Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 11:40:44
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 51 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Igor Keller guitars  (Prečítané 221542 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #90 kedy: 08. November , 2004, 23:23:39 »

nie - ale nitro stoji strasne peniaze, mahagon asi 3tisicky, zihana javorova doska tiez aspon 3-4 tisic. Takze uplne nekecam.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #91 kedy: 08. November , 2004, 23:24:42 »

Igorov posledny zazrak pre Olgu z Toy Dolls

Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #92 kedy: 08. November , 2004, 23:35:00 »

Roberto - pixla acetonaku stoji nieco vyse 100,- Sk Si píš!!! Javor nemusi byt vobec nejaky krasny zihany, ak ma ist iba o zvuk. By si sa divil, ake materialy (a z kolkych kusov) sa pouzivaju na cierne alebo biele Gibson LP Customy...
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #93 kedy: 08. November , 2004, 23:36:43 »

o akom nitre a acetone sa bavite? to zdviha moc cenu? hm? ja by som tu gitaru mal rad ciernu. moze mi to niekto vysvetlit? :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #94 kedy: 08. November , 2004, 23:49:30 »

Nitrocelullozny lak, riedeny acetonom, cize ""acetonak"". Kedysi sa bezne pouzival na lakovanie vsetkych gitar. Fajnsmekry tvrdia, ze ma lepsi zvuk. Robi sa s nim pomerne blbo, dlho schne a aj po celych mesiacoch ma tendenciu sadat do porov dreva - pravda, ak sa pouzije na prirodne drevo, cize bez tmelu. Vplyvom teplotnych zmien robi vo vnutry prasklinky a vekom zltne - na prastarych gitarach to to vyzera stylovo. Pixla takehoto laku stoji par korun, no spravit kvalitny acetonovy lak je dost umenie. Dnes sa pouziva bezne polyuretanovy lak. Je belsi a ani rokmi nezltne, nepraska a pod. - je to skratka ""modernejsi"" lak. Fajnsmekry tvrdia, ze to nie je ono. Dnes sa ovsem pouziva na 99% gitar. Praca s nim je ovela jednoduchsia, schne radovo hodiny az dni, nie tyzdne az mesiace, ako nitro...
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #95 kedy: 09. November , 2004, 06:41:43 »

Do prkinka krásne tele.Igor sa čím ďalej lepší a ten inlay bomba. k tomu nitraku nitroceluozový lak je iný hlavne v tom že oproti polyuretánu obsahuje malé množstvo sušiny t.j. to je to čo po odparení acetonú ostane iba 5%.Kdežto polyuretán obsahuhe cca 45/50%.Z toho vyplýva že čo vyzerá po nastierkaní z nitro dobre čiže lesklo a hladko na druhý deň už tak nemusí vyzerať(lesklý je super ale nie hladdký)On proste kopíruje povrch a nedajú sa menej vrstvami tzv.uzavrieť póry dreva a deje sa to stále proste časom sa sťahuje a kopíruje povrch pravdu povediac je to celkom pekné na prírodnom dreve a preto je kvalitnejší čo dos sustainu.Polyuretán alebo polyester-ten používa Igor.Vytvorí film vrstvicku ktorá uzatvorí póry dreva a povrch je potom hladký ako sklo bez kopírovania povrchu a pórov dreva.Vseobecne záleží aj od vrstiev u polyuretánu sa dáva základ a potom vrchný lak ktorý ma väčší lesk.Polyester o tom by vám vedel igor napísať.A nitro čo sa dá kúpiť za pár stoviek no ten nie je výhra sú aj kvalitnejšie nitrá.Ten lacný je zrejme lepšie natierať štetkou ako striekať po striekaní sa hlavne viac vrstiev sa chová dosť divne dokonca obelie čo sa po brúsení stratí.Všetko záleží od skúseností a technológie a aj striekania.A tá cena toho nitro čo stieka Fender a napr. aj Soller bude iná ako 100SK/pixla.
Zaznamenané

tatko fóra
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #96 kedy: 09. November , 2004, 07:52:34 »

Nitro ma tu vyhodu, ze ked sa jednotlive vrstvy dobre spoja. Polyester fuknes raz a koniec. Ak si nieco pokazil, tak ho mozes zacat nahrievat nad platnickou a odlepovat. Lenze rozdiel je aj v tom ze polyester vylestim ako zrkadlo, kdezto lestit nitrolak je problem. Pri lesteni ho zahrejes a ide dole. Ja som na tu gitaru pocital najbrutalnejsi material. Lebo ked uz gitaru, tak taku. Preco by si zaflakal vrchnu dosku ciernou farbou ked moze natural. :)
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #97 kedy: 09. November , 2004, 12:04:21 »

Caf Robeto. chcem tam cierny lak, jak ma Joe Perry z Aerosmith. ja som fanda do ciernej:) na konci gitary potom by som si dal tmavohnedou, alebo bordovou kriz a`la Sabbath. ale iba obrys toho kriza. ja totiz trosku tvrdsej muziky fanda, takze zlte a prirodne farby su sice krasne, ale ku kozenym gatiam ide lepsie cierna :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #98 kedy: 09. November , 2004, 13:27:58 »

No ako chces, je to na tebe. Nemusis mat pozlatenu gitaru, aj tak zalezi hlavne na tom ako vies hrat. videl som aj cloveka co zahral skvele kusy na starej jolane. :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #99 kedy: 09. November , 2004, 17:26:10 »

To je vecna pravda, Roberto. ""Je to vsechno v pazourach""
4089;no ved ja dobre viem ze to v prstikoch a v halve musi byt hlavne v poriadku a potom moze clovek rozmyslat a vymyslat ohladom gitar aparatov a efektov. :)
4090;"Hod tu toho: "Bohumil Stejskal ano" gunner..Žmurk
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #100 kedy: 10. November , 2004, 08:13:43 »

Dnes by som mal mat hotovy stratocaster, juch! Ten zlty, co sa mi tu povalovala fotka - tak mi flakol na zem a asi sa urvala vystuha, tak sme prerabali krk (a nakoniec aj cele telo). Dufam, ze dnes bude!
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #101 kedy: 10. November , 2004, 13:28:43 »

Inak je vazne pekny Roberto.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #102 kedy: 10. November , 2004, 15:12:08 »

pockaj na ten novy! to budes este pozerat! vecer sem fuknem fotku :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #103 kedy: 10. November , 2004, 17:45:02 »

tesim sa
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #104 kedy: 10. November , 2004, 23:07:29 »

Roberto a to ako sa ti podarilo trepnut strata o zem?Žmurk co neslo a hodil si s nim? :))
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 51 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.