Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 18:17:15
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MIDI podlahové procesory, gitarové synťáky  (Prečítané 11699 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« kedy: 01. September , 2004, 14:14:39 »

Mám v úmysle našetriť a kúpiť gitarový synťák. Rozmýšľam nad Rolandom GR-20. Má s niečím podobným niekto nejaké skúsenosti, príp. pozná rozdiel medzi GR-20 a GR-33? Myslím, že aj Yamaha má nejaký.
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 16:46:13 od Pitu » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 01. September , 2004, 19:39:35 »

das ho pod prvych 6 strun? :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #2 kedy: 01. September , 2004, 20:18:40 »

Rozmýšľam nad tým, čo bude lepšie, či ho dať pod tenšie alebo hrubšie. Skôr tenšie. Rád by som to mal pod všetkými 8 strunami, ale také niečo asi nezoženiem. Smútim
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 16:45:34 od Pitu » Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #3 kedy: 01. September , 2004, 20:29:52 »

ja som na takom cosi hral... je to bomba, ale na tom, co som hral ja bolo jemne citit to opozdenie.. ked clovek hra, tak to citi. a to ja nemam rad... ale tie zvuky z toho idu bombove
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 01. September , 2004, 21:19:44 »

Nebol by som rád, keby to bolo opozdené. Na akom type si hral, Kubriel?
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #5 kedy: 02. September , 2004, 09:37:24 »

neviem, ale skusim to zistit... je mozne, ze to bol jeden z tich starsich typov
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 05. September , 2004, 21:24:17 »

Tak som pozisťoval nejaké info o momentálnej situácii na trhu ohľadom git. synťákov:

Roland GR-20, GR-33, midi prevodník GI-20
snímače(výstup 13pin. konektor): GK-2AH, GK-2B(basa), GK-3
http://www.rolandus.com/products/subcategory.asp?catid=6&subcatid=0

Yamaha G50
snímače: G1D, B1D
Yamaha G50

Axon AX100SB, midi prevodník AX100
snímače AIX-101, AIX-102
http://www.musicindustries.com/axon/index.html

Shadow SH 075 MIDI converter
http://www.shadow-pickups.com/midi.html

Niektorí výrobcovia zabudovávajú git snímač priamo do gitár, napr. Godin
http://www.godinguitars.com/godingman.htm
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 16:44:45 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #7 kedy: 05. September , 2004, 22:02:58 »

A ešte raz odkaz na stránku, ktorú tu už tuším niekto spomínal. Je tam skoro všetko o midiguitar: http://www.geocities.com/midi_guitar/
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 05. September , 2004, 23:23:40 »

Pitu - napis o tom viac, je to docela zaujimave. Co vlastne potrebujem, co to asi stoji a tak. Predpokladam spravne, ze staci snimac a zvysok sa po MIDI/gameport moze odohravat v PC ? Pred casom som sledoval diskusiu na Ezone o tom, ci sa da snimac tiez vynechat a hrat realtime (audio signal sa na MIDI data meni softwarovo "za pochodu"). Vyplynulo, ze taky SW ani HW dnes neexistuje. Vsetko co by prichadzalo do uvahy by malo vraj taku latenciu, ze by sa cez to nedalo hrat. Skoda Smútim . Zostava mi cakat uz len, kedy zdedim fotrov Guitar Synthesizer ARP - Avatar z prelomu 70/80-tych rokov :) . Je to poctivy analogovy syntak, este bez MIDI, vyzaduje tiez specialny snimac. Zvuk jak prasa samozrejme, ARP bola v tom obdobi pomerne vychytena firma hlavne na klavesove syntaky... Ukazka zvuku syntaku z albumu Collegium Musicum-Divergencie... (z kazety - sorry :) )
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 05. September , 2004, 23:29:45 »

Mimochodom, tie moje linky su funkcne, len ich treba ""refreshnut"", neviem preco. Teda aspon mne to vzdy na prvy krat vyhadzuje neexistujucu stranku... :hm:
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #10 kedy: 06. September , 2004, 00:35:32 »

Nestačí len snímač, ten len zosníma zvuk, ktorý ešte potrebuje midi prevodník. Ten sa už nachádza priamo v git. synťákoch, alebo funguje samostatne. Ešte Shadow robí zaujímavú vec, špeciálny piezzo snímač, rozdelený na 6 krátkych snímačov pod každú strunu, určený pre akustické a gitary a gitary s nylonovými strunami. Ten sníma akustický zvuk, ktorý hrá aj samostatne a zároveň sa v prevodníku prevedie na midi. Inak všetky snímače snímajú každú strunu samostatne (asi kvôli polyfónii). Čo ma ale zaujalo, tak ten Axon AX100SB má okrem vstupu zo špec. snímača aj vstup na analógový výstup z gitary (jack) a tým pádom aj ten dokáže priamo konvertovať a vymeniť ho za nejaký midi zvuk (dokonca by sa tam mal dal napojiť aj spevový mikrofón). To už by mohlo byť šikovné využitie. Určite ale konvertuje horšie ako cez snímač, predpokladám, že len monofonicky.
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 16:48:12 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #11 kedy: 06. September , 2004, 00:50:31 »

Ceny sa pohybujú za snímače okolo 4500,- až 6500,-, midi synťáky Roland a Yamaha stoja okolo 20000,- až 24000,-. Shadow a Axon pochybujem, že by sa dali zohnať na Slovensku. Roland a Yamaha, ako som sa informoval v Auparku, by hádam mali objednať a niekedy v blízkej budúcnosti by sa hádam mali objaviť aj u nás. Ak navštívim hudobný veľtrh v Prahe, tak sa určite poinformujem hlavne o tomto. Bol by som veľmi rád, keby tam vystavovali viac druhov, aby sa dali porovnať. Ale budem rád aj za jeden, kvôli vyskúšaniu.
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 16:49:15 od Pitu » Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #12 kedy: 06. September , 2004, 06:54:11 »

Shadow dovaza Expos. Pred 5 rokmi som ten snimac a prevodnik videl v Expose a aj dnes stoji nejakych 16.000sk.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #13 kedy: 06. September , 2004, 10:39:34 »

Ale nie je v tom zvukový modul. Len snímač a prevodník. Nie?
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #14 kedy: 06. September , 2004, 17:41:38 »

tazko povedat
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 23 otázok.