Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 19:23:50
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zalievanie?  (Prečítané 12600 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #30 kedy: 07. November , 2007, 12:56:14 »

Podla mna ma, nezalievane humbuckery mi vzdy zneli otvorenejsie a dynamickejsie ako zaliate. Vid aj u novych Gibsonov zalievane 57 classic alebo 490, 498 vs nezalievane Burstbuckre. Obzvlast to citit u starych nezalievanych Gibson snimacov, ktore su ovela viac dynamicke (T-Topy).
a porovnaval si aj niekedy dva rovnake snimace jeden zaliaty a druhy nie???
podla mna to nemoze mat ziaden vplyv.. akurat nebudu napiskavat..
Zaznamenané

FALLGRAPP
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 07. November , 2007, 12:58:23 »

hm.
Brano: cize su nejake "zastretejsie"? alebo ako by si to definoval?

Ano, akoby pod dekou. Ale opakujem, to je moja skusenost len s Gibson snimacmi a aj starymi z konca 60tych a zaciatku 70tych rokov, u inych znaciek neviem.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #32 kedy: 07. November , 2007, 13:33:27 »

no do rite. ja si chcem zaliat Greco snimace zo 79´. dufam ze to nebude hrat spod deky  Bleee
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 07. November , 2007, 15:33:48 »

ale tusim progrocker nikde nespomenul skusenost s jednym a tym istym snimacom pred a po zalievani...iba cosi o snimacoch xyz z roku pana, ktore neboli zalivane a potom snimacoch zxy novsieho data, ktore uz su zalievane, zhodou okolnosti od jednej a tej iste firmy...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #34 kedy: 07. November , 2007, 16:00:14 »

ale tusim progrocker nikde nespomenul skusenost s jednym a tym istym snimacom pred a po zalievani

Neviem, to si nepamatam.

Mam skusenosti najma s Gibson humbuckermi:

-- voskovany 57 classic: vystup klasicky PAFkovsky, vela stredov a spodnych stredov, vysky prijemne menej cinkave, basy vedia byt trosku makke..., zvuk celkovo pomerne hutny, vzdusny a dreveny, dynamika priemer, nie su velmi uderne -- toto mi na tychto snimacoch najviac vadi, velmi zalezi ci si sadnu s gitarou

-- voskovane 490 a 498: vystup silnejsi, tiez pomerne vela stredov, vysky su ostrejsie a tensie, zvuk je trosku modernejsi, viac skresluju a nemaju zrovna najviac detailu, menej daju vyzniet prirodzenemu tonu gitary

-- nevoskovany Burstbucker 1 & 2 & 3: vystup kvazi PAFkovsky, stredy velmi citatelne, vysky vyrazne a zvonive, basov je menej a su prierazne..., zvuk je trosku tenky na moj vkus a chyba mu akasi drevenost, v com zas vedu 57 classics u mna, zachovavaju charakter gitary, oproti 57 classic su ovela udernejsie a cistejsie znejuce

-- nevoskovane Pat. number sticker T-Topy z konca 60tych / zac. 70tych rokov: vystup asi ako Burstbucker 1, velmi cisto znejuci humbucker, otvoreny a prirodzeny, ma najlepsiu dynamiku z tychto vsetkych a velmi zachova charakter gitary, je to ako mix 57 classic a Burstbuckerov ktory ma len ich najlepsie vlastnosti -- tieto snimace nemozu nic pokazit na ziadnej gitare, len ju vylepsia - u mna tieto snimace jednoznacne vedu z dostupnych Gibson humbuckerov (neberiem samozrejme do uvahy povodne PAFka, ktore su financne nedostupne)

Toto su v skratke moje skusenosti s niektorymi Gibson snimacmi. Uskriekane keramicke 500T ma vobec nezaujimaju.
« Posledná zmena: 07. November , 2007, 16:06:26 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #35 kedy: 07. November , 2007, 16:09:22 »

dnes rano sa mi podarilo vydrazit tieto snimace:

http://cgi.ebay.com/Vintage-1975-Gibson-Les-Paul-Deluxe-Pickups-Humbucker_W0QQitemZ220166437033QQihZ012QQcategoryZ41429QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ma tu niekto s nimi skusenosti?

* mini.jpg (17.85 KB, 400x300 - prehliadnuté 341 krát.)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #36 kedy: 07. November , 2007, 18:19:00 »

Klasicke minihumbuckery. Slabsi vystup ako PAFkovske humbuckery, viac vyskove, tensie a cistejsie. Vela ludi ich pomerne ospevuje. Davali sa na Les Paul Deluxe od roku 1969 az do roku 1981. Hral som na par a pacili sa mi, je to citelna zmena.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #37 kedy: 07. November , 2007, 18:26:04 »

Poznam, pacia sa mi. Su asi take, ako pise Brano. Na dobrom ampe im hutnost nechyba.
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #38 kedy: 17. Marec , 2008, 18:07:33 »

dnes som zalial tele kobylkovy singel ...  uvidime co sa stane ked ho nahodim

edit: uz je po ... parada ide jak divi ...
« Posledná zmena: 18. Marec , 2008, 20:21:56 od brko » Zaznamenané

stenčo
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 144

« Odpoveď #39 kedy: 27. November , 2008, 22:34:15 »

mam na gitare snímače S-S-H - čisté no-name-i. keď dám len singel, alebo S+H  a nehrám tak počuť bordel v "tichu"  Bavím sa skvele  - pokiaľ prepnem na S+S tak to zmizne. ten bordel tam je, aj keď je kombo potichu - nieje to až také strašné, ale zaujímalo by ma, či tomu pomôže zalievanie, alebo to je jednoducho dané snímačmi. mám pocit, že kedysi to nebolo tak počuť, ale vymenil som kombo, takže je to asi dosť neobjektívny názor
Zaznamenané

ARIA GT series & BatonRouge Burnt
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #40 kedy: 27. November , 2008, 22:36:28 »

toto nema so zalievanim nic, to je vlastnost snimacov. jedna cievka (S) brumi, dve cievky (HB alebo S+S) pokial su spravne zapojene nebrumia, 3 cievky (HB+S) zase brumia, atd...
Zaznamenané
stenčo
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 144

« Odpoveď #41 kedy: 27. November , 2008, 22:39:36 »

toto nema so zalievanim nic, to je vlastnost snimacov. jedna cievka (S) brumi, dve cievky (HB alebo S+S) pokial su spravne zapojene nebrumia, 3 cievky (HB+S) zase brumia, atd...

čakal som taký záver, len som sa chcel opýtať
Zaznamenané

ARIA GT series & BatonRouge Burnt
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 22 otázok.