Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 22:55:08
Strán: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 212 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: do akej gitary ste zaľúbení? (najkrajšia gitara)  (Prečítané 509153 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #765 kedy: 27. September , 2008, 17:21:00 »

vladimir hudec zo žiaru nad hovnom vam niečo hovorí Bavím sa skvele
Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #766 kedy: 27. September , 2008, 17:21:16 »

radsej budem hrat na Epi so snimacmi z Diamantky, ako na super zostelovanej Diamantke so snimacom z Gibsonu, na zaklade skusenosti a nie nazoru a to je moje HOWGH v tejto teme  Zdravíčko (Rudyho oblubeny obrazok, tak som sa rozhodol, ze ho budem chvilu pouzivat  Zdravíčko )
ja uz tiez musim robit nieco zmysluplnejsie  Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #767 kedy: 27. September , 2008, 17:28:24 »

palii: rozdiel je len vo velicine, ktora sa snima. mikrofon mas to iste ako snimac - tiez tam mas predzosilovac, potaky atd..  Žmurk
zdrojom zvuku u akustickej gitary aj u elektrickej gitary je ten isty - chvejuce sa drevo to interferuje so strunami a ovplyvnuje frekvenciu(e) s akou budu kmitat. aj akustika aj elektrika na sucho zneju a produkuju zvuk, akurat akustika je hlasnejsia, pretoze konstrukcia jej tela je usposobena tak, ze telo je v podstate aj "reprobedna" zaroven. zatial mame jasno a teraz treba to, co vytvorili chvejuce sa struny spolu s drevom, poslat dalej. ci ide o mikrofon, magneticky snimac, piezo snimac, vsetky tieto veci maju jedno spolocne - netvoria zvuk, su iba puhym prostriedok na prenos a odsnimanie toho, co nastroj vytvoril. rozdiel je akurat v sposobe, akym ziskaju informaciu o frekvencii, farbe a hlasitosti tonov, ktore vyludzuje nastroj.
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 17:29:02 od styrioci » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #768 kedy: 27. September , 2008, 17:29:17 »

btw ked mas akusticku gitaru s piezo snimacom? zalezi tam na dreve?  Popiskujem si

piezo co snima? kmitanie dosky?
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #769 kedy: 27. September , 2008, 17:30:27 »

no jasne, neviem presne jak piezzo funguje ale je to podstatne blizsie ku situacii klasickej akustiky snimanej oddelene mikrofonom, ako k situacii v el gitare.
ok..takze ak snimas gitaru piezom, tak zalezi na dreve, takze ked mas piezo v elektrickej gitare, tak tiez zalezi na dreve...a sme doma :)

piezo co snima? kmitanie dosky?
kmitanie krystalov indukuje el. napatie, cize snima vibrovanie materialu
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 17:31:55 od styrioci » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #770 kedy: 27. September , 2008, 17:31:39 »

palii: rozdiel je len vo velicine, ktora sa snima. mikrofon mas to iste ako snimac - tiez tam mas predzosilovac, potaky atd..  Žmurk
zdrojom zvuku u akustickej gitary aj u elektrickej gitary je ten isty - chvejuce sa drevo to interferuje so strunami a ovplyvnuje frekvenciu(e) s akou budu kmitat. aj akustika aj elektrika na sucho zneju a produkuju zvuk, akurat akustika je hlasnejsia, pretoze konstrukcia jej tela je usposobena tak, ze telo je v podstate aj "reprobedna" zaroven. zatial mame jasno a teraz treba to, co vytvorili chvejuce sa struny spolu s drevom, poslat dalej. ci ide o mikrofon, magneticky snimac, piezo snimac, vsetky tieto veci maju jedno spolocne - netvoria zvuk, su iba puhym prostriedok na prenos a odsnimanie toho, co nastroj vytvoril. rozdiel je akurat v sposobe, akym ziskaju informaciu o frekvencii, farbe a hlasitosti tonov, ktore vyludzuje nastroj.

neviem ci to nevysvetlujes zbytocne, nie je tam nic nepochopitelne, a ak to 'niekto' ( Popiskujem si) nepochopil doteraz, tak to o niecom svedci...
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #771 kedy: 27. September , 2008, 17:31:54 »

ja nechapem čo to tolko rozoberate ved to je jasne ,že to je to iste,otazke je len taka, že každemu sa pači iny zvuk takže hlavne byt spokojny a zdravičko Na zdravie!
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #772 kedy: 27. September , 2008, 17:57:04 »

(Rudyho oblubeny obrazok, tak som sa rozhodol, ze ho budem chvilu pouzivat  Zdravíčko )
rastis:  najdi si niekoho iného,forum ma dost uživatelov
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #773 kedy: 27. September , 2008, 18:00:17 »

Zdravíčko
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #774 kedy: 27. September , 2008, 18:03:31 »

Zdravíčko
Spravaš sa jak koko*t. Zdravíčko Asi tužiš mi dat BAN,lebo som kritizoval. Urob si radost .Daj. Zdravíčko
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 18:04:43 od udry » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #775 kedy: 27. September , 2008, 18:06:41 »

ale no. preco by som Ti mal dat BAN ? prepac, uz nebudem (vidis, bez obrazku)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #776 kedy: 27. September , 2008, 19:21:57 »

rudy ja sa divim pri tvojej povahe ako reagujes na rypanie... ?§!.

k teme:
palii este raz ti pomimo inych tem polozim otazku - myslis ze keby to bolo iba o tom ake su snimace a drevo by nehralo rolu, tak by uz neexistovali tradicni vyrobcovia gitar a taktiez snimacov, ale gitarovemu svetu by vladli snimacove korporacie a gitary by sa vyrabali prave z toho coho je vo svete akurat prebytok?
ja jednoducho nerozumiem, ako je mozne ze v tomto svete, kde si ludia kupuju presne to, co do nich reklama natlaci, este niekto stale dava doraz na drevo a jeho kvalitu stupajucu s urovnou nastroja.
aku gitaru vlastne mas? tusim nejake tele...si sa tiez asi nechal oklamat hnusnou reklamou co?  Žmurk ved zober doma stol z obyvaku, odnes ho gitararovi, nech to z neho spravi gitaru. ked zaplatis za robotu, tak ti ju podla mna spravi. co usetris na dreve mozes dat do najdrahsich snimacov ake sa len predavaju a to budes mat popici zvuk  Na zdravie! ak by si financne nevychadzal, tak to tele rad za par korun odkupim  :)
Zaznamenané

o-yep sro
udry
Hosť
« Odpoveď #777 kedy: 27. September , 2008, 19:40:09 »

pišta 58 ja sa divim,prečo reaguješ zas na mna. Ja som nezačal už v inej teme s poznamkami a smajlami a nepokračuval aj tu.  Čo tak napisat: rastis k čomu je to dobre? /alebo to sa nesmie?    kamoši ? /       
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #778 kedy: 27. September , 2008, 19:47:29 »

k teme:
palii este raz ti pomimo inych tem polozim otazku - myslis ze keby to bolo iba o tom ake su snimace a drevo by nehralo rolu, tak by uz neexistovali tradicni vyrobcovia gitar a taktiez snimacov, ale gitarovemu svetu by vladli snimacove korporacie a gitary by sa vyrabali prave z toho coho je vo svete akurat prebytok?
ja jednoducho nerozumiem, ako je mozne ze v tomto svete, kde si ludia kupuju presne to, co do nich reklama natlaci, este niekto stale dava doraz na drevo a jeho kvalitu stupajucu s urovnou nastroja.
aku gitaru vlastne mas? tusim nejake tele...si sa tiez asi nechal oklamat hnusnou reklamou co?  Žmurk ved zober doma stol z obyvaku, odnes ho gitararovi, nech to z neho spravi gitaru. ked zaplatis za robotu, tak ti ju podla mna spravi. co usetris na dreve mozes dat do najdrahsich snimacov ake sa len predavaju a to budes mat popici zvuk  Na zdravie! ak by si financne nevychadzal, tak to tele rad za par korun odkupim  :)

tie gitary su pekne, su kult, hra na nich gitarovy hrdina, ktoreho zvuk milujes. pojdes po tom, co sa ti paci vizualne a hudobne na zaklade vzoru. ludia urcite vacsinou snimace neriesia a maju pocit ze ten nastroj je hlavne akusticky, "logicky" to predpokladaju na zaklade toho ze elektricka gitara je reinkarnacia akustickej...
okrem toho, cim je gitara drahsia tym je vacsi predpoklad ze je mechanicky v poradku (ladi, nedrnci, funguje elektronika), preto sa urcite cloveku oplati investovat viac, kedze vacsina to nesplna. tieto zakladne mechanicke veci su podla mna uplnym zakladom, ktory by mali ale splnat vsetky gitary. gitara ktora splna vsetky spominane veci nie je "super" ale je normalna. super je az ked okrem tohto perfektne znie.
 NIKDY ale nebudes skusat elektriku bez elektriny, a na zaklade toho vyberat a platit. kto to robi je mimo. vzdy si gitaru jebnes na aparat a pocuvas co to robi vsetko spolu.

btw. tele je stol so snimacmi, uz jednoduchsi dizajn nemoze ani byt. planujem si zaobstarat squier tele pokial najdem ladiaci/nedrnciaci nastavitelny kus a vymenim snimaciky. urcite postnem test ked tak ucinim

btw pre styrioci: klasicky mikrofon, piezo a elektromag. snimac vobec neberu z prostredia ten isty typ "informacie" !

Zdravíčko
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #779 kedy: 27. September , 2008, 19:57:15 »

chces mi povedat ze vsetky tie azijske kopie v obchodoch drncia a su totalne nenastavitelne?
chces mi povedat ze je taky strasny problem zaplatit megahviezdu aby svoj super zvuk prezentovala pod znackou Bakelit guitars inc? Dave Mustaine by mohol byt prvy, ten to meni ako ponozky.
ak si stale myslis ze ludia neznemia svoje navyky, tak potom nechapem ako mohli ludia kupovat Rockmana, ranne Line6 atd atd.

rudy:
ano, rasto je moj kamarat. a napisal som to preto, lebo ty permanentne zajebavas do celeho fora ale v momente ked si niekto rypne do teba, tak si podrazdeny ako prvorodicka. mohol by do teba rypnut ktokolvek iny, ajtak by som sa ozval, pretoze sa na tvojich podrazdenych reakciach dobre bavim. je hnus ked ti niekto robi zle, ze?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 212 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 22 otázok.