Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 04. Apríl , 2004, 11:57:57 » |
|
Hmi-5 je iba zmenšený kvintakord "h d f", patrí do tóniny Cdur, Hmi7-5 je "h d f a", patrí do Cduru, Hmi-7-5=Hdim=Hzm je "h d f as" a nepatrí do Cduru, takže je nedoškálny a to je práve zmenšený akord, ten som mal na mysli a hlavne v takých postupoch, zahraj si v Cdure napr. takýto akordový postup: C "c e g" F "f a c" F#dim "f# a c es" - nedoškálny akord G "g h d" Ami "a c e" Hmi7-5 "h d f a" Hdim "h d f as" - nedoškálny akord C "c e g"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 04. Apríl , 2004, 17:52:27 » |
|
do toho fis dim patri este ton dis. pridavanim ,alebo menenim intervalov mozes tvorit nedoskalne akordy zo vsetkych zakladnych akordov toniny. udat jeden ako priklad sa mi moc nepozdavalo /mam na mysli druh akordu ,nie ton na ktorom je postaveny/. tiez som si uvedomil ,ze rozobrat tu harmoniu dako obsirnejsie by bolo dost pracne. ten akordovy postup som si zahral a celkom dobre mi to znie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 04. Apríl , 2004, 18:46:41 » |
|
Samozrejme tam patrí ešte es, aby to bolo presné, už som to aj dopísal. :o)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 10. Apríl , 2004, 10:49:31 » |
|
uz mam rock discipline, tak som mudry, jak radio. dokonca aj sweep mi nieco hovori, ale nepadnem z toho na rit. niesom zastanca rychlej hry... ale ani odporca
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 11. Apríl , 2004, 16:28:19 » |
|
Lubo:to co si tady dal do tabulatory to je presně to je to arpeggio...o která se teď pokouším...viděl jsem to u řeckého kytaristy Dimitrise Kiriakidise a zní to velice pěkně.Fakt nevím jak dlouho se to cvičí ale je to hustý. Jinak ten váš Jam je super.Za tím musí být dřina a dřina za takovým výkonem.))
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 11. Apríl , 2004, 17:25:00 » |
|
Hej tieto arpeggia su efektne.Este ked tam pridas slide tym prstom co tappujes tak je to paradicaka.Ten Jam je len nas prvy song,novy je lepsi,teda aspon dufam :-) ale diky moc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 11. Apríl , 2004, 21:10:30 » |
|
No snad se to někdy naučím:))fakt ten jam je skvělej vůbec ty běhy tam a tak a přechody..to je super.Docela by mě zajímalo kolik na tom ty jako kytarista máš za sebou práce.Technika a vubec.Jak to to trvalo dlouho takhle se naučit hrát...???To není jen tak přece...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 29. September , 2004, 06:42:46 » |
|
No mám ten pocit že sweep sa proste nenaučím nejako sa mi nedarí a to mi aj žubo napísal super cvičenie, teda pravdupovediac som ho ešte ani neskúšal, ale skúšal som iné a stále nič zakožko sa to dá naučiť za 5.rokov?-potom mám ešte čas
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 30. September , 2004, 20:00:32 » |
|
Nice Guitman mi zmenil avatara...dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hammetko
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 28. Október , 2004, 21:41:31 » |
|
Neskoro,ale predsa. Hammet ma sweep v : Leper Mesiah, Creeping Death, Call of ctulu...atd
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
A.J.
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 01. November , 2004, 16:10:14 » |
|
hammet je podla mna strasne nezretelny, ked to svojej hry prida este ten wah wah,neda sa nic rozlisit..aspon pre mna
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hammetko
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 01. November , 2004, 20:58:03 » |
|
Po Black albume zacal na koncertoch robit blbosti s wahom, ale asi si to moze dovolit.Ale dovtedy ho moc nevyuzival, a bolo to super. Nevravim ze je nejlepsi na svete, ale ma svojsky styl..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
A.J.
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 03. November , 2004, 09:58:02 » |
|
ale neviem,ako sa na nom prejavila Satrianiho skola:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hammetko
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 03. November , 2004, 22:55:40 » |
|
Ved to ani ja.Aj ked v niektorych Satrianiho skladbach som pocul nejake pentatonicke blbosticky ako Hammet, ale inac, ako vravim, ma svojsky styl.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 02. Február , 2005, 12:12:07 » |
|
No kedze je to tema o sweepingu - tak by som sa rad spytal par veci. 1.Struny sa maju tlmit pravackou alebo lavackou? 2.Ked robite sweep,tak treba mat brnkatko uplne pevne zovrete alebo uvolnene?-lebo ide to aj tak aj tak,len chcem vediet ako je to ""spravne"". 3.Ak mam arpeggio kde mam hrat tony na tej istej polohe pod sebou-tak to chytim ako barre a postupne posuvam prst alebo to treba chytat viacerymipstami pod seba-alebo ako? 4.Ak mam arpeggio s tappingom tak robite sweep smerom k miestu ,kde spravite tap,alebo normalne zvislo nadol a az potom bleskovo presuvate ruku na tapping? Dufam,ze som tie otazky napisal dostatocne zrozumitelne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|