Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 12:36:28
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MIDI podlahové procesory, gitarové synťáky  (Prečítané 11721 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #15 kedy: 19. Január , 2007, 14:35:32 »

Chcem sa spytat ake s tym mate skusenosti? obcas ked sa hraju dake ludovejsie zabavy a nie je po ruke saxafonista, fletnistka, hobojista a neviem este aky terorista a ked klavirista ma plne ruky prace, by mal asi gitarista zafukat nieco na gitare pomocou technickych vymozenosti o ktorych nase stare matere ani nechyrovali v rokoch mladosti.

ako som tak sondoval, googloval tak,
nasiel som "lacny" , spratny Roland GR20 za asi 600 korun Americkych, (prepocitane ludoym kurzom -  v amerike za 600$, v europe za 600E ) coz je na nase asi za dve murarske vyplaty.
ako to moze hrat? (podla mna to moze byt dost huste, nakolko roland je v midi vzdy asi o krok pred pred ostatnymi midi zvukovymi kamaratmi)

nuz ale nejdem trepat,
ake mate s MIDI skusenosti?

---------------
nie ze by som to bezal kupovat zajtra, ale clovek nikdy nevie co moze dostat na narodeniny :)

Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #16 kedy: 19. Január , 2007, 14:52:45 »

Ak máš na mysli MIDI snímač na gitaru, tak ten ti asi bude hrať podľa toho, do čoho ho pichneš. HW synťákov je plná prdel a SW ešte viac. Kľudne to aj na pódiu môžeš bachnúť do spoľahlivého laptopu a zvukov máš do zbláznenia..

Rady mal kedysi čosi také, ale už som ho na fóre nejaký ten pátek nevidel...
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #17 kedy: 19. Január , 2007, 17:32:34 »

Mám MIDI prevodník Roland GI-20, je tam veľa nastavení, potrebuješ k nemu zvukovú banku.

Zohnal som si k nemu sequencer Yamaha QY-100, šikovná vecička je to. Môže sa nahrávať cez MIDI 16 stôp, je to malinké a má to slušnú zvukovú banku s dobrými nastaveniami.

Zohnal som si aj podlahový efekt (gitarový synťák) Roland GR-20, tam sú všetky zvuky už čo najviac prispôsobené gitaristom, nie je ich až tak veľa, ale je to dobrá vecička na live-hranie.

Posledná vec, ktorú som si zaobstaral je multiefekt Roland VG-88, je to all in one systém, ktorý okrem všetkých možných efektov obsahuje aj simulácie aparátov, okrem klasického vstupu využíva aj gitarový MIDI snímač. V spojení s ním sa dajú nasimulovať aj rôzny typy gitár a snímačov, sú tam celkom použiteľné simulácie nylonovej, akustickej, dvanásťstrunnej gitary, sitar, banja, aj simulácie rôznych analógových synťákov a organu. Sú tam celkom využiteľné veci.

Ešte som nestihol vyskúšať všetky možnosti GI-20 a GR-20 a Yamahy QY-100, vyžaduje to veľa času. Teraz som testoval VG-88, už som sa s ním celkom skamarátil, len si ešte lepšie zvuky ponastavujem a potom sa určite pustím aj do tých ostatných.

MIDI snímače už mám 3, na mojej elektrike, 8-strunke a tretí nainštalujem na moju novú gitarku, čo si dám spraviť.

Netreba mať veľké oči kvôli gitarovým synťákom, dobre využiteľných je len pár zvukov, treba si to vyskúšať. A treba sa s tým naučiť hrať, nejde to tak ľahko, treba hrať úplne čisto a nedá sa na väčšine zvukov zahrať, čo si zmyslíš. Občas je cítiť oneskorenie, často preznievajú a robia šarapatu iné struny a flažolety. Je to skôr taká zábavka. Žmurk
« Posledná zmena: 23. Január , 2008, 13:18:35 od Pitu » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #18 kedy: 19. Január , 2007, 17:37:31 »

pitu ty mas kolko pre boha tych multakov. ja som sa stratil v jednom a aj to uplne jednoduchom...
Zaznamenané

o-yep sro
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #19 kedy: 19. Január , 2007, 17:56:10 »

Veľmi pekné! Ani nechcem vedieť, na koľko to vyšlo. :)
Používaš niečo z toho aj na koncertoch?
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 17:56:36 od don corleone » Zaznamenané

RED DEBILS
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #20 kedy: 19. Január , 2007, 18:35:47 »

väčšinu vecí sa snažím zohnať na inzerát. Takže to mám často veľmi výhodne. Žmurk
Zaznamenané

matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #21 kedy: 20. Január , 2007, 19:17:46 »

Pitu dakujem krasne za ozrejmenie.

vysvetlil si vsetko co k tomu treba :)

Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #22 kedy: 04. Apríl , 2012, 10:59:15 »

Zdravim potreboval by som poradit ohladne Midi snimaca chcem si nejaky zaobstarat len ako som sa dozvedel roland funguje napriklad iba s rolandackymi prevodnikmi. Ja mam zvukovku m-audio http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html s prevodnikom a nepotrebujeme najaky podlahovy syntak proste potrebujem iba na domace nahravanie pouzivat synthy z PC kedze niesom ktovie aky klavesak midicontroler mi moc nevyhovuje. Neviete ci existuje nejaka moznost midi snimaca ktory funguje klasicky zo vsetkymi prevodnikmi a da sa zohnat v CR alebo SR. Dik moc za radu
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #23 kedy: 04. Apríl , 2012, 12:14:43 »

http://www.sonuus.com/products_g2m.html alebo http://www.sonuus.com/products_i2m_mp.html a nemusis nic montovat do gitary
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #24 kedy: 04. Apríl , 2012, 12:25:53 »

a nieje to nahodu monofonicke, ci ako sa to nazve, ze to snima len single tony
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #25 kedy: 04. Apríl , 2012, 12:34:18 »

nj, vie to rozoznavat iba tony samostatne. potom jedine nejaky hex snimac. sivcak predava piezo kobylky staci k tomu dokupit hexaphonic preamp a mas polyphonicky midi snimac
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #26 kedy: 04. Apríl , 2012, 12:54:41 »

Nie je potom jednoduchsie kupit napr. Roland GR-20 alebo nieco podobne na inzerat a pouzivat z toho MIDI Out? Inac to hranie "klavesov" na gitare bude vzdy tazky kompromis.
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #27 kedy: 04. Apríl , 2012, 13:20:11 »

urcite nechcem monofonicke zariadenie ako vyraba sonus. ono ja nepotrebujem aby to bolo totalne super. Potrebujem sem tam nahrat zopar podkladovych akordou a podobne. monofonicke melodie vytukama aj do klavesu ale problem nastava ked mam buchat akordy za sebou do nejakeho rytmu. Proste potrebujem nieco ako roland gk 3 ale take co funguje s inym hardwarom a nemusim si kupovat poondeny roland
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #28 kedy: 04. September , 2014, 14:25:11 »

Zdravim,

Roland GK 3 a M-AUDIO MIDISPORT UNO + Dimension Pro. Bude to fungovat ? Samozrejme mi ide o to aby som mohol gitaru pouzivat namiesto MIDI klavesu.  Zdravíčko
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #29 kedy: 09. September , 2014, 08:50:51 »

Zdravim,

Roland GK 3 a M-AUDIO MIDISPORT UNO + Dimension Pro. Bude to fungovat ? Samozrejme mi ide o to aby som mohol gitaru pouzivat namiesto MIDI klavesu.  Zdravíčko

Budeš k tomu potrebovať ešte Midi prvodník, ktorý ti prevedie výstup z GK3 snímača na výsledný Midi signál, napr Roland GI20: http://www.rolandus.com/products/details/563
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.