Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 13:33:30
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sweep picking  (Prečítané 34628 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #120 kedy: 07. November , 2007, 03:35:59 »

Gambale hrá práveže iba tak, ako som písal. Tzn všetko sweepom, vždy keď ide na inú strunu, pokračuje trsátkom v smere úderu. Jasne je to vysvetlené v mojom citovanom predošlom príspevku. Gambale tak hrá všetko, nielen rozklady, ale aj stupnicové melodické postupy..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #121 kedy: 07. November , 2007, 08:20:12 »

nie je lepsie hrat tak ako je to prirodzene "pre mna" ako studovat kazdy uder podla knizky?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #122 kedy: 07. November , 2007, 09:26:54 »

nie je lepsie hrat tak ako je to prirodzene "pre mna" ako studovat kazdy uder podla knizky?

Práve jemu to je tak prirodzené. Niekomu je zas prirodzenejšie udierať stále v rytme od seba k sebe...
Ale na obidvoch spôsoboch treba makať, aby ich niekto zvládol výborne.

Človeku je prirodzené nehrať na gitaru, tak sa na to vykašlime a nehrajme..  Žmurk
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #123 kedy: 07. November , 2007, 10:45:28 »

Gambale hrá práveže iba tak, ako som písal. Tzn všetko sweepom, vždy keď ide na inú strunu, pokračuje trsátkom v smere úderu. Jasne je to vysvetlené v mojom citovanom predošlom príspevku. Gambale tak hrá všetko, nielen rozklady, ale aj stupnicové melodické postupy..

keby to bolo tak ako píšeš, potom by som nemal pripomienku a výhradu k tomuto: vždy keď ide na inú strunu, pokračuje trsátkom v smere úderu, v tej knihe to tam tak nieje, poväčšinou je to tak ako píšeš, ale sú miesta kde toto pravidlo nemá a ja neviem prečo, každopádne môžme skočiť na pivo, donesiem tú knihu a môžeme to  predebatiť
« Posledná zmena: 07. November , 2007, 10:53:55 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #124 kedy: 07. November , 2007, 11:33:34 »

Skočíme na pivko, pozriem knihu a predebatíme to. Žmurk
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #125 kedy: 07. November , 2007, 12:47:24 »

Práve jemu to je tak prirodzené. Niekomu je zas prirodzenejšie udierať stále v rytme od seba k sebe...
Ale na obidvoch spôsoboch treba makať, aby ich niekto zvládol výborne.

Človeku je prirodzené nehrať na gitaru, tak sa na to vykašlime a nehrajme..  Žmurk

nie, nepochopil si ma... mam nieco zahrat - tak to zahram, ale nezamyslam sa nad tym ci teraz som brnkol dole tak dalsi ton brnknem hore atd.. pride mi to trosku nepodstatne taketo rozoberanie kazdeho uderu do detailov..ved necham ruku nech hra tak ako je to pre nu prirodzene...druha vec je zhrat to cisto...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #126 kedy: 07. November , 2007, 13:17:36 »

nie, nepochopil si ma... mam nieco zahrat - tak to zahram, ale nezamyslam sa nad tym ci teraz som brnkol dole tak dalsi ton brnknem hore atd.. pride mi to trosku nepodstatne taketo rozoberanie kazdeho uderu do detailov..ved necham ruku nech hra tak ako je to pre nu prirodzene...druha vec je zhrat to cisto...

Ja som ťa pochopil. Preto som to aj napísal.

Keď chceš zahrať pomaly, tak to zahraj kľudne tak, ako ťa to najrýchlejšie napadne. Lenže neskôr zistíš, že v rýchlejšom tempe s tým máš problémy a musíš si pracne potom prerobiť svoju techniku "ako príde, tak sa brnkne" na techniku s určitými pravidlami, ktoré ti ale potom uľahčia robotu a neskôr ti prídu oveľa prirodzenejšie na hranie, ako to predtým..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #127 kedy: 07. November , 2007, 15:22:33 »

aj ja viem o com sa tu toci, len mi pride mierne odveci rozoberat, ze preco xyz v knizke abc na strane tt nehra tak jak je to podla poucky na strane rr, ked podla tej poucky by to malo byt uplne inak ako to je... :)
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #128 kedy: 08. November , 2007, 08:36:07 »

aj ja viem o com sa tu toci, len mi pride mierne odveci rozoberat, ze preco xyz v knizke abc na strane tt nehra tak jak je to podla poucky na strane rr, ked podla tej poucky by to malo byt uplne inak ako to je... :)
čo je na tom od veci, musí mať k tomu hraniu dáky dôvod, technika je presne o tom ako bolo spomenuté, aby ti uľhčila robotu
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #129 kedy: 08. November , 2007, 09:01:12 »

Konecne mam rozumny dovod preco s hranim na gitare prastit.    ha ha ha
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #130 kedy: 08. November , 2007, 09:27:30 »

čo je na tom od veci, musí mať k tomu hraniu dáky dôvod, technika je presne o tom ako bolo spomenuté, aby ti uľhčila robotu

vsak ok, ale preco chces pochopit preco hra xyz prave tak ako hra? ty nemas vlastne ruky, rozum? ak sa ti to nezda ok, prirodzene, myslis si, ze pre teba by bolo lepise ak by si to zahral inak tak to tak zahraj  Som frajer
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #131 kedy: 08. November , 2007, 09:29:53 »

vsak ok, ale preco chces pochopit preco hra xyz prave tak ako hra? ty nemas vlastne ruky, rozum? ak sa ti to nezda ok, prirodzene, myslis si, ze pre teba by bolo lepise ak by si to zahral inak tak to tak zahraj  Som frajer

Načo je dobré rozoberať niekoho, kto chce pochopiť, prečo hrá iný gitarista tak ako hrá??
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #132 kedy: 08. November , 2007, 09:39:06 »

styrioci - ak sa budes stale snazit prist na vsetko sam,tak to s gitarou daleko nedotiahnes a plati to aj pre ine oblasti zivota  Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #133 kedy: 08. November , 2007, 09:50:27 »

pitu, vlado - sam sa tiez snazim ucit nove techniky od roznych gitaristov, ale ak vidim, ze je pre mna nieco neprirodzene a "taha" ma to niekam inam tak sa do toho nebudem nasilu nutit len preto, ze xy v knizke blabla uviedol, ze to tak hra on..
« Posledná zmena: 08. November , 2007, 09:50:44 od styrioci » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #134 kedy: 08. November , 2007, 09:54:58 »

pitu, vlado - sam sa tiez snazim ucit nove techniky od roznych gitaristov, ale ak vidim, ze je pre mna nieco neprirodzene a "taha" ma to niekam inam tak sa do toho nebudem nasilu nutit len preto, ze xy v knizke blabla uviedol, ze to tak hra on..

To je fajn, ale nezodpovedalo to marrtinovu otázku. Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.