Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 11:33:32
Strán: [1] 2 3 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sweep picking  (Prečítané 34583 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« kedy: 02. Marec , 2004, 09:14:26 »

Vyzerá to celkom jednoducho, ale nacvičiť to nie je také žahké.Popis techniky prinesiem neskôr.

Pitu napísal: Sweeping je brnkanie trsátkom pri prechode na ďalšiu strunu v rovnakom smere, ako si brnkal predchádzajúcu strunu. Využíva sa hlavne pri rýchlych rozkladoch - keďže hráš prevažne každý tón na inej strune, nevybrnkávaš stále od seba k sebe, ale pri prechode na tenšie struny brnkáš stále od seba a smerom na hrubšie struny ideš stále brnkátkom k sebe.

Naposledy upravil pitu, : 28.10.2006 o 01:05
Zaznamenané

tatko fóra
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #1 kedy: 04. Marec , 2004, 00:11:19 »

bezne sa to hra tak, ze smerom dole nahnem brnkatko spicom hore (logicky) a ked sa vraciam tak zase spicom dole. yngwie to to hra tak, ze brnkatkoo je stale spicom hore. a kedze sweepuje stale, zrejme je to lepsie...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 06. Marec , 2004, 20:43:49 »

ak ma 'yngvie' stale trsatko smerom hore - ako potom prekonava sily strun pri pohybe rukou hore?? :) to mi nejde do hlavy celkom.. skor prejde trsatko po strune takto / ----> (smer pohybu) / O / ako takto: / <----(smer pohybu) O / / skor je problem s lavou rukou aby vsetky struny s vynimkou 'hranej' boli utlmene..
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #3 kedy: 10. Marec , 2004, 20:47:15 »

robi to tak jak vravim. mam ho nastudovaneho do najmensich podrobnosti. koncerty, video skoly, rozhovory... je to macher, moze si to dovolit. jeho pohyby su totiz tak strojovo presne, ze by to zahral aj s bezbolkou.
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #4 kedy: 11. Marec , 2004, 06:19:23 »

Každý gitarista má v sebe kus originality a je možné že Yngwie to hrá inak neviem videl som len jedno krátke video a nejak somto neštudoval sweep picking nie je technika ktorá sa dá zvládnuť za pár mesiacov a preto to každý hrá tak ako mu to ide čo najlepšie.Niekto žavačkou niekto pravačkou a držanie brnkátka no s Yngwieho lopatou by som si už asi nič nezahral.A za to nemôže petrucci ale...niekto iný kto ma nakazil
Zaznamenané

tatko fóra
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #5 kedy: 11. Marec , 2004, 19:15:44 »

ktoze? >>>môžeš 3x hádať jeden gitarista keď som skúšal kombo v Auparku :o)))
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #6 kedy: 17. Marec , 2004, 22:36:12 »

Sweep je super.Je to efekt ako svina.Pecka je ked este k tomu pridate aj tapping pripadne este tapping aj s glissandom.Odporucam gitarovu skolu Ritchieho Kotzena.Paradicka,hodne ma inspiroval.
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 18. Marec , 2004, 00:36:37 »

guitman: jaaj, ten inteligentne vyzerajuci sympatak? ten sa vyzna:) lubo: kotzena mam doma video skolu, zial je taka zozuta, ze nic nieje vidno... ale na sweep je najvacsim profesorom (aspon pre mna) yngwie.
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #8 kedy: 18. Marec , 2004, 00:37:22 »

ozaj. spomina si niekto ze by v nejakom sole od hammeta bolo sweep arpeggio? nic ma nenapada.
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #9 kedy: 18. Marec , 2004, 07:29:30 »

Hej Yngvie, manik na arpeggia.Ale Kotzen pouziva to co som vravel,ze pomedzi arpeggio este dava tapping je to celkom efekt.
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #10 kedy: 26. Marec , 2004, 19:51:05 »

neviem si to predstavit s tym tapingom...
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #11 kedy: 27. Marec , 2004, 23:05:23 »

E||-----------------12h15T20h15h12----------12h15T20h15h12--------------|| B||--------------13----------------13----13-----------------13----------|| G||-----------12----------------------12-----------------------12-------|| D||--------14-----------------------------------------------------14----|| A||-----15-----------------------------------------------------------15-|| E||--12-----------------------------------------------------------------|| kukni toto.Je to asi to najlahsie co som mohol dat,ale na ilustraciu...
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #12 kedy: 28. Marec , 2004, 09:05:01 »

Ja som bol tiez zazraty do Yngwieho, ale jeho arpegia su chybne. Robi v nich medzery a prestavky.. Sweepy maju byt uniformne a ucelene. Ked uz brutal arpegia, tak od Jasona Beckera - od dokazal posunut tuto techniku uplne na kraj normality.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #13 kedy: 28. Marec , 2004, 18:56:31 »

roberto> no neviem ci na yngwiem moze byt nieco chybne:) hra ich tak ako ich hra. su to yngwie arpeggia. ocenujem uneho aj cely naboj tych songov. album rising force, to mozem pocuvat cele dni. lubo> dik, uz mam jasnu predtavu. celkom zaujimave.
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #14 kedy: 30. Marec , 2004, 05:46:05 »

Ak mi niekto aspoň trošku neozrejmi tie stupnice tak to zavesím na klinec a už viac nezvesím mám pocit že už x rokov stojím na mieste a žiaden postup síce Jazz III mi trošku pomohlo k rýchlosti ale inak zahrať, postaviť nejaké sólo asi ma švihne...V akej stupnici hrať keď ich je tožko.A najhoršie je že keby som s tým aj praskol tak o 2 dni ma to prejde a zase gitaru nepustím z ruky asi by som sa mal dať vyšetriť...Nebude to normálne a to ani nemám kapelu asi budem závislý od gitarového zvuku... Takto asi znie fast picking v mojom podaní uznajte má to zmysel brnkanie o ničom...Povedzte mi už niekto kurňa veď si to vypočuj a vykašli sa na to..
Zaznamenané

tatko fóra
Strán: [1] 2 3 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.065 sekund, 23 otázok.