Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 12:31:59
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: the doors  (Prečítané 10710 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« kedy: 11. November , 2005, 12:30:48 »

A čo vy na to? našiel som i peknú stránku, ešte som ju nevyskúšal, či tie akordy sedia, ale je tam toho dosť: www.doors.ahoj.sk/chords/chords.htm
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #1 kedy: 11. November , 2005, 12:40:38 »

poznám asi dve možno tri pesničky. Light my fire a Hello i love you.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 11. November , 2005, 15:31:58 »

O Doors-och sme sa uz bavili v teme Jim Morrison.... :)
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 12. November , 2005, 14:08:04 »

ja viem dugo :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 13. November , 2005, 16:23:04 »

Rastis, myslím, že Doors bola kultová kapela, aj s celkom normálnym gitaristom, nevadí, že nebol špička. Majú tu iné kapely svoje témy, mám pocit, že by mali mať aj oni svoje miesto tu. Jim Morrison bol naozaj charizmatická osobnosť, niekto tu zaviedol jeho tému medzi zaujímavými muzikantami. Radšej ale uzamknem jeho tému, nech sa žudia viac vyjadrujú k celej kapele.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 07. December , 2005, 10:12:16 »

Po vypočutí prvého albumu som zistil najmä v skladbe The End, že nielen Mazarek dominuje, má tam svoj priestor i gitarista, neviem jeho meno, hambím sa
:dry:
nemôžem však na túto kapelu dopustiť, mystická atmosféra, kvalitné texty, keďže trochu viem anglicky, tak to snáď dokážem oceniť

Naposledy upravil marrtin, : 07.12.2005 o 10:15
Zaznamenané

sanraal
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #6 kedy: 07. December , 2005, 10:18:28 »

Ono pre kazdeho kto nevie o com bolo Doors, odporucam si pozriet film The Doors a pochopite to cele :-) a kto a aky bol vlastne ten Jimi Morrison. Ja ich mam vcelku rad, jedinecna hudba svojskeho stylu, atmosfera, osobitost. The Doors.
Zaznamenané

Keep on rockin in the free world! :-D
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #7 kedy: 07. December , 2005, 10:26:18 »

gitarista bol Robbie Krieger.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 07. December , 2005, 13:13:23 »

sanraal napísal:
Citácia
Ono pre kazdeho kto nevie o com bolo Doors, odporucam si pozriet film The Doors a pochopite to cele :-) a kto a aky bol vlastne ten Jimi Morrison. Ja ich mam vcelku rad, jedinecna hudba svojskeho stylu, atmosfera, osobitost. The Doors.

sanraal  tak to s tebou nesúhlasím, v tom filme z Morrisona spravili absolútneho feťáka, ktorý mal všetko ple v p...vôbec tam nie sú vyzdvihnuté jeho pozitíva, jeho myšlienky sú plytko prebehnuté, je to vežmi zlý film, lepšie je si prečítať knihu ,,Nikto To Tu Neprežije\"

Naposledy upravil marrtin, : 08.12.2005 o 07:54
Zaznamenané

sanraal
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #9 kedy: 07. December , 2005, 13:20:36 »

marrtin napísal:
Citácia

sanraal  tak to s tebou nesúhlasím, v tom filme z Morrisona spravili absolútneho feťáka, ktorý mal všetko ple v p...vôbec tam nie sú vyzdvihnuté jeho pozitíva, jeho myšlienky sú plytko prebehnuté, je to vežmi zlý film, lepšie je si prečítať knihu ,,Nikto To Tu Neprežije\", ostatne Morrison ma ovplivnil v tom, že som sa začítal do diel Nietzsche ho, odporúčam Mimo Dobro A Zlo

nehovorim, ze film zobrazuje Morrisona v spravnom svetle, hovorim ze film hovori o com je ta hudba...

a ked hovoris ze nebol absolutny fetak, skus za den spapat tolko veci kolko spapal on, a uvidime ci to vobec prezijes a budes vobec schopny komunikovat s ludmi, nie to este zamyslat sa nad Nietzschem... a neber to tak ze ho odsudzujem, ja ho mam rad
Zaznamenané

Keep on rockin in the free world! :-D
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 07. December , 2005, 13:32:58 »

Ten film je zlý.

Naposledy upravil marrtin, : 07.12.2005 o 13:34

Naposledy upravil marrtin, : 08.12.2005 o 07:51
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 07. December , 2005, 13:43:21 »

sanraal napísal:
Citácia
....a ked hovoris ze nebol absolutny fetak, skus za den spapat tolko veci kolko spapal on, a uvidime ci to vobec prezijes a budes vobec schopny komunikovat s ludmi, nie to este zamyslat sa nad Nietzschem... a neber to tak ze ho odsudzujem, ja ho mam rad...

Tomu vobec nerozumiem. Ako co - vela zniesol a bol preto hrdina ? Kazdy spravne rozbehnuty fetak vela znesie, co je to za argument ?

U mna je Doors jedna z najprecenovanejsich kapiel. V ich tvorbe nevidim pre muziku ziadny prinos. Vela ludom sa ta kapela paci, co je v pohode a je to vec vkusu. Ale takych kapiel urcite v tom obdobi bolo, vsak nehrali nic, co by sa vymykalo muzike konca 60-tych rokov. Tie, co sa rozpadli dnes uz nikto nespomenie, ale jeden skandalozny mrtvy  typek uz na legendarnost staci :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 07. December , 2005, 13:50:55 »

Tato tema tu uz bola ak si dobre pamatam a v tomto pripade sa 100% zhodujem s nazorom Rastisa. Tiez ide podla mna o precenenu kapelu, ktora tazila len zo skandalov a uletov frontmana. Jeho ista charizma a drogove ulety a na zaver smrt tejto kapele priniesli kultovy status. Z hudobneho hladiska si dovolim tvrdit, ze islo dokonca o podpriemer uz aj na pomery konca 60tych rokov.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 07. December , 2005, 14:35:36 »

Vec názoru chlapci, ja si myslím že hudba The Doors, podotýkam The je skvelá, možno i bolo veža rovnakých a podobných kapiel, a i lepších, no nik nepísal texty ako Morrison a pre to sa The Doors presadili. A je to určite na vyššej hudobnej úrovni ako súčasný tlačený trend. A ty Rasťo, tebe asi požičiam dáke CD, myslím že si ich veci počul vežmi dávno aj to iba ,,z Rýchliku\"
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 07. December , 2005, 14:52:02 »

marrtin napísal:
Citácia
...A ty Rasťo, tebe asi požičiam dáke CD, myslím že si ich veci počul vežmi dávno aj to iba ,,z Rýchliku\"

:) . Hej, priznavam, ze nemam napocuvane cele konkretne albumy. Ale Doors je tak notoricky znama kapela, ze nemozem povedat, ze ich nepoznam - jedine ak by mali od tej ich prezentovanej tvare este nejaku inu...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.