rady
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 03. Marec , 2006, 07:38:41 » |
|
takže zvuk pozapojení (nové struny hrúbky 10): krkový snímač dáva vežmi jemný a hladký tón, povedal by som zamatový, basy sú dosť silné a vláčne (neviem ako napísať opak agresívneho) a príjemné, stredy mierne potlačené a výšky skôr gužaté ako ostré. vežmi jazzový tón, ktorý nereže a dobre sa počúva, pri jemnom skreslení teplý. kobylkový snímač je jasnejší a konkrétnejší, má trošku viac stredov. basy a výšky sú prieraznejšie, s razantnejším nábehom. trochu viac basov, ako zvykne pri kobylke byť. medzipoploha je výborná, je vidno, že sa snímače ke sebe hodia (ak nie sú úplne rovnaké). kobylkový snímač v pohode reaguje aj na vysoké metalové skreslenie, ale nie tak ako klasický humbucker. attack nie je taký agresívny a zvuk je akokeby mierne komprimovaný a so štipkou reverbu. pomôže eq priamo za gitarou s mierne ubranými basmi a mierne pridanými stredmi. bluesové skreslenie mu sedí a doslova mi ožil kanál blues na preampe. takže celkovo je zvuk viac jemný ako ostrý, jazzovejšie ladený, pri skreslení teplejší ako klasická solid-body gitara, ale nezlieva sa. výborný sustain a priebeh tónu. jediný adept na výmenu je volume potenciometer, ktorý mierne otupuje zvuk pri stiahnutí. a na pleci gitaru vôbec necítiť ani po dvoch hodinách...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
skuller
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 03. Marec , 2006, 10:24:40 » |
|
Daj nejake fotky, pripadne zvukove ukazky by boli fajnB)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 03. Marec , 2006, 18:09:35 » |
|
RADY - preco to prosim Ta nenapises ako recenziu na portal. Vsak textu uz mas akurat, nejake foto, styri brnky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Phill
nováčik
Príspevkov: 49
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 03. Marec , 2006, 18:17:14 » |
|
Pocuj ako hlasna je nasucho? Nie je to solid body, tak predpokladam, ze sa na nu lepsie cvici unplugged. Inak Yamaha je jednina firma, ktora ma vlastnu fabriku (Taiwan). Vacsina ostatnych firiem si dava vyrabat gitary u Cort-a, ci dalsich v cine a pod (tj vela znaciek, viac menej jedna dve tovarne). A znama je svojou doslednou vystupnou kontrolou, preto su jej lacne nastroje kvalitnejsie v porovnani s inymi znackami na trhu (nie je medzi nimi vela zlych kusov).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 03. Marec , 2006, 19:13:04 » |
|
Toto textu je trochu malo, predsajlen v clankoch je font maly
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 03. Marec , 2006, 19:16:25 » |
|
S odsekami a fotkami je toho textu akurat !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 04. Marec , 2006, 14:56:30 » |
|
phill - je solidbody. na recenziu je možno ešte skoro, toto sú prvé dojmy, ešte som sa s ňou nezžil
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Phill
nováčik
Príspevkov: 49
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 04. Marec , 2006, 22:12:43 » |
|
rady napísal:phill - je solidbody. na recenziu je možno ešte skoro, toto sú prvé dojmy, ešte som sa s ňou nezžil Ja so niekde cital ze to ma sound holes a teda je to nieco ako hollow body. Teraz som si checkol u Yamahy, ze to ma len resonant tubes (pod kobylkou) a korpus je solid, tak to co som cital bolo chybne napisane (aj ked vtedy to bola absolutna novinka, asi este nevedeli presne co to je). Ale aj tak som zvedavy ako to rezonuje v porovnani s klasickym solidbody.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 04. Marec , 2006, 22:26:50 » |
|
vyzera velmi zaujimavo. netradicna gitara. tvoja domaca zbierka gitar je netradicna cela. super.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 04. Marec , 2006, 22:59:24 » |
|
Velmi pekna. Atypicka, ale pekna.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 04. Marec , 2006, 23:31:13 » |
|
Mam rad Yamahy, ale toto vyzera ako kus nabytku z 21 storocia.. nemusi to byt zle ale podla mna je to radikalny odklon od klasickeho ponatia (take ako si to ja predstavujem) elektrickej gitary.. skusim a uvidim
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 04. Marec , 2006, 23:34:40 » |
|
Najviac sa mi paci, ze vyzera velmi jednoducho. Este keby tam neboli tie dve linie, jedna co ide ku prepinacom a jedna ku kobylkovemu snimacu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 05. Marec , 2006, 03:32:35 » |
|
No na fotkách mi pripadá ešte škaredšie ako som čakal. ale je to môj subjektívny názor. :hm:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proton
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 05. Marec , 2006, 10:42:44 » |
|
podla mna vyzera uplne super!!
|
|
|
Zaznamenané
|
the hourglass is never right side up...
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 05. Marec , 2006, 11:48:12 » |
|
tie dve linie sa mi tam celkom pacia. co ma uplne najviac zaujalo su tie ladiace koliky. tie tak atypicke ze az neviem ci sa mi pacia:) ale dokopy to vyzera super. nemam ani predstavu co to moze stat ked mam pravdu povedat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|