Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 11:30:32
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Igor Keller guitars  (Prečítané 221527 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #75 kedy: 07. November , 2004, 10:20:57 »

no.. ked pises mne, to je ako by si pisal jemu, pretoze sme kamosi a priblizne viem kolko za co pyta. Keby si to nechcel z mahagonu ale s klenutym vrchom tak asi okolo 23tisic by to hadam islo.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #76 kedy: 07. November , 2004, 10:34:47 »

tak to som ozaj rad ze som tu na Teba natrafil, Roberto :) 23 litrov je fayn cena. ten mahagon tam ja mat nemusim. teraz aj tak este na to peniaze nemam, mozno na jar, to by som bol fakt rad. chcel som si kupit Epiphonu, standard, v BA stoji 21.000 /pisem, lebo neviem odkial si/ ale ked som ju skusal, mala na krku na 3 polohe A struny pri tej umelej perleti normalne brutalnu ryhu, asi 0,3cm dlhu. tak to ma teda poriadne odradilo!!!!!! a okrem toho mala dost hruby krk. momentalne hram na Yamahe a tam je ten krk ozaj fasa. takze aj preto by som si dal robit gitaru, aby to sedelo dobre v ruke. myslim, ze by to slo, spravit tensi krk, hadam to zvuk neovplyvni, alebo je s tym problem? preco maju Gibsony tak hrube krky?
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #77 kedy: 07. November , 2004, 18:10:14 »

Som z BA, mozeme sa stretnut a pokecat. Co sa tyka tvaru, tak ten velmi zvuk neovplyvnuje - skor snimace a hardware a drevo.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #78 kedy: 07. November , 2004, 23:03:43 »

Les Paul z ineho materialu ako mahagonu nie je Les Paul. Prave ten mahagon spolu s konstrukciou (vypukla predna javorova doska, lepeny krk, uhol medzi telom a krkom, uhol medzi krkom a hlavou, pevna kobylka, pevny zvlast strunnik) robi z tohto typu unikatny nastroj s nenapodobitelnym zvukom na cokolvek. Ja osobne by som prave na ten mahagon+javor vrchna doska (nemusi byt nutne krasna=draha) dbal najviac. Radsej by som setril na snimacoch a v prvom stadiu by som sa uspokojil kludne aj s korejskymi sunkami. A casom po dalsom nasetreni by som sa rozhodol, ake lepsie sa na ten nastroj budu idealne hodit. Vacsi rozdiel v kvalite nastroja spravi material, ako elektrika, ktora sa da kedykolvek lubovolne zmenit...
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #79 kedy: 07. November , 2004, 23:23:44 »

to by bolo fasa, keby si ma do toho zasvatil osobne,Roberto :) tak niekedy dame stretko, skocime na pivo, jedno hudobnicke :) a pokecame, bo treba mi veru rozsirit rozhlad o stavbe a konstrucii gitar a vidim, ze Ty vies veru o com pises. tak verim ze ked bude cas stretneme. chcem sa podakovat aj Rastisovi, za prispevok ohladom mojej nevedomsti :) som rad ze tu nie je ignoracia este raz vdaka muzike zdar!
Zaznamenané

BOOGIESOUND

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #80 kedy: 07. November , 2004, 23:53:20 »

Citácia
Originally posted by Darthez ...preco maju Gibsony tak hrube krky?...
Ako ktore. Niektore modely, hlavne tie vintage replikove maju krky jak krompace, ale aj tak velmi rychlo zvyknutelne a nakoniec celkom pohodlne. ""Modernejsie"" typy maju krky a aj hmatniky plocejsie - vychadza to z tradicii. V 50-tych aj 60-tych rokoch sa pouzivali podstatne hrubsie struny ako dnes (09 ani len neexistovali), tak aj krky boli hrubsie... Zvukovy rozdiel medzi hrubym a tenkym krkom by sa asi dal ""pocut"" alebo skorej citit pri hre, ale asi nijak moc zasadne...
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #81 kedy: 08. November , 2004, 07:58:41 »

Rastis ma pravdu, ze Les Paul by mal byt z mahagonu + javorova doska. Lenze takto by ta gitara stala podstatne viac - Rastis viac co stala ten Les Paul co ma Julo? Videl som Les Pauly z dobreho tvrdeho jasena a hralo to skvelo, trochu vyskovejsie ale mne sa ten zvuk pacil.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #82 kedy: 08. November , 2004, 11:09:52 »

Ja osobne by som na type gitary LesPaul alebo PRS trval na kombinacii: telo mahagon+javor, krk: mahagon, hmatnik: palisander/eben. Toto je klasika. A urcite pevna kobylka, 2x humbucker. Dalsia klasika. Krk by som si dal modernejsi, krompace som skusil, a bol to sok. Hral som na LesPaul v takejto kombinacii: telo: jasan, krk: javor, hmatnik: palisander. Hardware a snimace mala presne take, ako ta z mahagonu. Hralo to inak. Mne sa to zvukovo pacilo. Bolo to ine. Ta mahagonova bolo taka sladsia, jasanova drsnejsia. Tym som chcel povedat, ze gitara tvaru LesPaul moze hrat aj uplne inak, ako by si to standart vyzadoval. Cize ked chces gitaru aby vyzerala ako LesPaul, uvazuj aj nad tym, ci ma aj tak hrat. Pokial bude z inych materialov (lacnejsich, mozno aj menej kvalitnejsich), tak ""LesPaulovsky"" hrat nikdy nebude. Ale nehovorim, ze bude hrat zle...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #83 kedy: 08. November , 2004, 14:22:37 »

Tak - tak... Jasan je fajn material, na stratocasteroch sa mi lubi mozno aj viac, ako jelsa. Na Les Paule to moze hrat tiez dobre, dokonca velmi zaujimavo, ale mal by som z toho vnutorne taky divny pocit... Jasne, ze kvalitny husty mahagon bude drahsi, zato som tvrdil, ze v prvom stadiu by som to kompenzoval trebars na lacnejsich snimacoch, ktore mozem v buducnosti kedykolvek vymenit (drevo nie :) )... Inak neviem, co stal ten Szalayov Les Paul. Viem, ze si priniesol vsetok material aj hardware. A ak sa nemylim, aj ten material uz mal ako nejaky polotovar - tusim...
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #84 kedy: 08. November , 2004, 14:29:40 »

Original Les Paul potrebuje aj nitrocelulozovy lak. To si za taketo peniaze nemozes dovolit. Origos Les Paul z mahagonu a s riadnou javorovou doskou a nitrom by vysiel asi na 35 tisic. Plus cakacia doba na zretie nitra. Lenze potom to je PAN LES PAUL. Tym drevom som chcel povedat len tolko ze podla mna je klasicky Les Paul malo univerzalna gitara -aspon pre mna. Vyzera fajn, ale zvukovo mi tam chyba vela veci. Mahagon ma privelmi hutny zvuk, takze ja by som ju zobral s krasne namorenym jasenom do tmavo cervena, a snimace by som mal opat custom SBS :).
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 08. November , 2004, 15:50:15 »

Nie som presvedceny o tak zasadnom vplyve acetonoveho laku, ako sa to niekedy prezentuje. Vsetky bezne sucasne Gibsony su samozrejme polyuretany. Acetonaky sa pouzivali kedysi davno a dnes sa tovarensky pouzivaju iba na vintage alebo ine rollsroysove modely... K univerzalite Les Paulov - treba si v duchu prejst, kto vsetko na tom hra a aky styl a je to jasne... :)
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #86 kedy: 08. November , 2004, 18:02:18 »

Co sa tyka stylov, tak nieje co riesit> kazdy by mal vediet co chce hrat. Len taky blazon ako ja co chce hrat vsetko, musi mat fabriku na gitare :)
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #87 kedy: 08. November , 2004, 20:19:00 »

fiha, to bolo ale odpovedi, ja len by som rad reagoval na to, ako ste pisali, ze ide o styl, ktory chcem na Les paul hrat. na jednej strane hra na nich joe Perry, Slash - co je rock, ale na druhej strane si vsimnite Jeffa Watersa z Annihilator a ten hra na nich taktiez. a annihilator ma teda dost dost daleko od rouk. je to riadny trashovy nasup. uprimne povedane, nie som zas taky fajnsmeker aby som si mohol dovolit dat do tej gitary 30 tisic, aby bola z mahagonu a mala teda ten charakt. zvuk. ako som povedal, mne ide o ten tvar a oto, aby to bolo precizne spravene a vlastne kvoli toum sa na vas obraciam s otazkami. ja viem ze ked to bude z lacnejsieho materialu ze to bude hrat inak, ale ja zas nepotrebujem aby to hralo presne ako Slashovi :) i tak to pustim cez tranzistor (bohuzial nemam lampu) a cez tranzistor toho moc nenavymyslas :) ale co uz ked raz prachy nie su, tak nie su. a este jedna vec je, kvoli comu by som si chcel dat spravit gitaru. sice je to zvukovo nepodstatne a vam sa to mozno bude zdat uplne zbytocne, ale mne to spravi radost. chcel by som mat na dvanastej polohe perlet v tvare krizu a´la B.Sabbath a taky isty na gitare za kobylkou. :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

Darthez
miestny štamgast

« Odpoveď #88 kedy: 08. November , 2004, 20:25:05 »

Marian1 : dik za odpoved. suhlasim s nazorom, ze s inym drevom ako naoriginaly to bude hrat inak. mas pravdu mne ide skorej o ten tvar. zaroven si vsak myslim, ze ten chlapik to robi dost svedomito, poddla toho co tu pisete a teda to hrat zle nemoze. moze to hrat akurat inak ako original ale zle nie. a to je pre mne podstatne :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #89 kedy: 08. November , 2004, 23:17:51 »

Myslim, ze mahagon ako material nemoze zdvihnut cenu nastroja o 15 litrov, to Roberto asi trosku nadsadil. Ak Ti je niekto schopny/ochotny spravit Les Paul z jasenu za 20litrov, z mahagonu to predsta nemoze byt za 35 !
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.