Guardian - nepatrim medzi najlepsich technikov tohto fora, ale ked sa nikto iny nema...
Originally posted by Guardian 1.Struny sa maju tlmit pravackou alebo lavackou?
Arpeggia treba hrat tak, aby si na hmatniku tony, ktore uz nehras nedrzal zbytocne dlho, aby tym nemohli preznievat. Ked hras arpeggio smerom dole (dole po hmatniku, teda vlastne hore k vyssim tonom) struny, ktore nepotrebujes si tlmis pravou rukou. Ked hras opacne, tlmis si castou lavej ruky pod prstami. Situacii, ktore mozu nastat je viac, tiez aj rieseni...
Originally posted by Guardian 2.Ked robite sweep,tak treba mat brnkatko uplne pevne zovrete alebo uvolnene?-lebo ide to aj tak aj tak,len chcem vediet ako je to ""spravne"".
Podla mojho nazoru treba mat brnkatko za kazdych okolnosti pevne medzi prstami.
Originally posted by Guardian 3.Ak mam arpeggio kde mam hrat tony na tej istej polohe pod sebou-tak to chytim ako barre a postupne posuvam prst alebo to treba chytat viacerymipstami pod seba-alebo ako?
Chytis to podla situacie. Cistejsie sa to zahra samostatnym prstom na kazdom tone, no su situacie, ked sa barre nevyhnes.
Originally posted by Guardian 4.Ak mam arpeggio s tappingom tak robite sweep smerom k miestu ,kde spravite tap,alebo normalne zvislo nadol a az potom bleskovo presuvate ruku na tapping?
Na toto asi nie je ziadna poucka, hraj to tak, aby si to stihol a aby to znelo co najlepsie. Ako vravim, nie som technicky na prilis dokonalej urovni a su veci, ktore nehram, lebo na ne nemam
... Takze dufam, ze som Ta prilis nedoplietol a ak tak, nech ma tunajsi ""rychlici"" opravia
...