Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
02. November , 2024, 12:29:28
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vysoko mať gitaru  (Prečítané 31386 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #30 kedy: 22. December , 2005, 00:11:14 »

no jasne ze ked chces zdvihnes hmatnik pripadne das nohu na odposluch a mas to vyriesene.. :o)  kopec ludi to tak robi  vedia si poradit ..   neberme extremy zasa.
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #31 kedy: 22. December , 2005, 02:43:06 »

Každý má hrať, tak aby sa m u hralo dobre.
Keď je niekto trkvas a naschvál ju má nízko, lebo mu niekto povedal, že gitara hore vyzerá zle a potom sa trápi, tak je to jeho vec, nech sa trápi naďalej, komu sa tak hrá dobre, tak môže byť spokojný.Hranie s gitarou nízko dovolia aj tak len jednoduché veci, na zložitejšie prstoklady si treba nejakým spôsobom gitaru nadvihnúť.
Ja osobne mám gitaru dosť vysoko a som spokojný. A to už od začiatku môjho hrania na elektrike, to jest asi od mojich 15 rokov. Za celý čas to trápilo len pár ľudí, keď som im zahral, tak ich to prestalo trápiť. :)
Zaznamenané

Davofka
nováčik
*
Príspevkov: 54

« Odpoveď #32 kedy: 22. December , 2005, 08:19:30 »

a kuknite na petrucciho, ma gitaru vysoko( asi tak ju mam aj ja:) ) a ked ide dat take stavnate solo tak si vylozi nohu na ten svoj stojanik vedla efektov.....
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #33 kedy: 22. December , 2005, 09:45:40 »

Jednoznacne treba mat gitaru tak, aby sa kazdemu hralo pohodlne. Ked sa niekomu pri \"punkovych\" behoch hra pohodlne pri gitare na kolenach. Je to podla mna OK. Ale pri trochu vaznejsej hre by som doporucil gitaru davat vyssie. Je to pohodlnejsie (co sa tyka prstokladov a hraniu na hlbsich tonoch). Osobne preferujem gitaru vyssie (zhruba asi ako ma petrucci, niezeby toto bol dovod).
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #34 kedy: 22. December , 2005, 12:19:34 »

preto som zacal v puzdre nosit dva pasy,aby sa mi dlzka kratsieho, na ktoru som zvyknuty pri technickejsom hrani nemenila. potom tam mam este jeden na punkovych kamaratov, ktory je kompletne povoleny a umoznuje velmi energicke hranie pravackou ked hram trsatkom.
vo vseobecnosti mam ale basu radsej vyssie, fakt nema zmysel hrat sa na tvrdaka a po kazdej pesnicke si obalovat ruku ladom kvoli ponatahovanym slacham, ak hra clovek muziku ktora si vyzaduje aj nieco ine ako prvych 5 prazcov na E a A strune.
Zaznamenané

o-yep sro
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #35 kedy: 22. December , 2005, 19:00:39 »

Treba ju mat tak ako je komu pohodlne, lebo niekedy nejde ani tak o kvaltiu hry, ako o zdravie...
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #36 kedy: 22. December , 2005, 19:04:04 »

no ale opacny extrem je nuno bettencourt z Extreme..ten ma gitaru na vajcach a hra take veci ze dovi.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
cre0n
nováčik
*
Príspevkov: 40

« Odpoveď #37 kedy: 22. December , 2005, 19:10:03 »

Ja mam gitaru zavesenu tak akurat, ked je nizsie dost ma boli krk a chrbat, normalne sa divim Heatfieldovi..
Zaznamenané
jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #38 kedy: 23. December , 2005, 00:13:20 »

hetfield je prasa...raz som to skusal,dal som pas co to dalo...image v pohode,ale nechytil som ani kilo...ha ha ha
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #39 kedy: 23. December , 2005, 03:04:35 »

Teraz som videl pár koncertov, kde hral aj Nuno a nebolo to teda to, čo som čakal, nakoľko ho mám dobre napočúvaného zo skladieb Extreme. Priam by som povedal, že ma nezaujal. A je dosť možné, že je to sčasti práve aj tou nízko zavesenou gitarou.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #40 kedy: 23. December , 2005, 10:47:06 »

To je pravda Peto, videl som asi 3 koncerty Nuna s Lukatherom a dalsimi.. fakt je ten ze jeho \"specificky zvuk\" sa absolutne nepresadi pretoze sa straca v kapele. Ktovie ako to mali v Extreme zariadene. Co sa tyka solovania, tak som mal pocit ze je vsetky svoje sola nauceny (v extreme boli perfektne) ale ked jammoval tak to nebolo nic extra.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Melvin
nováčik
*
Príspevkov: 60

« Odpoveď #41 kedy: 05. Február , 2006, 19:00:42 »

Mam ju pri kolenach a vobec mi to nevadi...Ked ju dam vysie nechytam to co mam... A samozrejme je to kazdeho vec jak to mas hlavne si myslim ze sila zvyku...
Zaznamenané

DArk SiDE of my guitar Si píš!!!
atticus
nováčik
*
Príspevkov: 26

« Odpoveď #42 kedy: 07. Február , 2006, 13:46:40 »

ja ju mam tak vysoko aby som s lavou rukou bezpecne vyhral to co vyhrat mam....a zaroven tak nizko aby sa mi s pravou rukou hralo co najprijemnejsie :)
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #43 kedy: 07. Február , 2006, 20:21:28 »

som na tom presne ako atticus, ale dlho som hladal tu spravnu polohu gitary...
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #44 kedy: 08. Február , 2006, 16:05:43 »

Image je mat gitaru za chrbtom, alebo za hlavou, a dokazat zahrat slusne veci, nie to ako ju mat vysoko v normalnej polohe.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.