Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 21:45:43
Strán: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 212 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: do akej gitary ste zaľúbení? (najkrajšia gitara)  (Prečítané 509127 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #720 kedy: 27. September , 2008, 14:17:17 »

Podla mna je to o snimacoch. Pokial maju povodne snimace tak im rokmi zoslabli permanentne magnety co naozaj ovplyvnuje zvuk. A najvacsia vyhoda vintage gitar je ta ze ked hrali super 40 rokov tak nieje dovod pre to aby nehrali popici dalsich 40 rokov  Na zdravie!

Vidiet, ze si na dobrych vintage gitarach nehral. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Jurinko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 379

dilinožravec

« Odpoveď #721 kedy: 27. September , 2008, 14:17:58 »

40 rokov drevo zmeni...akusticky nastro by to urcite vyrazne ovplyvnilo....ale elektricku gitaru......podla mna minimalne. Ale o tom sa tu mozeme natahovat donekonecna  :)

By bolo treba zohnat nejaku vintage gitaru, taku istu sucasnu standardku, dobry aparat a starostlivo a pozorne sa pri tom najebat Na zdravie!
Zaznamenané

Respectable people do not write music or make love as a career.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #722 kedy: 27. September , 2008, 14:21:42 »

ak si stotozneny s faktom, ze drevo ovplyvnuje zvuk na akustickej gitare, tak nerozumiem preco si myslis, ze na elektrickej gitare drevo nehra rolu Žmurk
Zaznamenané
Jurinko
pravidelný návštevník

dilinožravec

« Odpoveď #723 kedy: 27. September , 2008, 14:24:15 »

ak si stotozneny s faktom, ze drevo ovplyvnuje zvuk na akustickej gitare, tak nerozumiem preco si myslis, ze na elektrickej gitare drevo nehra rolu Žmurk

To som nikdy nepovedal ze nehra rolu, samozrejme ze hra a dolezitu. Len podcenujem to ze 40 rokov odstate drevo sa prejavi na zvuku el. gitary...podla mna neporovnatelny vplyv na zvuk maju 40 rokov stare snimace
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #724 kedy: 27. September , 2008, 14:34:56 »

To som nikdy nepovedal ze nehra rolu, samozrejme ze hra a dolezitu. Len podcenujem to ze 40 rokov odstate drevo sa prejavi na zvuku el. gitary...podla mna neporovnatelny vplyv na zvuk maju 40 rokov stare snimace
tak to je uplna hovadina, ze 40 rokov odstate drevo nehra dolezitu rolu...vsak drevo je organicky material ale magnety v snimacoch su anorganicky material, cize by to malo byt logicky naopak
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #725 kedy: 27. September , 2008, 14:41:40 »

oni to maju v kapele (Palii) :)

Jurinko - ja za svoje skusenosti Ti mozem povedat (kedze som majitelom jednej gitary uz vyse 16 rokov), ze zvukovo sa gitara starnutim materialu meni. snimace nehraju rolu, tych som tam mal kvanta. to, ake vlastnosti ma gitara nasucho, to sa prejavi aj na aparat. logicky. ked ma nasucho dobry attack a dobre z nej lezu alikvoty, tak to dobre leze aj z aparatu. pokial z nej nasucho flazolety nelezu, tak nelezu ani z aparatu. a nie len flazolety / alikvoty... je toho viac. ty mas presvedcenie, ja dlhe roky hram na jednej gitare a viem, ako hra, aj ako hrala. uz som to tu opakoval vela krat, ale kedze si novy ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #726 kedy: 27. September , 2008, 14:43:04 »

a takisto viem, ako hra, ked na nu nahodim struny po mesiaci, co bola bez nich a viem, ako hra, po dvoch tyzdnoch po tom, co na nu nahodim struny po mesiaci, co bola bez nich. (dobra veta :)  ). a je to rozdiel.
Zaznamenané
Jurinko
pravidelný návštevník

dilinožravec

« Odpoveď #727 kedy: 27. September , 2008, 14:44:23 »

ake vlastnosti ma gitara nasucho, to sa prejavi aj na aparat. logicky. ked ma nasucho dobry attack a dobre z nej lezu alikvoty, tak to dobre leze aj z aparatu. pokial z nej nasucho flazolety nelezu, tak nelezu ani z aparatu. a nie len flazolety / alikvoty..

O tomto som nikdy nepochyboval :)

Palii mi vyfajcil koko*t.   Bavím sa skvele Metaforicky  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 14:45:10 od Jurinko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #728 kedy: 27. September , 2008, 14:55:12 »

mne Stur
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #729 kedy: 27. September , 2008, 15:17:58 »

to su same žvasty o gitarach a ked to počujem niekomu hrat tak hra tak ako hra majstro,potom dojdem na koncert a každy ma novu gitaru hahahaha ,gitara ma hodnotu ale zberatelsku,furt tu teoretizujete o drevach snimačoch a na nahravkach to nerozozna nikto,to iste tie aparaty čo si myslite že to niekto rozozna novy stary?Huh! Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #730 kedy: 27. September , 2008, 15:24:53 »

to su same žvasty o gitarach a ked to počujem niekomu hrat tak hra tak ako hra majstro,potom dojdem na koncert a každy ma novu gitaru hahahaha ,gitara ma hodnotu ale zberatelsku,furt tu teoretizujete o drevach snimačoch a na nahravkach to nerozozna nikto,to iste tie aparaty čo si myslite že to niekto rozozna novy stary?Huh! Bavím sa skvele

co sa certis ? ked tu nebudeme kecat, tak to tu mozme zavret - to by si chcel ? :)
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #731 kedy: 27. September , 2008, 15:31:01 »

aaaano  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
ale nie mna to bavi skoda ,že progi ma vybite baterky a nespustil mudrovanie o vykopavkach Bavím sa skvele Bavím sa skvele Zdravíčko Na zdravie!
rasti sa mi pači ,že mame to zavret???ako keby ste tu provozovali cukraren Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 15:34:38 od joe » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #732 kedy: 27. September , 2008, 15:36:37 »

skoda ,že progi ma vybite baterky a nespustil mudrovanie o vykopavkach Bavím sa skvele Bavím sa skvele Zdravíčko Na zdravie!

Ale coby, som plny energie praveze. :) Ale nechce sa mi uz stale dokola omielat to iste.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #733 kedy: 27. September , 2008, 15:40:34 »

sa mi pači ,že mame to zavret???ako keby ste tu provozovali cukraren
aspon by sme sa nazrali Bavím sa skvele
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #734 kedy: 27. September , 2008, 15:45:08 »

Len podcenujem to ze 40 rokov odstate drevo sa prejavi na zvuku el. gitary...
takze v podstate vsetci co pracuju s drevom a tvrdia, ze schnutim a starnutim drevo pracuje, nas zavadzaju :) a znova ak povies, ze na akustickej gitare sa starnutie dreva prejavi a na elektrickej nie (alebo nie az tak velmi), tak nemyslis, ze si protirecis? :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 212 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.