ale tusim progrocker nikde nespomenul skusenost s jednym a tym istym snimacom pred a po zalievani
Neviem, to si nepamatam.
Mam skusenosti najma s Gibson humbuckermi:
-- voskovany 57 classic: vystup klasicky PAFkovsky, vela stredov a spodnych stredov, vysky prijemne menej cinkave, basy vedia byt trosku makke..., zvuk celkovo pomerne hutny, vzdusny a dreveny, dynamika priemer, nie su velmi uderne -- toto mi na tychto snimacoch najviac vadi, velmi zalezi ci si sadnu s gitarou
-- voskovane 490 a 498: vystup silnejsi, tiez pomerne vela stredov, vysky su ostrejsie a tensie, zvuk je trosku modernejsi, viac skresluju a nemaju zrovna najviac detailu, menej daju vyzniet prirodzenemu tonu gitary
-- nevoskovany Burstbucker 1 & 2 & 3: vystup kvazi PAFkovsky, stredy velmi citatelne, vysky vyrazne a zvonive, basov je menej a su prierazne..., zvuk je trosku tenky na moj vkus a chyba mu akasi drevenost, v com zas vedu 57 classics u mna, zachovavaju charakter gitary, oproti 57 classic su ovela udernejsie a cistejsie znejuce
-- nevoskovane Pat. number sticker T-Topy z konca 60tych / zac. 70tych rokov: vystup asi ako Burstbucker 1, velmi cisto znejuci humbucker, otvoreny a prirodzeny, ma najlepsiu dynamiku z tychto vsetkych a velmi zachova charakter gitary, je to ako mix 57 classic a Burstbuckerov ktory ma len ich najlepsie vlastnosti -- tieto snimace nemozu nic pokazit na ziadnej gitare, len ju vylepsia - u mna tieto snimace jednoznacne vedu z dostupnych Gibson humbuckerov (neberiem samozrejme do uvahy povodne PAFka, ktore su financne nedostupne)
Toto su v skratke moje skusenosti s niektorymi Gibson snimacmi. Uskriekane keramicke 500T ma vobec nezaujimaju.