , 2008, 22:44:09 »

a ked to nechcem len priesvitnym lakom, ale chcem tam farbu, tak aky by bol postup, a aky typ farby mam pouzit??
Zaznamenané
Marek
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #51 kedy: 06. September , 2008, 07:04:58 »

a ked to nechcem len priesvitnym lakom, ale chcem tam farbu, tak aky by bol postup, a aky typ farby mam pouzit??
zeby dat farbu este pred lakovanim?:) a to aky druh farby zalezi od toho aka guitara, drevo a co chces dosiahnut...nemusi to byt farba moze to byt aj moridlomne osobne sa najviac pacia gitary ktore su len namorene a potom jemnym mat lakom...tam vynikne aj struktura dreva
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #52 kedy: 06. September , 2008, 07:22:25 »

no chcem to skusat na jolane, takze netusim ake tam je drevo, a potom by som to chcel dat na jelsu...a nechcem aby bolo vidiet farbu dreva, ale chcem, aby gitara mohla dychat, aby nestratila na zvuku...kdesi osm cital, ze ked to chcem farbit tak to treba raz nalakova, potom nafarbit a nato dalsie vrstvy laku...ma sa to robit tak, alebo farbit pred lakovanim??...a ake farby teda??
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 07. September , 2008, 09:04:40 »

to mi tu nikto nieje ochotny poradit??...prosiiim, rad by som sa do toho pustil, ale neviem, ci to mam najskor nafarbit a potom nalakovat alebo ako
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #54 kedy: 07. September , 2008, 11:03:42 »

skus zbrusit to, co tam je, na drevo. potom nalakovat a brusit pokial nedosiahnes hladky povrch aby si prekryl vsetky pory  a aby malo drevo ochranu a nezacalo pit farbu, cim by sa zvyraznila kresba, nanes farbu, prelakuj, prebrus, vylesti.. asi tak nejak by som to robil ja, kebyze sa do toho chcem pustit..
Zaznamenané
Marek
nováčik
*

« Odpoveď #55 kedy: 07. September , 2008, 11:51:30 »

ale aj ked starsia gitara..neskusl by som to ak by som v tom nemal prax...zbitocne znicit gitaru mozes...a navyse je to nekonecne lakovanie brusenie lestenie dokola
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #56 kedy: 07. September , 2008, 11:55:05 »

no praveze na tej starej gitare chcem ziskat prax:)...a to sa brusi aj posledna vrstva laku??...a ako to zbrusim, smirglom, alebo cim???
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #57 kedy: 07. September , 2008, 12:05:22 »

brusi a lesti sa to navlhko jemnymi smirglami a brusnymi pastami, potom sa to lestiacimi kotucami..
Zaznamenané
Marek
nováčik
*

« Odpoveď #58 kedy: 07. September , 2008, 19:30:15 »

ano brusi aj lesti...a ked nemas dobre vybvenie tak to budes robit donekonecna :) ja som skusal na spanielke stare co bola uplne rozbita tak niako ju porobit ale to brusenie a lestenie a lakovanjie dokola to je hroza a aj tak to nieje dokonale...najlepsie ked mas niake elektricke  brusky a lesticky...a ked tak co najjemnjsie vsetko...a lak urcite z pistole:) ak chces mat hladke
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #59 kedy: 08. September , 2008, 12:49:36 »

na svojej stranke mam prastary text, kde pisem, ako som si robil prvu gitaru a popisujem tam aj to, ako som ju rucne lakoval acetonakom.

citat :)

Použil som nitricelulózny (acetónový) lak a to hlavne preto, že bol jediný, ktorý sa v tej dobe dal zohnať. Nanášal som ho štetkou, čo je oproti striekaniu zdĺhavejšie a náročnejšie, no v konečnom dôsledku lepšie riešenie. Ide totiž o to, že ak má byť priesvitný lak, aby vynikla kresba dreva, z pochopiteľných dôvodov sa nedá použiť tmel a lak sadá do pórov dreva. Pri striekaní sa musí lak dosť riediť a situácia je o to kritickejšia. Nakoniec sa síce podarí naniesť dostatočné množstvo vrstiev a lak vyleštiť do hladka, no sadať bude ešte niekoľko rokov. Videl som veľa aj továrenských gitár, ktoré mali povrch miesto zrkadlového pórovitý ako pomaranč. Čiže štetka, neriedený lak, každú jednu vrstvu nechať pár dní uschnúť, 10 – 15 vrstiev, potom vybrúsiť šmirglami postupne od 50-ky až po 800-ku, brúsne pasty od hrubej po jemnú, na záver Silichróm a lak napriek tomu, že ho mám dosť doudieraný je aj po 10-tich rokoch ako zrkadlo.
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.