Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 14:44:32
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lak & zvuk  (Prečítané 43046 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« Odpoveď #60 kedy: 08. September , 2008, 14:23:45 »

rastis, ja som to precital, lenze tam je pisane len o laku...a nevede som kam mam dat tu farbu, ci to najskor zalakovat, a potom farbit, a zas zalakovat, alebo najskor farbu a este aky typ farby mozem na to pouzit
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #61 kedy: 08. September , 2008, 14:28:22 »

no ked chces pouzit farbu, tak mas vyhodu v tom, ze mozes pouzit aj tmel a nebudes mat problem so sadanim do porov.

aku technologiu vrstvenia chces pouzit ?
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #62 kedy: 08. September , 2008, 15:19:51 »

ako technologiu??...myslis, ci stetec alebo striekat??...ak ano, tak chcem to stetcom,kludne sa s tym pohram...dalsia vec je, ze ked tam dam tmel, ze ci to nestrati na zvuku
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #63 kedy: 08. September , 2008, 15:22:00 »

stale sa bavime o nejakej Jolane ? a riesime zvuk ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #64 kedy: 08. September , 2008, 15:28:03 »

ak je to jolana tak jednoznacne fixkou zatriet
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #65 kedy: 08. September , 2008, 15:41:30 »

tak mi napada - preco si nezozenies dajaka fosnu dreva, na ktorej si to vyskusas?
« Posledná zmena: 08. September , 2008, 15:41:47 od styrioci » Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #66 kedy: 08. September , 2008, 17:47:25 »

no lenze mne nejde o to ako bude vyzerat jolana...ja si to na nej chcem len vyskusat, naucit sa to...mam ju namiesto tej forsne dreva:)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #67 kedy: 08. September , 2008, 17:53:29 »

ok, tak dalsia blba otazka: mas to cvicne, nezaujima ta, ako to bude vyzerat, je to jolana, kde sa vonkoncom neda hovorit o nejakom zvuku a ty riesis, ze ci ten lak neovplyvni zvuk? ci mi nieco unika? ked chces lahko vykonatelnu povrchovku, co najmenej ovplyvni zvuk dreva, tak skus vosk, fermez..
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #68 kedy: 08. September , 2008, 17:55:43 »

tak ja som sa chcel na tej jolane naucit presne postup aj vsetko ako by som to robil na normalnej gitare...ak sa mi to podari na nej, tak sa pustim do svojej
Zaznamenané
Marek
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #69 kedy: 08. September , 2008, 20:35:24 »

a co chces viac vediet? zaklad je gitaru rozobrat (zazil som aj pripady ked si niekto brusil a lakoval gitaru z nasadenymi snimacmi kobylkou gombikmi :D chytis hrubsi papier brusny a brusis az bude vidno prve stopy dreva, vtedy zoberies jemnejsi a brusis az tam nieje farba potom uplne jemnym prebrusis dohladka, teraz mozes naniest tmel, resp namorit, alebo pouzit farbu..aj farby je lepsie viac vrstiev, ked nanesies farbu mozes si nieco namalovat (ja by som si urcite namaloval) a potom nanesies x vrstiev laku az sa ti bude zdat ze je to dobre...je dolezite kvalitny lak a kvalitny stetec...ak ti budu ostavat chlpy v laku tak je to dost problem...takisto ako hrudky z laku a podobne...perd kazdou vrstvou poriadne umy stetec...aby neostalo nic na nom lebo zo zvyskou laku ti bude zanechavat gulicky...samozrejme pozor aby nestekal atd...a robis to dokola a potom zacnes brusit jemnymi papiermi s vodou /pastou a nakoniec lestit...na to by s mozno dala pouzit aj lesticka na auto ... ked mas hotovo nasadis hardware a je to:P a pravidlo:cim pomalsie tym lepsie...a priprav si na to aspon mesiac casu...ak to ted chces kvalitne
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #70 kedy: 08. September , 2008, 21:01:48 »

diki moc...zaujimala by ma len posledna vec a potom vam uz dam pokoj  ha ha ha ...aky typ farby mam na to pouzit??...nechcem naku umelinu aby to nekazilo zvuk(teraz tu nerozoberajte nic o jolane ha ha ha )
Zaznamenané
Marek
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #71 kedy: 09. September , 2008, 14:43:47 »

obycajnu na drevo:P spytaj sa vo farby laky :D myslim ze nieje niaka specialna "akusticka farba"
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #72 kedy: 09. September , 2008, 14:57:48 »

klasika klasik a dnes uz do znacnej miery fajnsmekerina je nitrocelulozny lak, ludovo acetonak (lebo sa riedi acetonom).

vyhody su dobre akusticke vlastnosti.

nevyhody su narocnejsia realizacia, lebo jednotlive vrstvy dlho schnu (narozdiel napr. od polyuretanu), lak casom zltne (co je povazovane za pekne) a lak casom po vela rokoch moze vnutri popraskat az pomaly do pavucinoveho vzoru (co je povazovane tiez za pekne - mne uz takto tiez do istej miery popraskal a vyzera to strasne fasa :) )

finta na zaverecne lestenie este pred brusnymi pastami je lestenie zmeskou acetonu a parafinoveho oleja. spravi sa z flanelu tvrda guca, obabre sa parafinom a acetonom - parafin bude dobre po povrchu mazat a aceton bude odstranovat mikroskopicke ryhy ktore zostanu este po jemnych smirgloch. je to podobne, ako ked sa takto nanasa klasicky selak.
« Posledná zmena: 09. September , 2008, 14:58:52 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 09. September , 2008, 15:01:03 »

jo - ak sa rozhodnes pre stetku, tak dolezita finta je nanasat novy lak smerom uz k nalakovanemu, nie smerom od nalakovaneho, pretoze sa moze schnuca vrstva stetkou potrhat a narobia sa jazvy aj v zmaknutych nizssich vrstvach laku, co vidno a moze byt problem to odstranit, hlavne ak je uz nanesenych dost vela vrstiev.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #74 kedy: 09. September , 2008, 16:09:47 »

A nelakovana gitara je aka na dotyk?
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.