Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 14:32:40
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: hudobné audio.. a videoškoly  (Prečítané 89442 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 31. Marec , 2006, 15:17:43 »

Nechapem velmi o com tu je vlastne rec..ved ked sa pozriem na znamych gitaristov ako hraju,tak kazdy ma ruky nejak inak..to akoze existuje nejaky \"vzor\"ako by mal clovek mat ruky pri hre na gitaru??? a to kto vymyslel???
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #76 kedy: 31. Marec , 2006, 15:28:23 »

neexistuje vzor , ale existuje spravna technika, nemozes si presa hrat hocijak....
Spravna technika podla mna znamena, ze s nou zahras vsetko a kazdy styl. Nemozes sa teraz pozret na Claptona a povedat \"Sak on nepouziva malicek a ako hraaaa...\"
Clapton to vie a staci mu to na jeho hru, ale urcite by s jeho technikou nezahral povedzme Al Di Meola to co hra.
Nechapem, preco vela ludi tak odsudzuje spravnu techniku...
A... este ma napadlo, ze raz som cvicil a bol pri mne Henry Toth, ukazal mi ako mam mat aj rameno a presne polozenu ruku, a preco? nie je to jedno? neni, lebo aj pri nespravnej technike hrania a dlhym hodinam cvicenie si mozte privies dost vazne zdravotne problemy!!!
Samozrejme, ak niekomu staci sediet pri ohniicku a brnkat Jozina Z Bazin, tak samozrejme, tam nie je technika na mieste...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #77 kedy: 31. Marec , 2006, 15:31:28 »

Ja teda nie som vobec dobry priklad na rady ohladne spravneho hrania, ale ide v tejto debate asi o to, ze ak chce clovek dosiahnut nejaky vyssi level hrania, je dobre mat spravne technicke navyky, pretoze iste veci sa s istymi zlozvykmi dosahuju tazsie alebo ani vobec. Aj koncertnych klavirnych virtuozov bili v ludovke od malicka po rukach, aby sa to naucili co najspravnejsie :)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #78 kedy: 31. Marec , 2006, 15:36:33 »

Ja som myslel hlavne na trsatkovu ruku..videl som par gitaristov hrat,napr.M.Friedman,tak toho,ked som videl,tak som myslel,ze je nejak postihnuty..:) su gitaristi,kt. maju ruku ukotvenu,ini zasa volnu..myslim teraz trsatkovu ruku..to akoze ked pridem za Friedmanom,tak mam drzat ruku ako on?no tak to by som nezahral ani Kohutik jarabi..:) zalezi aj od toho,ci ma niekto gitaru nizko alebo vysoko napr...podla mna neexistuje nejaky \"vzor\" ako by mal clovek mat ruky pri hre..pretoze ked sa pozriete na svetovych gitaristov oni nemaju ruky rovnako...a mastia jedna radost.
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #79 kedy: 31. Marec , 2006, 16:08:53 »

ja som chdil 8 rokov na klavir a poviem vam ze bez spravnej techniky (to je jedno aky nastroj) sa hraju urcite veci strasne obtiazne (zbitocne) a na niektore veci ani nepomyslite aby ste ich zahrali.skus zahrat arpeggio len tak od buka a bude to zniet ako keby si vyhodil gitaru z osmeho poschodia do hovien
Zaznamenané

I hate commercion
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 31. Marec , 2006, 16:16:39 »

Ja som chodil 9 rokov na ZDŠ a keby som sa neučil,tak tiež neviem vybrane slova po B.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #81 kedy: 31. Marec , 2006, 16:17:02 »

no tak arpeggia hra aj Friedman,aj Malmsteen,aj Chodelka napr....a kazdy ma ruku inak...ja nevravim,ze od buka do buka..ja tvrdim,ze nie je nejaky \"vzor\",ako ma clovek drzat ruku...pretoze kazdy z tychto,co som vymenoval ju drzi inak..a kazdy je superhrac.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #82 kedy: 31. Marec , 2006, 18:39:14 »

vlado hudec napísal:
Citácia
no tak arpeggia hra aj Friedman,aj Malmsteen,aj Chodelka napr....a kazdy ma ruku inak...ja nevravim,ze od buka do buka..ja tvrdim,ze nie je nejaky \"vzor\",ako ma clovek drzat ruku...pretoze kazdy z tychto,co som vymenoval ju drzi inak..a kazdy je superhrac.

vsak to! ale tu proste niektorych ludi nepresvedcis, oni maju to spravne drzanie, a to sa naucis jedine od ucitela Beeee
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #83 kedy: 31. Marec , 2006, 19:02:43 »

zakky napísal:
Citácia
vlado hudec napísal:
Citácia

vsak to! ale tu proste niektorych ludi nepresvedcis, oni maju to spravne drzanie, a to sa naucis jedine od ucitela Beeee

no tak ja nechcem nikoho presviedcat,len som povedal svoj nazor...ale tak zas,pokial ma clovek dobreho ucitela,nauci sa urcite toho viac a za kratsi cas,ako samouk.Akurat s tou rukou to je dost blbost..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #84 kedy: 31. Marec , 2006, 20:40:50 »

Zakky je síce proti týmto názorom, už som tu počul aj iné jeho myšlienky a pripomienky, ale keď som chcel aby mi to prezentoval priamo, tak nastali len výhovorky. Vraj už to zabudol, necvičí tožko, čo kedysi a pod.. Žmurk
Tak už k tomu len tožko ...
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #85 kedy: 31. Marec , 2006, 21:28:10 »

Aspon hovor pravdu. povedal som ze uz necvicim to je vsetko nic ze som zabudol. ok?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #86 kedy: 31. Marec , 2006, 22:11:02 »

Asi som sa zle vyjadril - myslel som to tak, že si to zabudol už hrať tak ako kedysi, nie že ti to vypadlo z pamäti.
Zaznamenané

vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #87 kedy: 15. Apríl , 2006, 21:43:58 »

pocujte zohnal som si videoskolu ZAKK WYLDE - PENTATONIC HARDCORE ale nemam k tomu tabulaturu neviete mi pomoct?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #88 kedy: 28. Apríl , 2006, 18:25:21 »

vazne nik nevie?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #89 kedy: 29. Apríl , 2006, 03:01:01 »

vylo - skúsim ti pomôcť do pár dní. Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.