Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 23:47:16
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jimi Cimbala  (Prečítané 39231 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #105 kedy: 12. Apríl , 2008, 21:54:14 »

Moja predstava je taka, ze chcem hrat taky instrumentalny rock-metal. Nie nasilu shred, aj ked zcasti ano. Proste inspiracia Freedman, Vai, Satriani, Black Sabbath, instrumentalky Metallica, Vinnie Moore, Paul Gilbert, Gary Moore a podobne. Mam uz aku taku prestavu aj nejake zaujimave napady, len to dobehnut technicky. A s takymto stylom je trochu problem aj zaujat. Fuuha zíram
OT:
Tvoja predstava sa bude stale menit a mozno prides napr. na to, ze vlastne technicky vobec hrat nechces alebo skoncis na inom nastroji popripade uplne s hudbou. Žmurk  A zbytocne sa nestresuj ....ma ta to prvom rade bavit a nie nervacit.Jaj, ale sa mi to lahko pise druhemu.    :D
« Posledná zmena: 12. Apríl , 2008, 21:55:29 od Misko » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #106 kedy: 12. Apríl , 2008, 22:01:12 »

06-10 rokov - Trampske pesnicky a jednoduchsie veci na klasiku
11-15 rokov - Prve veci na elektricku gitaru a cvicenie 10-12 hodin denne - nokompromisne!Moj prospech a dochadzka do skoly aj podla toho vyzerali Ja som čert..
16-20 rokov - Y.Malmsteen, Satriani, Vai na takej urovni, ze som sa za to nemusel hanbit a prve vlastne skladby.Pridavam ukazku z mojho prveho dema to som mal 19 rokov
21 - az doteraz a dufam, ze uz do  smrti.hram iba sam seba a zakazal som si cvicit inych gitaristov.
Mna inak poslednu dobu dost zaujima jedna vec a suvisi to tak trochu prave s tvojim rozpisom. :)
Cvicis aj teraz (ked uz mas za sebou odcvicene 1000ky hodin cviceni) stale nove a nove cvicenia, alebo sa uz len cisto udrziavas vo forme samotnym hranim vlastnych a prevzatych na techniku narocnych veci?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #107 kedy: 12. Apríl , 2008, 22:23:56 »

OT:
Tvoja predstava sa bude stale menit a mozno prides napr. na to, ze vlastne technicky vobec hrat nechces alebo skoncis na inom nastroji popripade uplne s hudbou. Žmurk  A zbytocne sa nestresuj ....ma ta to prvom rade bavit a nie nervacit.Jaj, ale sa mi to lahko pise druhemu.    :D
Viem uz aj daco zasredovat, ale je to este take kostrbate. Zistil som, ze az taky lavy niesom. Potrebujem aj nejaky lepsi gear. Ja sa nenervacim a berem to uplne v pohode, ale predsta tie roky utekaju ... Moja predstava sa tazko bude menit, ked mam taku uz par rokov a idem si za tym. Hram a cvicim len pre to, aby som hral to co sa mi paci. Nikdy by som nehral nic co sa mi nebude pacit, to by mi nedavalo zmysel a radsej by som skoncil.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #108 kedy: 13. Apríl , 2008, 11:39:31 »

Mna inak poslednu dobu dost zaujima jedna vec a suvisi to tak trochu prave s tvojim rozpisom. :)
Cvicis aj teraz (ked uz mas za sebou odcvicene 1000ky hodin cviceni) stale nove a nove cvicenia, alebo sa uz len cisto udrziavas vo forme samotnym hranim vlastnych a prevzatych na techniku narocnych veci?

Cvicim aj teraz, pretoze vzdy natrafim na  nieco co by som chcel zahrat a este to neviem, alebo si casto krat v studiu,  teda za optimalnych podmienok vymyslim, nieco tak narocne, ze to nedokazem zahrat aj "hned po zobudeni napr o 3.rano"nemam problem si sadnut s kamosmi na pivo  a pocas debaty cvicit.ideale spojenie - prijemne s uzitocnym Na zdravie!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #109 kedy: 13. Apríl , 2008, 11:56:42 »

mozem potvrdit (pocas rozhovoru s nim vkuse lestil hmatnik Bavím sa skvele ), jimi odklada gitaru snad iba vtedy, ked ide na zachod  ha ha ha
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #110 kedy: 13. Apríl , 2008, 13:02:28 »

To si neviem predstavit hrat popri niecom takom ako napr. rozhovor.......ved sa nemozes poriadne sustredit ani na jedno ani na druhe, nie? By som asi skoncil s neurozou kebyze stale robim viac veci naraz.  ha ha ha
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2008, 13:04:08 od Misko » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #111 kedy: 13. Apríl , 2008, 16:40:11 »

ked sa ti to dostane dokrvi a hras vyse 20 rokov, ako jimi napr, tak uz ani nerozmyslas nad tym ci hras a co hras..jednoducho hras a je to pre teba taka banalita ako dajmetomu dychanie  :)
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #112 kedy: 13. Apríl , 2008, 17:31:59 »

No ale ked to robis automaticky a banalne tak z takeho cvicenia potom asi nic moc nevytazis,hm?  Žmurk
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2008, 17:32:15 od Misko » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #113 kedy: 13. Apríl , 2008, 17:36:34 »

No ale ked to robis automaticky a banalne tak z takeho cvicenia potom asi nic moc nevytazis,hm?  Žmurk
myslis? skus prestat dychat, ved to tiez robis banalne  Na zdravie! (viem, trochu pritiahnute za vlasy, ale ked som uz to dychanie predtym pouzil..)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #114 kedy: 13. Apríl , 2008, 18:31:36 »

Ono zase nie je cvicenie, ako cvicenie.Su isto veci, ktore si vyzaduju dosledny postup ton po tone.Toto stadium samozrejme vyzaduje plne sustredenie a klud.Ale ked uz to mas na 100% v hlave a uz je to otazkou, iba staleho opakoania a postupneho zvysovania rychlosti, tak sa to da uplne v pohode a skor ci neskor to vyhras.takto sa daju samozrejme cvicit, iba veci tykajuce sa motoriky ruky.jednoducho povedane vezmes si napr.nejaky beh, ktory zahras v pomalom/strednom tempe tak, ze uz nepremyslas, ktory ton je dalsi a to hras niekkolko hodin, alebo dni dookola.Ale musim povedat aj to, ze mi to trvalo vela rokov, kym som si mohol dovolit takto cvicit techniku a vidiet z toho vysledky.Takze ak cvicit napr. pri TV, tak iba cisto technicke zalezitosti, pri ktorych sa odstranuje problem, ktory je v prstoch a nie v hlave.Nechcem, aby to znelo, ako sebachvala, ale vela ludi, ktori toto  videli sa cudovali nad tym, ze hram rychle arpegia a rozne behy a pritom pozeram nejaky film a udrbavam sa na nom.Ale toto su vsetko, len technicke-mechanicke veci.ak by som takto vedel cvicit napr.prednes, alebo dynamiku....to uz by som bol fakt frajer...ale cvicenie techniky a prednesu su 2 absolutne odlisne veci.....aspon pre mna urcite.
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2008, 18:41:02 od Jimi Cimbala » Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #115 kedy: 13. Apríl , 2008, 18:38:11 »

jimmy mas uzavretu poistku na ruku a prsty Huh!
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #116 kedy: 13. Apríl , 2008, 18:42:37 »

jimmy mas uzavretu poistku na ruku a prsty Huh!

Dobra otazka.U nas je to nemozne.Ziadna poistovna  nema produkt, ktoreho obsahom je poistenie nejakej casti tela.Da sa to v Rakusku, ale toto poistne je pre nasinca zatial veeeelmi vysoke.
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #117 kedy: 13. Apríl , 2008, 19:31:28 »

Takze ak cvicit napr. pri TV, tak iba cisto technicke zalezitosti, pri ktorych sa odstranuje problem, ktory je v prstoch a nie v hlave.
Tak to praktizujem aj ja. Hlavne samotny picking pravej ruky alebo cvicim iba lavu ruku. Najlepsie je to pri F1 ked som nervozny alebo MotoGP. ha ha ha Alebo aj ked pozeram filmy na PC. A pri internete mam skoro stale gitaru cez seba a aspon lavou rukou chodim hore dole. Bavím sa skvele Na druhu stranu preco nevyuzit ten cas, ze? Zdravíčko
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #118 kedy: 13. Apríl , 2008, 19:37:28 »

Tak to praktizujem aj ja. Hlavne samotny picking pravej ruky alebo cvicim iba lavu ruku. Najlepsie je to pri F1 ked som nervozny alebo MotoGP. ha ha ha Alebo aj ked pozeram filmy na PC. A pri internete mam skoro stale gitaru cez seba a aspon lavou rukou chodim hore dole. Bavím sa skvele Na druhu stranu preco nevyuzit ten cas, ze? Zdravíčko

tak toje je aj moj pripad stale sedím za PC a mám gitaru v paprči a ani neviem čo hram ale hram stále dáke žmolenice :D
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #119 kedy: 13. Apríl , 2008, 20:19:24 »

tak toje je aj moj pripad stale sedím za PC a mám gitaru v paprči a ani neviem čo hram ale hram stále dáke žmolenice :D
robieval som to aj ja, pokial som nezacal mat problemy s chrbticou trosku...tak teraz si na to treba davat pozor, ale inak je to plnohodnotne vyuzivanie casu, to uznavam  Na zdravie!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 23 otázok.