Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 11:57:40
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lak & zvuk  (Prečítané 43003 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #75 kedy: 09. September , 2008, 17:37:03 »

A nelakovana gitara je aka na dotyk?
myslis ciste drevo? ci vosk? ak vosk, tak ten je na omak podobny matnemu laku, ale este o nieco jemnejsi/prirodnejsi na dotyk, mas takmer pocit akoby si sa dotykal holeho dreva (jasne, ze vybruseneho a vyhladeneho a nie takeho, z ktoreho trcia vlakna a triesky Bavím sa skvele )
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #76 kedy: 09. September , 2008, 18:51:26 »

nenalakovana sa zalapoce, zamasti, drevo nie je chranene voci nicomu.

mne sa velmi osvedcila fermez - prijemna robota, za den je to hotove a posobi to velmi fajn, takmer naturalne...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #77 kedy: 09. September , 2008, 18:55:26 »

nenalakovana sa zalapoce, zamasti, drevo nie je chranene voci nicomu.

mne sa velmi osvedcila fermez - prijemna robota, za den je to hotove a posobi to velmi fajn, takmer naturalne...
podobne mi vravel sivcak, ze strasne rad robi voskovku..za hodku hotova robota a ma pokoj a ani sa nenafetuje velmi :)
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #78 kedy: 09. September , 2008, 19:09:48 »

A je to citit trochu ako mastne alebo co? Nemam sajnu, ale velmi ma zaujimaju prirodne nepomalovane gitary.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #79 kedy: 09. September , 2008, 19:15:56 »

A je to citit trochu ako mastne alebo co? Nemam sajnu, ale velmi ma zaujimaju prirodne nepomalovane gitary.
nie mastne, matne.. co ja viem..prejdi si prstom po sviecke :) treba vyskusat, najpodobnejsie je tomu tenky, matny nitrolak
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #80 kedy: 09. September , 2008, 19:18:18 »

A akú to má výdrž?Roky?Je to úžitkovými vlastnosťami a ochranou dreva ekvivalentné PU laku?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #81 kedy: 09. September , 2008, 19:31:04 »

treba sa o to starat. zvukovo je to lepsie (pre drevo), ale samozrejme, ze to drevu neponukne taku ochranu proti mechanickemu poskodeniu ako "hruba" vrstva laku.
vydrz to ma podla toho ako casto na to hras, aky mas agresivny pot a podobne. ale nie je to nic strasne. v nejakej literature som sa docital, ze pocas pravidelnej vymeny strun, ked sa cisti cela gitara, je vhodne zaradit medzi tieto ukony aj starostlivost o povrchovku (prevoskovat, prelestit). sivcak mi zas vravel, ze staci 1-2x do roka prevoskovat (co v niektorych pripadoch moze korespondovat s predchadzajucim prikladom s pravidelnou vymenou strun Bavím sa skvele )
« Posledná zmena: 09. September , 2008, 19:31:36 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 10. September , 2008, 09:29:44 »

no ja za tu fermez... mam to na krku svojho robeneho stratu. sice uz na nom nehravam denne par hodin jak kedysi, ale mam to tam uz mozno aj 10 rokov a stale je to celistva nevysuchana vrstva. inak na omak je to nieco medzi holym drevom a vrstvou matneho laku. nie je to vobec mastne a smyka sa to ovela lepsie, ako leskly lak.

postupka je velmi jednoducha. nababre sa neriedenej fermeze uplne strasne vela co to znese, ale co najrovnomernejsie, nech nie su niekde z toho vacsie mlaky. po pol hodke to dost vsiakne do dreva. napatle sa toho dalsia rovnomerna vrstva co to znese a po dalsej pol hodke - hodke sa to vyutiera flanelom tak, akoby sa to chcelo odtial vsetko vytret. na druhy den to este trochu smrdi po fermezi (no ziadna katastrofa chemicka), ale je to uz normalne pouzitelne...
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #83 kedy: 11. September , 2008, 17:42:00 »

Otazka trosku od veci,ale tak nechcel som zakladat koli nej novu temu... suvisi ale so zvukom ...  :)

jeden moj kamos,celkom dobry gitarista,o dost starsi a skusenejsi odo mna mi povedal, ze vraj ked sa na el. giatru alebo basu nenatiahnu hrube (cca.11-ky) struny,tak sa z nej nevypudi dobry zvuk,pretoze sa vraj nerozozvuci drevo (to akoze potom naco robia tensie struny?  Popiskujem si ) ... co ja na tom pravdy?
Zaznamenané

S.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #84 kedy: 11. September , 2008, 18:00:08 »

je to pravda. tensie robia nato aby si mohol robit bendy a neznicil si prsty.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #85 kedy: 11. September , 2008, 22:34:23 »

ano..je vseobecne znamy fakt, ze hrubsie struny maju vacsi tah, posobia vacsou silou na drevo a tym ho viac rozozvucia, narastie sustain a pod.. z tohto pohladu su celkom zaujimve hybridne sady strun. kde basove stuny su hrubsie, melodicke tensie..
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« Odpoveď #86 kedy: 25. August , 2010, 15:40:39 »

sledujte toto video.... typek pouziva farbivo v liehu, potom šelak s farbivom, potom par vrstiev cisteho šelaku a nakoniec vrstvy lak... mylsite ze ten  lak na konci je nitro?
« Posledná zmena: 25. August , 2010, 15:46:02 od Schuldiner » Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #87 kedy: 25. August , 2010, 15:41:42 »

sledujte toto video.... typek pouziva farbivo v liehu, potom šelak s farbivom, potom par vrstiev cisteho šelaku a nakoniec vrstvy lak... mylsite ze ten  lak na konci je nitro?
este ten link prihod
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« Odpoveď #88 kedy: 25. August , 2010, 15:46:18 »

este ten link prihod
jj, hups :D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #89 kedy: 25. August , 2010, 16:04:02 »

mne sa vobec nezdá že niečo so šelakom robil...

vsak to. mozno sa mylim, ale mam za to, ze selak je prirodna vec na baze nejakych zivic ci coho a nanasa sa specialnym rucnym sposobom. klasicky sa tak robievali husle a dobry selakista je vraj nieco ako umelec :) tak mi to kedysi vysvetlovali, tak si to pamatam :)

hento bolo normalne striekanie, pravdepodobne acetonaku...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.