Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:55:12
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lak & zvuk  (Prečítané 43032 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Schuldiner
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 106

« Odpoveď #90 kedy: 25. August , 2010, 16:24:50 »

vsak to. mozno sa mylim, ale mam za to, ze selak je prirodna vec na baze nejakych zivic ci coho a nanasa sa specialnym rucnym sposobom. klasicky sa tak robievali husle a dobry selakista je vraj nieco ako umelec :) tak mi to kedysi vysvetlovali, tak si to pamatam :)

hento bolo normalne striekanie, pravdepodobne acetonaku...
tak neveim no . on to tam hovori aj to je v tych titulkoch .... tak ale asi selak je zbytocne davat ked na to nastrieka este aj nitrolak, ci ? mozno to je jeho nejaka  overena receptura  Beeee
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #91 kedy: 25. August , 2010, 16:53:13 »

tak neveim no . on to tam hovori aj to je v tych titulkoch .... tak ale asi selak je zbytocne davat ked na to nastrieka este aj nitrolak, ci ? mozno to je jeho nejaka  overena receptura  Beeee

ktovie, co on myslel tym selakom. kasli na selak, drz sa toho nitrolaku. co vlastne robis presne ?
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #92 kedy: 25. August , 2010, 18:41:14 »

ktovie, co on myslel tym selakom. kasli na selak, drz sa toho nitrolaku. co vlastne robis presne ?
dostal sa mi do ruky krk z fender jazz bass a tak sa pokusam vyrobit ten zvysok  Popiskujem si .... predsatvujem si nieco v natural prevedeni ... ako toto http://www.fender.com/products/search.php?partno=0196800821 ... len skoda ze ten krk ma biely hmatnik (javorovy) tak neviem ako to bude vyzerat v kombinaci s takym telom ako je na obrazku ....  inak na to telo chcem pouzit ceresnove drevo takze aj to bude dalsi otaznik hlavne co sa zvuku tyka Bavím sa skvele
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #93 kedy: 26. August , 2010, 13:28:48 »

hmm asi kaslem na acetonak a pouzijem toto http://www.milesi.cz/polyestery_m.html ten typ LPA
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #94 kedy: 26. August , 2010, 14:21:41 »

inak ked sa zvyknu robit refinishe napriklad hmatnikov na ktorych je jemne nitro tak cim sa to zvykne stahovat dole?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #95 kedy: 26. August , 2010, 14:26:22 »

jemne nitro znamena ze tenucka vrstva ? pouzil by som smirgel a aceton. s tym, ze ak tam ma ist zase nitro, tak neni potrebne uplne bez stopy odstranit povodny nater...
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #96 kedy: 26. August , 2010, 14:43:39 »

ked  drevo najprv namorim nejakym liehovym moridlom mozem na to dat polyesterovy lak ? resp. ake  moridlo mozem pouzit pod taky lak??
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #97 kedy: 26. August , 2010, 14:52:31 »

ked  drevo najprv namorim nejakym liehovym moridlom mozem na to dat polyesterovy lak ? resp. ake  moridlo mozem pouzit pod taky lak??

ako Ta tak pozorujem aj v tej teme o Engl preampe, tak sa sice spytas, ale nakoniec to aj tak zabijes nejakym vlastnym riesenim  Žmurk

chces mam veci dobre a pekne ? alebo rychlo ? alebo co najlacnejsie ? alebo ?

Na zdravie!
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #98 kedy: 26. August , 2010, 15:11:17 »

ako Ta tak pozorujem aj v tej teme o Engl preampe, tak sa sice spytas, ale nakoniec to aj tak zabijes nejakym vlastnym riesenim  Žmurk

chces mam veci dobre a pekne ? alebo rychlo ? alebo co najlacnejsie ? alebo ?

Na zdravie!

no tak rad pocuvam nazory a riesenia od inych a od toho sa aj odrazam .... vdaka nim napriklad najdem aj ine riesenia a taaak :D .... a co sa tyka teda tejto basy cchem aby  vyzerala podobne ako na obrazku co som prilozil hned na zaciatku ... cize  drevo chcem najskor namorit aby bolo tmavsie  asi nejaky mahogon odtienom abo tak a potom cchem na to slahnut lak ... lenze neveim ani aky typ moridla ani aky lak pouzit.... nechcem aby to bolo nejak extremne narocne na aplikaciu ... ale zasa chcem aby to  pekne yvzeralo ....
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #99 kedy: 26. August , 2010, 17:10:56 »

mozes
Zaznamenané
mahogany
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #100 kedy: 27. August , 2010, 22:07:00 »

no tak rad pocuvam nazory a riesenia od inych a od toho sa aj odrazam .... vdaka nim napriklad najdem aj ine riesenia a taaak :D .... a co sa tyka teda tejto basy cchem aby  vyzerala podobne ako na obrazku co som prilozil hned na zaciatku ... cize  drevo chcem najskor namorit aby bolo tmavsie  asi nejaky mahogon odtienom abo tak a potom cchem na to slahnut lak ... lenze neveim ani aky typ moridla ani aky lak pouzit.... nechcem aby to bolo nejak extremne narocne na aplikaciu ... ale zasa chcem aby to  pekne yvzeralo ....

Liehove moridlo - 12h nechat odparovat, jemne prbrusit brusnym papierom, nastriekat nitro plničom prebrusit a opakovat aspom 4x, potom striekaj nitro lak alebo p-uretan okrem syntetiky.
Vela uspechov.
Zaznamenané
Schuldiner
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #101 kedy: 28. August , 2010, 06:04:01 »

Liehove moridlo - 12h nechat odparovat, jemne prbrusit brusnym papierom, nastriekat nitro plničom prebrusit a opakovat aspom 4x, potom striekaj nitro lak alebo p-uretan okrem syntetiky.
Vela uspechov.
toto som potreboval, dakujem  :)
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #102 kedy: 26. Január , 2011, 22:08:49 »

oživíme to tu...

Celkom by ma zaujímalo, či ten fakt že drevo s nitrocelulózovým lakom "dýcha" a lepšie rezonuje je pravda alebo starý mýtus ktorý sa dlhé roky traduje. Ja som dosť skeptický, ale ak má niekto nejaké "oficálne" vysvetlenie, tak sa poteším

Dočítal som sa tu že pri striekaní nitra sadne do pórov. Čo sa však stane ak dám najskôr plnič, a následne jemnú vrstvu (chcel by som len takú lajtovú povrchovku)? zabije to ten zvuk? so štetkou sa mi ohánať vôbec nechce, a ajstak sa to kvalitnej pištolke nevyrovná Beeee
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #103 kedy: 26. Január , 2011, 22:35:29 »

Nemusíš dávať žiadny plnič. Robil som hmatník nitro (v spreji). Drevo dokonale prebrúsiť. Potom prvá tenká vrstva, ktorá ale "vytiahne" drevo, čiže brúsiť. Veľa veľa jemných vrstiev a po každej aspoň 12 hodín vytvrdnúť, prebrúsiť a nanovo. Je to piplačka tak na mesiac, ale výsledok stojí za to. Inak, tiež by ma zaujímalo použitie liehového moridla pod nitro. Idem robiť krk z Squier Standart a chcel by som taký vintage nádych (do žlta-oranžova), čím to moridlo nanášať, aby nevznikli mapy?
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #104 kedy: 26. Január , 2011, 22:41:16 »

mapy ti nevzniknú, ak moridlo nanesieš jemne a hneď vytieraš do sucha
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.