Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 17. December , 2005, 02:29:10 » |
|
Treba si dávať postupné ciele a tie sa snažiť zdolávať.
Napr. najprv nacvičiť poriadne stupnice a súhru pravej a žavej ruky, nezabúdať na pekný tón, postupne cvičiť aj prebraté skladby a poriadne nacvičiť niektoré sóla, príp. aj z klasiky, kde sa uplatňuje aj predtým nacvičená technika. Potom začať vymýšžať vlastné sóla, tiež ale už na doteraz nacvičenej technickej úrovni. Je dobré v tej technike sa udržiavať. Môže prísť obdobie, keď nebude mať človek tožko času cvičiť a keď bude síce naďalej aktívne hrávať, ale len technicky jednoduché veci (napr. kšeftovo krčmové country cajdáky, alebo jednoduchšie rockové evergreeny), tak pôjde tiež technicky dole.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mr.Lado
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 17. December , 2005, 02:50:34 » |
|
pitu + all
to sa stalo mne proste som prestal vidiet vyznam sa zdokonalovat... a co je super ked hras s lepsimi clenmy v kapele ako si ty sdam.. alo ktory ta inspiruje.. mne sa to v kapele nesatalo... to vazne.. radsej som nahrasval sam a sprafil som si dokonale bicie ktore presne sedeli s mojou hrou akoby bubenik vedel co hram a pocuval ma... basu som robil cez klaves zize moc inspiracie mi to nedalo.. ale vazna pravda pomale ciele.. treba davat pozor sulad obydvoch ruk a cistota v obydvoch rukach.. davno som davol pozor ako sa vyvyja lavacka vsak ta je dolezita ne?? xixi ale omyl treba mat rytmyku v pravej a rychlost v v lavej.. cistota je pre mna teraz dolezita.. Hery je neskutocny v studiu som ho vela krat pozoroval ako hra ako tvory osobnost ty nebudem rozoberat... jeho styl nemusim pocuvat ale Henry sa da odhalit hrou.. je fakt krasne presny.. A ked som po tretom koncerte Jimiho prisiel k jeho marshallu a pocul solo .. tak padam na zadok nikdy neviem co si vsimat pri taychto prilezitostiac.. ci dychat atmosferu alebo sa ucit pri jeho marshalle... krasne cisto a pozor pani presne je kopec gitaristov vymakanych to bez debaty.. jaky borci sedia v obyvacke a drvia.. ale ked som to pocul na zivo tak ma to oslovilo.. krasne presne... ta da da da d ada a to behy a polohy nespominam teraz xi.
|
|
|
Zaznamenané
|
Sex, Gitary a Nu-Metal
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 17. December , 2005, 20:23:08 » |
|
iMbUS napísal:ja jak som dnes cumel na superstar, zobral som si k telke gitaru a hral som si tam behy, improvizacky do tych skladieb co im tam hral hrali..aj to sa rata nie ? To robim aj ja...ked pridem zo skoly, tak sadnem niekedy k telke a ked je tam nejaka hudobna relacia tak tam do toho solujem ... ale inak sa najskor rozohram na akordoch a stupnicach, pak opalim nejake svoje sola a pak uz iba malmsteena a klasiku. Dnes som napriklad hral 6 hodin...prisiel kamos, hral mi na gitare DURaky a ja som 6 hodin soloval... inak mi z toho sibe :woohoo: A teraz este sa vrhnem na tu Malmsteenovu skolu, lebo chcem byt ako VY B) Naposledy upravil Astaroth777, : 17.12.2005 o 20:24
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dorian
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 18. December , 2005, 15:54:08 » |
|
RADY-vobec nic si nepochopil, ty Rambo...:woohoo: :woohoo: ALL- chalani cvicte kym ste mlady kolko vladzete, ale hlavne spravne lebo velmi tazko sa odnaucaju zle nacvicene zalezitosti. Da sa dostat ku svetovej spicke, Henry Toth je toho jasny dokaz. DRZIM VAM AJ SEBE PALCE !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 18. December , 2005, 16:41:36 » |
|
No tak ja cvičim tak ako zvysi cas popri skole. Hodinka, dve to je minimum (niekedy len klasiku, lebo by som bol ucitelom dodrbany ako sirota-budem ho citovat \"s takymi prstami, dobrym tonom, talentom a necvicis ), ale citim, ze to je o nicom. Len si udrzujem to co uz viem. Cez leto to je ine. vtedy som tahal svetovu triedu 7 - 12 hodin.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 18. December , 2005, 16:44:14 » |
|
teraz som mal take blbe obdobie, a s tym som teda ja menej cvicil. Ale cez vikendy je to tych 6-8, a cez tyzden tie 4. No a chcem sa zasa do toho vratit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 18. December , 2005, 16:54:16 » |
|
no ja poslednú dobu cvičím tak 1h za 1/2rok, takže by som sa skôr nazval štatistom ako gitaristom ono ťažko cvičiť a hrať keď to neprínaša nič okrem pocitu uspokojenia a to na prežitie nejako nestačí! :woohoo: ale do 60.-tky času dosť a potom to tým mladým harantom natrem ak nebude artritída
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 19. December , 2005, 00:54:53 » |
|
Ja s gitaroutravim vela hodin denne,ale v tomto sa nepokladam za objektivnu vzorku.Skor by som chcel poukazat na svoj osbny sposob sebazdokonalovania.Ked vymyslam v studiu do svojich projektov nejake solo,tak mam k tomu klud,pohodu-optimalne podmienky,cize mozem ist na doraz svojich schopnosti.Takze vymyslim solo ktore som vsak schopny zahrat,len za tychto podmienok.Takze napr.ak by na koncerte to bubenik spustil o par bpm rychlejsie uz by bol problem...Takto vlastne zdvihnem latku sam sebe a makam na tom sole,aby som ho zahral v pohode kedykolvek a s nadhladom.A tymto sa vlastne posuvam dalej a to nie len v technike,ale hlavne v stavbe sola atd...Pred par rokmi som cital rozhovor so Satrianim,kde hovoril,ze najtazsie je zahrat sam po sebe.Uz viem,ako to myslel.V minulosti som strasne vela hraval Satrianiho,Vaia,Malmsteena....a sice som si na nich vymakal techniku,ale tazko sa mi teraz zbavuje ich vplyvu.Ale dovolim si tvrdit,ze odkedy som zacal davat pomyselne mety hore sam sebe,tak mi to ide o dost lepsie a celkovo sa citim v gitarovej hre slobodnejsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 19. December , 2005, 08:09:39 » |
|
kedysi som mal tie ambicie, ze minimalne 6 hodin a mal som take obdobie, ze som s gitarou pomaly na zachod chodieval. teraz robota + skola = cca 30 min denne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 19. December , 2005, 08:13:15 » |
|
Jimi priam fylozofická úvaha, ale skutočnosť. Aj keď ja zo svojím ponímaním a prístupom by som mohol len vežmi ťažko polemizovať o podobnej problematike.Vidím ako to rýchlo človeka ovplyvní keď hrá , alebo v mojom prípade len pokúša sa interpretovať.Práve preto mám asi problém s interpretáciou lebo som málo disciplinovaný, a v konečnom dôsledku zapadnem do šablony čo ma nebaví.Rád si brnkám len tak bez zmyslu poslednú dobu len s metronómom aj keď značne občasne asi sa už nikam nedostanem ale disciplínou by som sa vedel spresniť a hlavne držať rytmu a raz možno sa nejako dokopem k teórii a potom budem odstraňovať zlozvyky.
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 19. December , 2005, 08:36:02 » |
|
ja tiež max. tých 30-60 min. denne. sú oveža dôležitejšie veci ako gitara a tá zostáva ako koníček. nejaké gitarové ambície už nemám, ale sny áno;)... ešte, že ma priatežka drží pri zemi (alebo aspoň alebo aspoň nie príliš vysoko), ináč by som si bol chopný kúpiť lp custom a mesu. a boli by mi akutát na tie povestné dve veci... možno by bolo všetko iné, keby som sa tomu ako študent viac venoval, ale aj vtedy boli jednoducho priority iné.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 19. December , 2005, 12:07:34 » |
|
Bubla15: kedysi som mal tie ambicie, ze minimalne 6 hodin a mal som take obdobie, ze som s gitarou pomaly na zachod chodieval. teraz robota + skola = cca 30 min denne Janci, len skoda toho, lebo Ti to islo fakt super a teraz a pomaly prečúram aj ja... a to je už čo povedať. Ale držím Ti palce, aby si sa znova vratil do starých kolají.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 19. December , 2005, 18:20:52 » |
|
No ja stale makam \"do krvi\"... stupnicu a minor a gitarove skoly... 4 - 10 hodin denne... Dufam, ze zo mna nieco bude... B) ...ale zatim sa mi nezda... musim asi viac cvicit :pinch: Jimi:::>> B) ...si frajer... hadam aj ja raz budem tak hrat... sice mi kazdy vravi ze som blazon, ale pokial tie vsetky sola nebudem hrat s takou istotou a presnostou ako vy mozem ist do riti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 19. December , 2005, 20:57:08 » |
|
nechcem rypat, ale nieje dolezite okrem cvicenia aj \"hrat\"? lebo mam pocit ze je vela namakanych gitaristov, ktori hraju pekne sola, no nedokazu zahrat tri akordy po sebe a su pouzitelni iba ako solisti s kapelou ktora im robi akurat tak podmaz a nie ako timovi hraci.po dvoch taktoch idu ihned na sprint po hmatniku. osobne si myslim ze ruka v ruke s nadupanymi rukami by malo byt aj \"hracske\" citenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 19. December , 2005, 21:22:32 » |
|
pista58 napísal:nechcem rypat, ale nieje dolezite okrem cvicenia aj \"hrat\"? lebo mam pocit ze je vela namakanych gitaristov, ktori hraju pekne sola, no nedokazu zahrat tri akordy po sebe a su pouzitelni iba ako solisti s kapelou ktora im robi akurat tak podmaz a nie ako timovi hraci.po dvoch taktoch idu ihned na sprint po hmatniku. osobne si myslim ze ruka v ruke s nadupanymi rukami by malo byt aj \"hracske\" citenie. No to je jasne... ja hram s kapelou
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|